••• Home » Circuite »
Rusia

Rusia Circuit din: 02, 09 septembrie

Traseu circuit Rusia

Vizite: Moscova, Kremlin, Metrou Moscova, Serghiev Posad, Galeriile Tretyakov, Sankt Petersburg, Muzeul Ermitaj, Palatul si Gradinile Peterhof, Palatul Yusupov, Orasul Puskin, Complexul Pavlovsk

Plecari: 11, 18, 30 Octombrie, 08, 14, 19, 25, 30 Noiembrie 2021
Tarif / pers. 11.10 18.10 30.10 08.11 14.11 19.11 25.11 30.11
Loc in camera dubla 785 Euro 785 Euro 785 Euro 785 Euro 785 Euro 785 Euro 785 Euro 785 Euro
Supliment camera single 215 Euro 215 Euro 215 Euro 215 Euro 215 Euro 215 Euro 215 Euro 215 Euro
Servicii incluse:

Zboruri la dus Bucuresti - Moscova, Compania Austrian via Viena
Trenul de mare viteza Sapsan Moscova - Sankt Petersburg
Zboruri la retur Sankt Petersburg - Bucuresti, Compania Austrian via Viena
Transferuri aeroporturi-hoteluri-aeroporturi
Cazare 7 nopti cu mic dejun la hoteluri de 4* astfel:
3 nopti in Moscova la Hotel Borodino 4* sau similar
4 nopti in Sankt Petersburg la Hotel Azimut 4* sau similar
Pachet de excursii incluse:
Tur de oras Moscova cu ghid local
Vizita la Kremlin cu ghid local si bilet inclus (se viziteaza teritoriul si 1-2 dintre cele 3 Catedrale)
Vizita la Metroul din Moscova cu ghid local (inclus biletul de intrare si o calatorie)
Vizita la Galeriile Tretyakov din Moscova cu ghid local, autocar si bilet de intrare
Tur de oras Sankt Petersburg cu ghid local
Croaziera pe Neva la Sankt Petersburg
Vizita cu ghid local la Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg-Palatul de iarna, colectia principala
Ghid roman insotitor

Nu sunt incluse:

Taxele de aeroport 190 Euro/persoana (pot varia pana la emiterea biletelor de avion)
Intrarile la obiectivele turistice din program, altele decat cele mentionate la servicii incluse
Taxa de viza consulara si procesare 75 Euro/persoana (se achita in agentie, se poate modifica pana la momentul aplicarii)
Bacsis recomandat pentru ghizi locali: 25 Euro/turist, se achita la sosirea in Rusia
Asigurarea medicala valabila pe teritoriul Federatiei Ruse, care acopera perioada de valabilitate a vizei, obligatorie pentru obtinerea vizei de Rusia
Asigurarea storno optionala, excursiile optionale

