••• Home » Circuite »
Iran

Iran Circuit cu plecare in: 13 octombrie

Traseu circuit Iran

Bucuresti - Doha- Teheran - Kashan - Isfahan - Yazd - Pasargadae - Persepolis - Shiraz - Doha - Bucuresti

Plecari: 13 Octombrie 2022
Tarif / pers. 13.10
Loc in camera dubla 1.575 Euro
Supliment camera single 249 Euro
A III - a pers. in camera dubla 1.575 Euro
Servicii incluse:

Zboruri la dus Bucuresti => Teheran, Compania Qatar Airways, via Doha
Zboruri la retur Shiraz=> Bucuresti, Compania Qatar Airways, via Doha
Taxele de aeroport,(se pot modifica pana la emiterea biletelor)
Transferuri aeroport - hotel - aeroport
Transport cu autocar local cu aer conditionat conform itinerariului
Cazare 08 nopti cu DEMIPENSIUNE (bauturile nu sunt incluse):
2 nopti la Teheran, hotel Ferdowsi 4* sau similar
3 nopti la Isfahan, hotel Piroozi * sau similar
1 noapte la Yazd, hotel Mehr Traditional 3* sau similar
2 nopti la Shiraz, hotel hotel Eram 3* sau similar
Tururi de oras Teheran, Isfahan, Yazd, Shiraz
Excursie la Kashan cu vizitarea Gradinii Fin si Casa Boroujerdi
Vizita satului Abyaneh
Excursie la Pasargadae, Naqsh-e Rostam si Persepolis
Biletele de intrare la obiectivele mentionate in program
Ghizi locali pe toata durata circuitului
Insotitor roman de grup

Nu sunt incluse:

Taxa de viza on arrival: 80 Euro/persoana, se achita la inscriere
(include costul vizei si taxa procesare)
Asigurare TRAVEL COVID PROTECTION, storno si medicala cu protectie COVID (obligatorie)
Biletele de intrare, altele decat cele mentionate in program
Bacsisurile pentru ghizi si soferi (este o practica uzuala in Iran): 5 EUR /persoana/zi

Detalii circuit 2022 Iran

13 Octombrie | BUCURESTI - DOHA
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 15:15 pentru imbarcare pe zborul Companiei Qatar Airways QR222 cu destinatia Teheran, via Doha. Decolare la ora 17:15 si sosire in Doha la ora 21:45.

14 Octombrie | DOHA- TEHERAN
Imbarcare pe zborul QR490 cu destinatia Teheran cu decolare la ora 00:55. Sosire pe aeroportul din Teheran la ora 03:40. Dupa indeplinirea formalitatilor vamale transfer si cazare pentru early check-in la hotel Ferdowsi 4* sau similar Teheran.
Mic dejun. Suntem in Teheran, capitala vibranta a Iranului, oras locuit inca din sec. al-XII-lea, gazda a numeroase moschee, temple si biserici. Vom incepe explorarea orasului cu Sectia de Arheologie a Muzeului National, o interesanta colectie de obiecte, din preistorie pana in zilele noastre. Pornim in descoperirea orasului incepand cu impresionantul si expansivul Palat Golestan, care ne poarta in timp pana la Dinastia Qajarid. Apoi mergem spre Marele Bazar, unde aroma mirodeniilor orientale ne ameteste simturile. Vom avea timp sa exploram si sa admiram ,,comorile'' persane. Transfer la hotel. Cina si cazare la hotel Ferdowsi 4* sau similar Teheran.

15 Octombrie | TEHERAN - KASHAN - ISFAHAN
Mic dejun. Plecam spre Kashan, orasul care straluceste ca o perla la marginea desertului. Aici o sa vizitam Gradina Fin care, cu numeroasele sale fantani, piscine si copaci antici, este una dintre cele mai faimoase si frumoase gradini ale Iranului. Din 2011 apartine Patrimoniului UNESCO alaturi de alte 11 gradini persane. Mai tarziu vom explora una din celebrele vile din timpul Dinastiei Qajar - Casa Boroujerdi; ea a fost construita de Haji Mehdi Boroujerdi, un negustor bogat, ca dar de nunta pentru mireasa sa. Ne indreptam catre Isfahan iar pe drum vizitam satul istoric Abyaneh, cunoscut pentru pitorescul caselor de lut si ospitalitatea localnicilor ce isi continua modul traditional de viata. Seara sosire in Isfahan, inima identitatii iraniene, fosta capitala a Persiei si cea mai importanta destinatie turistica a tarii. Cina si cazare la hotel Piroozi 4* sau similar Isfahan.

16 Octombrie | | ISFAHAN
Mic dejun. Isfahan este fosta capitala a Iranului si unul dintre cele mai grandioase orase din lume. Legenda spune ca Isfahan a fost locul ales de Adam dupa izgonirea din Rai. Veti fi impresionati de moschei magnifice, palate, comori de arta, domuri turcoaz si maiestuoasa Piata Naghsh-e Jahan, inclusa in Patrimoniu Mondial UNESCO. Aceasta piata, numita si Piata Imam, este considerata ca fiind una dintre cele mai frumoase din lume sustinuta fiind si de arhitectura speciala a monumentelor, precum Palatul Ali Qapu si Moscheea Sheikh Lotfollah. Vizitam apoi Marele Bazar, cunoscut sub numele de "Bazar Qeysarriyeh". Ne bucuram de acest loc si servim un ceai traditional. Dupa pranz, ne vom plimba pe faimosul Bulevardul Chahr Bagh, foarte asem?n?toare cu Champs Elysees din Paris. Cina si cazare la hotel Piroozi 4* sau similar Isfahan.

