Home » Circuite » Circuit Maroc

Circuit Maroc Transport avion din Bucuresti

Traseu circuit Maroc

Bucuresti - Casablanca - Rabat - Meknes - Volubilis - Fes - Ifrane - Midelt - Erfoud Tinghir - Todra - Ouarzazate - Ait Ben Haddou - Marrakech - Bucuresti

Plecari: 16 Mai 2015
Tarif / pers. 16.05
Loc in camera dubla 1.039 Euro
Supliment camera single 190 Euro
Servicii incluse:

transport intercontinental cu avionul pe rutele Bucuresti - Istanbul - Casablanca si
Casablanca - Istanbul - Bucuresti
- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti
- 8 nopti cazare in Maroc cu mic dejun in hoteluri de 5* si 4*
- 1 dejun si 7 cine, conform program
- transferurile, tururile, excursiile mentionate in program
- ghid local pentru toata perioada excursiei
- vizitele si intrarile la obiectivele mentionate in program
- conducator roman de grup
- asigurare storno si medicala inclusa indiferent de varsta

Nu sunt incluse:

taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale:
aprox. 230 Euro / pers., care se platesc odata cu excursia
(pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.
- bauturile in cadrul dejunurilor sau cinelor (alcoolice sau non alcoolice)
- bacsisuri (se practica in Maroc): 40 Euro / pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pentru bagajisti
(se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale
- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi,
tarifele acestora fiind informative. In functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si
alte excursii optionale propuse de partenerul local
- cina cu spectacol traditional marocan la Restaurantul ,,Chez Ali'' din Marrakech: aprox. 50 Euro/pers.

