••• Home » Romania »
Bazna

Bazna

Bazna, descriere destinatie

Bazna este asezata intr-o vale cu clima blanda, in nordul Sibiului. Statiunea este o asezare saseasca care s-a conturat intre anii 1270 si 1272. La sfarsitul secolului al IV - lea s-a construit in mijlocul asezarii o cetate fortificata ( in jurul bisericii ) pastrata in bune conditii pana in zilele noastre. Acest lucru a fost posibil si datorita faptului ca in aceasta zona nu au fost consemnate batalii sau atacuri asupra cetatii. In imediata apropiere a satului a luat fiinta statiunea balneara cu acelasi nume care pastreaza arhitectura specific saseasca a zonei.

Clima acestor meleaguri este favorabila activitatilor balneare dar si turistice. Statiunea incanta in primul rand prin pozitionare, izolarea ( ferita din toate partile de vanturi ) devenind in timp o minunata binefacere, datorita naturii inconjuratoare cu dealuri line acoperite cu paduri magnifice. Premizele infintarii statiunii au fost create inca din secolul al XVII - lea cand au fost descoperite aici zacaminte de gaz.

Existenta apelor minerale pe aceste meleaguri au facut obiectul unor lucrari interesante, Rudolf Rothens amintind de acestea in ,,Memorabilae Europae' (1749) iar dr. Klaus in studiul ,,Izvoare tamaduitoare din monarhia austriaca' face referire la binefacerea apelor din Bazna. Astfel, in 1814 izvoarele de ape minerale de la Bazna trec in proprietatea bisericii evanghelice din localitate, fiind supuse unor anlize chimice iar in luna noiembrie se hotareste construirea unui stabiliment balner. In 1905 a fost angajat primul medic al statiunii, s-a infiintat o farmacie si a inceput productia de sare de Bazna, numita ,,Victoria''.

In 1907 geologul Ludovic Mrazec, explica originea apelor minerale si a namolului. Factorii naturali secundari ai statiunii sunt reprezentati de mediul inconjurator, prin peisajul pitoresc care indeamna la drumetii cat si prin amenajarea parcului din statiune ce constituie un ideal loc de plimbare si de relaxare. Parcul este alcatuit dintr-o mare varietate de specii de arbori raspanditi pe o suprafata de cca. 20 hectare, in care predomina coniferele si foioasele.

Pentru vacanta dvs. va pregatim sejur de vara- toamna- iarna 2020, oferte speciale la hoteluri din Bazna, relaxare si tratament & reduceri la cele mai populare unitati de cazare.