Detalii circuit Rusia

Ziua 1 Bucuresti-Moscova
Plecarea 22.05: Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 06:00, pentru imbarcare pe zborul Companiei Austrian OS768 cu destinatia Viena. Decolare la ora 08:00 si aterizare la Viena la ora 08:40. Imbarcare pe zborul cu destinatia Moscova OS601 decolare la ora 10:00 si aterizare la ora 13:45.
Plecari 27.05, 17.06, 24.06, 08.07, 22.07, 05.08, 12.08, 02.09, 09.09: Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 04:40, pentru imbarcare pe zborul Companiei Austrian OS768 cu destinatia Viena. Decolare la ora 06:40 si aterizare la Viena la ora 07:20. Imbarcare pe zborul cu destinatia Moscova OS601 decolare la ora 10:00 si aterizare la ora 13:45.
Transfer la hotel. Dupa amiaza timp liber la dispozitie in Moscova. Cazare la Hotel Borodino 4* Moscova sau similar.
Ziua 2 Moscova Capitala Rusiei
Mic dejun. Tur de oras Moscova cu ghid local. Capitala Rusiei reprezinta un complex unic de artitectura veche si moderna. Este centru politic major, economic, cultural, stiintific, religios, financiar, educational si de transport al Rusiei si al intregului continent. In timpul turului veti observa Piata Rosie, Piata Manezh, Strada Tverskaya si Minskaya, Parcul Victory, Arcul de Triumf, Podul Bagration, Casa Alba, Strada New Arbat, Piata Arbat, Zamoskvorechye, terasamentul St. Sofya, Catedrala Hristos Mantuitorul, Biserica Sfantul Nicolae, strada Leo Tolstoy, strada Pirogovskaya, Manastirea Novodevichy, platforma de observare Sparrow Hills. Continuam cu vizita Kremlin-ul, fosta resedinta a tarilor Rusiei, construit incepand incepand cu Sec XV. In prezent complexul fortificat gazduieste catedralele si palatele Kremlinului: Arsenalul, Catedrala Adormirea Maicii Domnului (Sec XV)- principala catedrala a Rusiei si locul de incoronare a tarilor Rusiei, Catedrala Buna Vestire (Sec XV)- cu 9 cupole aurite si fosta biserica privata a tarilor Rusiei, Catedrala Arhanghelului Mihail (Sec XVI)- necropola tarilor Rusiei pana la 1700, Palatul Patriarhal, Catedrala celor 12 Apostoli, Turnul cu clopot al lui Ivan cel Mare-care marcheaza centrul Moscovei. Cele mai vechi constructii sunt Palatul Fatetelor unde se afla tronurile imperiale si Palatul Terem, unite de Marele Palat al Kremlinului. Continuam explorarea orasului cu un obiectiv inedit, Metroul din Moscova. Statiile subterane ale Moscovei sunt proiectate si decorate de renumiti sculptori rusi, arhitecti si artisti. Astfel, metroul este pentru multi localnici, dar mai ales pentru turisti un adevarat muzeu subteran. Cazare Hotel Borodino 4* Moscova sau similar.
Ziua 3 Moscova-Serghiev Posad
Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Moscova sau optional Excursie la Serghiev Posad. La aproximativ 70 de km de Moscova, orasul Serghiev Posad gazduieste Manastirea Sfintei Treimi, cea mai vestita din tara. Daca mareata Biserica a Maicii Domnului din Kremlin este considerata altarul Rusiei, Lavra Sfintei Treimi a Sfantului Serghie de Radonej este privita ca locul divin de nastere a poporului rus. Aici conducatorii rusilor sarutau Sfanta Cruce si jurau sa-si tina fagaduintele lor, rugandu-se inainte si dupa razboaie. Marele pictor Andrei Rubliov si-a petrecut tineretea in manastire, unde, in afara de icoana Sfintei Treimi, a realizat pictura interioara a catedralei Sfantului Serghie, impreuna cu Daniil Ciornii. Cazare Hotel Hotel Borodino 4* Moscova sau similar.
Ziua 4 Moscova- Sankt Petersburg
Mic dejun. Vizita la Galeriile Tretyakov. Galeria Tretyakov este tezaurul national de arta din Rusiasi unul dintre cele mai mari muzee din lume. Colectia Galeriei este compusa in intregime din opere Rusesti si artisti care si-au adus contributia la istoria artei Rusesti sau au fost in stransa legatura cu ea. Colectia contine mai mult de 150.000 de lucrari de pictura, sculptura si grafica, creata de-a lungul secolelor de generatii succesive de artisti din Rusia (colectia privata a lui Pavel Tretiakov, un comerciant local de la sfarsitul Sec al XIX-lea pe colectia caruia s-a fondat Galeria, si operele altor artisti rusi, precum Vasili Surikov, Ilia Repin si Konstantin Korovin). Transfer la gara centrala din Moscova pentru imbarcare pe trenul de mare viteza Sapsan cu destinatia Sankt Petersburg. Sapsan-ul este cea mai rapida cale de transfer intre capitalele Rusiei, datorita localizarii garilor in centrul celor doua orase si a vitezei de deplasare. Trenurile Sapsan sunt de fabricatie vest-europeana si asigura confort sporit similar celui din avion. Distanta dintre cele doua orase se parcurge in numai 4 ore, timp in care puteti admira privelistile de pe traseu. Plecare la ora 15:30 si sosire la Sankt Petersburg la ora 19:30. Rusia se apropie cel mai mult de Occident prin orasul Sankt Petersburg, stralucind pe raul Neva, nu departe de Marea Baltica. Pentru a crea noua sa capitala aflata pe un teren mocirlos, marele tar Petru cel Mare acum trei secole a drenat prin canale care acum aduc atata frumusete orasului. Fermecatoarele canale navigabile sunt la fel de frumoase ca cele din Venetia si Amsterdam, iar splendoarea bulevardelor largi si bine gandite, a cladirilor monumentale in stil rococo si clasic si a parcurilor minunate au cu siguranta ceva din randuiala si fastul Europei dar evident cu specific rusesc. Transfer si cazare la Hotel Azimut 4* Sankt Petersburg sau similar.
Ziua 5 Sankt Petersburg, pe urmele Dinastiei Romanov