Detalii circuit Maroc

Ziua 1 / 16.05.2015: Bucuresti - Istanbul - Casablanca
Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 04:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu zborul companiei Turkish Airlines TK 1042 (06:10 / 07:25), de unde se pleaca spre Casablanca, cu zborul TK 617 (10:25 / 13:25). Sosire in Casablanca, intalnire cu ghidul local care ne va insoti intr-un tur panoramic al capitalei economice a Marocului, oras care se bucura de o binecuvantata asezare intr-un minunat golf al Oceanului Atlantic si unde, in cochetele cafenele, parca se mai simte inca parfumul inefabil a lui Ingrid Bergman, invaluit de fumul tigarilor lui Humphrey Bogart. In timpul turului vom avea prilejul de a admira Piata Mohamed al V-lea, inima orasului, flancata de o splendida arhitectura coloniala franceza, Primaria, Catedrala Sacre Coeur, o lucrare fascinanta a arhitecturii in stil neo-gotic, cu influente Art Deco si marocane, construita in anul 1930 cand Marocul era inca sub conducerea Frantei, Parcul Ligii Arabe, Noua Medina, Moscheea Hassan al II-lea, a treia ca marime din lume, cu turnul sau de 210 m inaltime, dupa care ne vom putea plimba pe bulevardul de pe faleza, numit ca in toate tarile mediteraneene, La Corniche. Cina si cazare la Hotel Golden Tulip Farah 5* (sau similar).
Ziua 2 / 17.05.2015: Casablanca - Rabat
Mic dejun. Plecare spre Rabat, capitala politica a Marocului si resedinta regala situata pe malul Oceanului Atlantic, la gura de varsare a raului Bou Regreg. Vom patrunde in Rabat prin intrarea strajuita de cele cinci porti decorate cu arcuri gigantice, ghirlande si arabescuri florale si vom porni in turul panoramic de oras care include fortareata Mechouar, care adaposteste Palatul Regal, Turnul Hassan, unul dintre simbolurile orasului, construit in perioada regelui Almohadic in sec. al XII-lea, Kasbahul Oudaya si Mausoleul, o minunata lucrare din marmura alba, unde se afla mormintele regilor Mohamed al V-lea si Hassan al II-lea. Cina si cazare la Hotel Rihab Yasmine 4* (sau similar).
Ziua 3 / 18.05.2015: Rabat - Volubilis - Meknes - Fes
Mic dejun. Circuitul Maroc continua cu plecarea spre Fes, cu o oprire pentru a vizita situl arheologic Volubilis, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO in anul 1997, unde vom admira cele mai bine conservate ruine romane din nordul Africii si unele dintre cele mai bine conservate Mozaicuri Romane. In continuare plecam spre Meknes, o alta capitala imperiala a Maghrebului, unde vom resimti din plin maretia cu care s-au inconjurat suveranii dinastiei Alauita, care a cunoscut perioada de glorie in timpul Sultanului Mulay Ismail, contemporan cu Ludovic al XIV-lea al Frantei, sultan care a dorit sa transforme orasul intr-un regat, ordonand constructia numeroaselor palate, moschei, lacuri, gradini etc., insa din pacate, nici dupa 50 de ani, constructiile nu erau terminate si nici nu au mai fost vreodata. In Meknes vom vizita depozitele de grane ale Sultanului Moulay Ismail, vom admira zidurile de aparare Hari Souani, El Hedim, Poarta Bab Mansour, mormantul Sultanului Moulay Ismail si vechea Medina. Seara, sosire in Fes, capitala intelectuala si centrul religios al Marocului, perla lumii arabe, considerat a fi cel mai vechi si cel mai conservatorist oras al lumii islamice, aici aflandu-se cele mai vechi universitati din lume, precum universitatea Al-Karaouine, fondata in anul 859, cea mai veche universitate araba din lume si cea mai importanta institutie de invatamant superior Islamic, fapt pentru care a devenit orasul filozofilor, al teologilor si centrul artelor Andaluziene. Cina si cazare la Hotel Zalagh Parc Palace 5* (sau similar).
Ziua 4 / 19.05.2015: Fes
Mic dejun. Zi dedicata explorarii orasului Fes, prilej cu care vom intra in atmosfera plina de culoare si mister pe care o degaja stradutele inguste si intortochiate din labirintul Medinei Vechi. Orasul este impartit in trei parti: orasul nou, construit in anul 1912 pe vremea cand Marocul era colonie franceza, orasul medieval, construit pe vremea imperiului Meridines in sec. al XIII-lea si orasul vechi, pe atunci Fez el Bali, construit pe vremea imperiului Idriss, oras care a fost descoperit in anul 809. Vom descoperi in continuare Medresa Attarine, locatia unei frumoase scoli islamice, care dateaza din sec. al XIV-lea, Medresa Bou Inania, exemplificare a artei arhitecturale islamice, atelierele mestesugarilor, artistilor si tabacarilor, Scoala Coranica, Moscheea Qaraouiyine, una dintre cele mai vechi universitati islamice, Mausoleul Mulai Idriss, Souk Nejjarine, renumita piata unde se poate vedea si fantana cu acelasi nume si cartierul evreiesc Mellah. Cina si cazare.
Ziua 5 / 20.05.2015: Fes - Ifrane - Midelt - Erfoud
Mic dejun. Itinerarul de astazi trece prin paduri dense de pini si cedrii, ferme terasate si sate de berberi Arzou, cunoscuti pentru obiectele manuale artizanale si ca experti in tesutul covoarelor. Vom opri in localitatea linistita Midelt, aflata la poalele Muntilor Atlas, pe parcurs trecand si prin Ifrane, o statiune incantatoare de schi din regiunea Muntilor Atlas Mijlocii care s-a dezvoltat in timpul administratiei franceze, avand astfel un stil inconfundabil european, asemanator unui sat alpin. Seara sosire in Erfoud, un mic orasel din estul Marocului, destinatie populara mai ales pentru peisajele pe care le ofera Desertul Sahara. Cina si cazare la Hotel Belere 4* (sau similar).
Ziua 6 / 21.05.2015: Erfoud - Tinghir - Todra - Ouarzazate
Mic dejun. Plecare spre Ouarzazate trecand prin Boumalne si Tinghir. Vom ajunge la faimosul Canion Todra, strajuit de roci monolit cu o inaltime de aprox. 300 m, unde vom face o oprire pentru a admira si a fotografia peisajul mirific. Vom ajunge apoi la Ouarzazate, situat pe un platou desertic la o altitudine de 1.600 m, dincolo de care se intinde la nesfarsit Desertul Sahara. Ridicat in anul 1928, Ouarzazate este renumit pentru trandafirii sai si reprezinta astazi punctul de plecare spre oaze si spre satele fortificate din sudul Marocului. Orasul a fost ridicat de berberi, care au construit proeminentele ,,kasbahs'', asezari fortificate terasate, un fel de medine, care ofera o priveliste de neuitat. Cina si cazare la Hotel Karam Palace 4* (sau similar).
Ziua 7 / 22.05.2015: Ouarzazate - Ait Ben Haddou - Marrakech
Mic dejun. Plecare spre Ait Benhaddou, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, acesta fiind una dintre cele mai importante asezari fortificate de-a lungul vechiului drum de caravane dintre Sahara si Marrakech, pe care erau transportati in trecut, sclavii, aurul, fildesul si sarea. Vom vizita in continuare ,,Atlas Studios'', unde au fost filmate numeroase filme celebre, precum, Lawrence - Printul Arabiei, Iisus din Nazareth, Razboiul Stelelor, Gladiatorul, Mumia etc. Vom traversa pitorescul pas Tizi n'Tichka, aflat la o altitudine de 2.260 m, de unde vom putea admira numeroasele asezari berbere, cu casele lor tipice de pamant care adapostesc familii numeroase si care sunt raspandite prin vaile adanci ale muntilor. Dupa-amiaza sosire in Marrakech, al doilea oras imperial ca vechime, supranumit ,,Perla Sudului''. Istoria spune ca in anul 1062, nomadul Almoravides, calugarul-soldat, a trecut muntii si descoperind acest tinut de vis, nu l-a mai putut parasi. Putin mai tarziu, Marrakech devenea capitala unui mare imperiu, recunoscut din Andaluzia pana in Sudan. Cuvantul Marrakech provine din limba berberilor si inseamna ,,Asezarea lui Dumnezeu''. Cina si cazare la Hotel Kenzi Farah Marrakech 5* (sau similar).
Ziua 8 / 23.05.2015: Marrakech
Mic dejun. Zi dedicata explorarii ,,orasului rosu'', numit astfel datorita culorii solului, prilej cu care vom admira Moscheea Koutoubia, o capodopera a artei maure construita in anul 1158 de catre Sultanul Abdelmoumen Al Mouahidi, cunoscuta si ca Moscheea Librarilor, datorita numeroaselor magazine care o inconjurau si in care se vindeau manuscrise, Gradinile Menara, construite in sec. al XII-lea de catre califul berber Abd al-Almohad Mu'min, mare parte a gradinii fiind ocupata de livezi de maslini, chiparosi si alti pomi fructiferi, Mormintele Sultanilor Saadieni, o gradina-cimitir in care se odihnesc peste 150 de printi si membrii ai familiei regale, Palatul Bahia, care a servit drept palat rezidential al vizirului Marrakech-ului, Bab Agnau, cea mai veche poarta care face parte din zidul care inconjoara orasul, bazarul orasului si celebra piata Jamaa-El Fna, cea mai pitoreasca atractie a orasului, unde spectacolul oferit de oamenii si obiceiurile locului este unic. Dejun in timpul vizitelor. Seara, optional cina cu spectacol traditional marocan la restauranul ,,Chez Ali''. Cazare.
Ziua 9 / 24.05.2015: Marrakech - Casablanca - Istanbul - Bucuresti
Mic dejun. Transfer la aeroportul din Casablanca pentru zborul spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, TK 618 (15:05 / 21:40), de unde plecam spre Bucuresti cu zborul TK 1041 (22:55 / 00:15).

Alte informatii circuit Maroc

GRUP MINIM: 20 persoane.
Pentru 15-19 turisti, tariful se majoreaza cu 90 Euro/pers.
Pentru un numar mai mic de participanti, pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.

OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- pe cursele Turkish Airlines fiecare pasager are dreptul la 40 kg bagaj de cala repartizate in 2 bagaje de max. 20 kg fiecare
- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice din Maroc
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia noastra. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

Inscrie-te acum *Oferta valabila in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.
Pentru disponibilitati si alte detalii privind circuitul ne puteti contacta la numerele de telefon 0365 401521 si 0771 653450
Pentru a rezerva Circuit Maroc va rugam sa completati formularul de mai jos:
Nume*
Telefon*
Oras*
Email*
Data plecare*
  Adulti Copii Varsta Copii
Nr. persoane*
Detalii rezervare
Mesaj in curs de trimitere...

Alte circuite de primavara

photo Circuit Turcia

Circuit Turcia

Plecare: 30 Mai
De la 562 Euro detalii circuit
photo Circuit Iordania

Circuit Iordania

Plecare: 23 Mai
De la 729 Euro detalii circuit
photo Circuit Sankt Petersburg & Helsinki

Circuit Sankt Petersburg & Helsinki

Plecare: 01 Mai
De la 759 Euro detalii circuit
photo China & Hong Kong

China & Hong Kong

Plecare: 25 Mai
De la 1.785 Euro detalii circuit
photo Circuit Iran

Circuit Iran

Plecare: 07 Mai
De la 1.339 Euro detalii circuit

Cele mai populare circuite

photo Circuit Egipt

Circuit Egipt

Plecare: 24 Septembrie
De la 765 Euro detalii circuit
photo Circuit Egipt

Circuit Egipt

Plecare: 24 Septembrie
De la 968 Euro detalii circuit
photo Circuit Maroc

Circuit Maroc

Plecare: 22 Octombrie
De la 789 Euro detalii circuit
photo Circuit Japonia

Circuit Japonia

Plecare: 11 Noiembrie
De la 2.089 Euro detalii circuit
photo Circuit Thailanda

Circuit Thailanda

Plecare: 24 Noiembrie
De la 1.048 Euro detalii circuit
photo Circuit Elvetia

Circuit Elvetia

Plecare: 26 Iunie
De la 719 Euro detalii circuit
photo Circuit Roma & Florenta

Circuit Roma & Florenta

Plecare: 21 Iunie
De la 488 Euro detalii circuit
photo Circuit Rusia

Circuit Rusia

Plecare: 16 Iunie
De la 745 Euro detalii circuit