Mic dejun. Astazi vom descoperi fascinantul oras care pana in anul 1917 a fost capitala Rusiei si resedinta Tarilor. Tur de oras panoramic cu ghid local pe parcursul caruia vom putea admira Catedrala Sfintei fecioare din Kazan, Palatul de Iarna, piata Senatului si cladirea Senatului si a Sinodului, catedrala si Piata Sf. Isaac- un simbol al orasului cu Domul aurit avand o inaltime de 101 m si un interior somptuos care exprima opulenta, Piata Palatului si Columna lui Alexandru, Fortareata Sf. Petru si Pavel. Turul de oras continua cu o Croaziera pe Neva, de la bordul careia vom putea admira splendorile arhitecturale ale orasului. O vizita ampla o vom face la Muzeul Ermitaj, unul din cele mai mari muzee ale lumii, gazduit in Palatul de Iarna. Muzeul dispune de un fond de 3 milioane de piese, din care sunt expuse 60.000 de opere, prezentand istoria artei europene si orientale incepand cu era preistorica. Printre operele importante ale colectiilor, gasim tablouri de Leonardo da Vinci, Raphael, Titian, El Greco, Rubens, Picasso si multi alti artisti celebri. Dupa turul de oras, timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Azimut 4* Sankt Petersburg sau similar.
Ziua 6 Sankt Petersburg- Palatul Peterhof
Mic dejun. Optional vizita la Palatul si Gradinile Peterhof, cunoscut ca Versailles-ul Rusiei. Localizat in afara orasului Sankt Petersburg, grandiosul Palat Peterhof este de fapt un ansamblu de palate si gradini construite pentru Petru cel Mare. Imbinate intr-un mod armonios, palatele, gradinile si fantanile arteziene creeaza un cadru unic in care te poti relaxa, poti vizita palatele fastuoase incarcate de bogatie arhitecturala, poti admira in voie jocurile vesele de apa ale fantanilor arteziene sau pur si simplu te poti plimba sau te poti odihni in gradinile superbe. Indiferent ce iti doresti sa faci cand vizitezi Peterhoful, luxul, bogatia si opulenta tipica Imperiului Rus iti vor ramane intiparite in minte pentru totdeauna. Intoarcere in Sankt Petersburg si timp liber la dispozitie sau optional vizita la Palatul Yusupov. Cumparat in 1830 de printii Iusupov, acest palat neoclasic (Anul 1770) arata o viata fastuoasa: fatada sa executata in stil clasic, interioarele decorate cu lucrari Rembrandt si Rubens, tapiterie si portelan frantuzesti, oglinzi venetiene si sculpturi in lemn. Palatul este interesant si din puct de vedere istoric-in subsolul lui, Rasputin a fost asasinat in 1916. Astazi, in subsol este o expozitie care recreaza atmosfera asasinarii. Cazare Hotel Azimut 4* Sankt Petersburg sau similar.
Ziua 7 Sankt Petersburg-Puskin si Pavlovsk
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional, Excursie de 1 zi la Puskin si Pavlovsk.
Orasul Puskin, situat la 25 km sud de Sankt Petersburg, era denumit in trecut Tarskoe Selo insemnand ,,Satul Regal’’, deoarece din Sec al XVIII-lea a devenit resedinta de vara a tarilor Rusiei. Istoria incepe la inceputul Sec al XVIII-lea cand acolo se afla o mosie denumita ,,Saarskaya Myza’’. Petru cel Mare a daruit mosia sotiei sale, Ekaterina Alekseevna, viitoarea Imparateasa Ecaterina a II-a a Rusiei. In 1724 a fost construit primul palat, cunoscut sub denumirea de Conacul de piatra, iar numele mosiei a fost schimbat in Tarskoe Selo. Atunci cand imparateasa Elisabeta (1741-1762), fiica lui Petru cel Mare, a mostenit aceasta proprietate, s-a hotarat sa o transforme in resedinta ei de vara de gala. La porunca ei, arhitectii Rastrelli, Zemtsov si Sevakinskiy au creat acest ansamblu unic de palate si parcuri. Totul era fastuos, magnific, cu nenumarate decoratii interioare si exterioare sculptate. Aici s-a desfasurat prima companie teatrala rusa, condusa de Fiodor Volkov. Numai pentru decoratiile exterioare au fost folosite peste 100 de kilograme de aur. Dar cea mai spectaculoasa ramane Sala de Chihlimbar. La sfarsitul Sec al XVIII-lea palatul a fost refacut de arhitectul Giacomo Quarenghi pentru viitorul tar Alexandru I, care ii adauga splendide decoruri in stilul Empire. Tarskoe Selo este asociat si cu cel mai mare poet al Rusiei, Alexander Puskin, care a studiat la liceul din oras intre 1811 si 1817.
Complexul arhitectonic Pavlovsk este cel mai tanar complex din vecinatatea Sankt Petersburg-ului. A fost construit in 1777 de catre Ecaterina, care l-a daruit fiului sau Pavel, pentru a-si construi un domeniu de vanatoare. Construit de arhitectul Charles Cameron si apoi de italianul Vincenzo Brenna complexul este un exemplu de rafinament si eleganta, care imita Versailles-ul. Tapiseriile din matase prezentau delicioase ghirlande de flori, fructe si instrumente muzicale, simboluri ale fericirii rurale, cu servicii de portelan de Sevres, printre care faimosul Gurjevski, cu faimosul mobilier francez creat de Henri Jacob. In Sala Tronului erau primiti cavalerii Ordinului de Malta, Pavel fiind Mare Maestru. Dupa asasinarea lui Pavel, sotia sa, Maria Fiodorovna, il transforma intr-unul dintre cele mai sugestive palate din Europa. Este considerat una dintre perlele arhitecturii ruse din perioada clasicismului. Monumental, Parcul Pavlovsk, intins pe 600 de hectare, este unul dintre cele frumoase din Europa. Intoarcere in Sankt Petersburg. Cazare Hotel Azimut 4* Sankt Petersburg sau similar.
Ziua 8 Sankt Petersburg- Bucuresti
Retur la plecarea 22.05: Mic dejun. Dimineata timp liber la dispozitie. Eliberarea camerelor si transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei Austrian Airlines OS612 cu destinatia Viena. Decolare la ora 14:20 si aterizare la Viena la ora 16:00. La ora 21:10 decolare cu zborul OS767 catre Bucuresti. Sosire pe aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 23:50.
Retur la plecarile 27.05, 08.07, 22.07, 05.08, 12.08, 02.09, 09.09: Mic dejun. Dimineata timp liber la dispozitie. Eliberarea camerelor si transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei Austrian Airlines OS612 cu destinatia Viena. Decolare la ora 14:20 si aterizare la Viena la ora 16:00. La ora 17:35 decolare cu zborul OS787 catre Bucuresti. Sosire pe aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 20:10.
Retur la plecarile 17.06, 24.06: Mic dejun. Dimineata timp liber la dispozitie. Eliberarea camerelor si transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei Lufthansa LH2565 cu destinatia Frankfurt. Decolare la ora 16:55 si aterizare la Frankfurt la ora 18:40. La ora 21:45 decolare cu zborul LH1654 catre Bucuresti. Sosire pe aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 24:45.

Alte informatii pentru circuitul Rusia

GRUP MINIM 30 PERSOANE.

NOTA! Pentru obtinerea vizei de intrare in Rusia sunt necesare in acest moment urmatoarele acte:
Pasaport valabil minimum 6 luni de la data expirarii vizei si cu minim 2 pagini consecutive libere
Fotografie color 3,5?4,5 cm pe fundal alb, cu imaginea clara a chipului (din fata),
fara ochelari cu lentile fumurii si cu capul descoperit
Copie dupa cartea de identitate
COPIA politei de asigurare medicala
FORMULAR (care se inmaneaza si completeaza in agentie, dupa inscriere)
IMPORTANT: avand in vedere ca pe aceasta destinatie sunt foarte multe plecari si procesarea vizei dureaza, documentele necesare obtinerii acesteia se depun inca de la inscriere!

DE RETINUT !
- Ordinea desfasurarii programului si a excursiilor optionale poate suferi modificari, in functie de datele de plecare si de orarul obiectivelor turistice dar si a evenimentelor politice care pot avea loc in timpul desfasurarii excursiei.
- Tarifele la excursiile optionale vor fi publicate dupa februarie 2021, dupa ce muzeele isi vor face publice tarífele si conditiile valabile pentru anul 2021.

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:
Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

Inscrie-te acum *Oferta valabila in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.
Pentru disponibilitati si alte detalii privind circuitul ne puteti contacta la numerele de telefon 0365 401521 si 0771 653450
Pentru a rezerva Rusia va rugam sa completati formularul de mai jos:
Nume*
Telefon*
Oras*
Email*
Data plecare*
  Adulti Copii Varsta Copii
Nr. persoane*
Detalii rezervare
Mesaj in curs de trimitere...

Alte circuite de toamna

Cele mai populare circuite