17 Octombrie | | ISFAHAN
Mic dejun. Ne deplasam spre unul dintre cele mai importante, vechi si faimoase monumente din Orientul Mijlociu - inclus Patrimoniul Mondial UNESCO - Moscheea Jameh. Construita in stil selgiucid, Moscheea Jameh este un tip iwan, cu patru portaluri, caracteristic Persiei, doua minarete, doua sali de rugaciune, o curte spatioasa si doua domuri. Crestinism in Iran? Majoritatea bisericilor de aici, cu valoare artistica si istorica au fost ridicate de crestinii armeni, fugiti de persecutiile turcesti din Armenia si Azerbaidjan si atrasi de domnia inteleapta a lui Shah Abbas. Catedrala Vank si Muzeul acesteia - pe care le vom vizita - sunt martori ai crestinismului. Impresionati o sa fim si de podurile care traverseaza raul Zayandeh, cel mai faimos fiind Si-o-Seh cu o lungime de 295 metri si o latime de 13.75 metri. Incheiem ziua cu o vizita la Muzeul Muzicii - un muzeu contemporan care ne arata istoria de mii de ani a instrumentelor muzicale din Iran, instrumente adunate din intreaga tara. Cina si cazare la hotel Piroozi 4* sau similar Isfahan.

18 Octombrie | | ISFAHAN - YAZD
Mic dejun. Lasam in urma Isfahan si ne indreptam catre Yazd, centrul cultural al civilizatiei Zoroastriane. Situat intr-o oaza la punctul de intalnire al deserturilor Dasht e-Kavir si Dasht e-lut, inconjurat de trei munti, a ramas neatins de razboaie de-a lungul timpului gratie asezarii sale. Orasul este faimos in intreaga lume datorita industriei sale bazata pe fabricarea de matasuri, carpete si covoare, prelucrarea ceramicii si bijuteriilor. Incepem vizitele cu maiestuoasa Moschee Jami - cu un uluitor portal acoperit cu ceramica si Templul Zoroastrian al Focului unde arde o flacara nestinsa de un mileniu si jumatate. Vizitam Piata Amir Chakhmagh - inima Yazdului, probabil cel mai fotografiat loc din ora?! Continuam apoi cu Turnul Tacerii - ,,funeraliile celeste'' ale zoroastrienilor. In interiorul acestor ziduri circulare de calcar, zoroastrienii isi aduceau mortii, pentru ca trupul neinsufletit sa ramana doar cu soarele si cu vulturii si sa nu intineze nici pamantul binefacator, nici aerul si nici apa. Ast?zi, cele mai mari comunit??i zoroastriene se gasesc in Iran, India si Tibet. Feroze Gandhi, so?ul Indirei Gandhi - fost premier al Indiei - sau Freddie Mercury au fost adep?i ai cultului. De aici facem o plimbare prin zona veche a orasului, cartierul Fahadan, in apropierea Muzeului de Antropologie. Cina si cazare la hotel Mehr Traditional 3* sau similar Yazd.

19 Octombrie | | YAZD - PASARGADAE - PERSEPOLIS - SHIRAZ
Mic dejun. Dimineata, ne oprim in Pasargadae, unul dintre cele mai impresionante orase ruina din lume, prima capitala a Imperiului Persan. Locul se remarca prin existenta aici a mormantului si a ramasitelor palatelor fondatorului Imperiului Persan, Cirus cel Mare. Ajungem apoi in Persepolis - bijuteria Persiei antice, inclusa in Patrimoniul UNESCO. A fost capitala antica cu rol ceremonial a Imperiulului Ahemenid, cea de-a doua dinastie iraniana. Fondata de Darius I cel Mare, capitala a fost construita pe o terasa imensa, jumatate artificiala, unde ''regele regilor'' a creat un ansamblu impresionant de palate, inspirat dupa modelele mesopotamiene. Este cunoscut pentru artefactele bine conservate din Palatul Apadana si pentru Poarta tuturor Natiunilor. Oricine a stat in sala celor 100 de coloane nu a putut uita momentul niciodata! Urmatoarea oprire este la Necropolis sau Naqsh-e Rustam unde se pot vizita celebrele morminte din piatra si basorelieful cu Imparatul Valerian. Ne deplasam spre Shiraz. Cina si cazare la hotel Eram 3* sau similar Shiraz.

20 Octombrie | | SHIRAZ
Mic dejun. Suntem in Shiraz, oras intemeiat cu 2000 de ani inainte de Hristos, devenit in sec. al-XIII-lea important centru de arte si literar, reprezentat la nivel mondial de poeti si scriitori. Aici vizitam Moscheea Nasir-ol-Molk cunoscuta in lume ca Moscheea Roz. Un mix magic de lumina si culoare! Aici creativitatea pluteste peste tot in aer. Apoi ne indreptam catre Muzeul si Gradinile Narenjestan - un pavilion bogat decorat cu o combinatie uluitoare de elemente decorative. Trecand prin Bazarul Vakil (bazar ce are o structura in forma de cruce, cu o arhitectura impresionanta reprezentata de plafoane din caramida, ideale in mentinerea interiorului racoros vara si cald iarna) ne lasam cuprinsi de viata agitata comerciala persana si fermecati de aromele Orientului! Deasupra bazarului se ridica Moscheea Vakil, impresionanta prin sala de rugaciune cu cele 48 de coloane rasucite si decoratiuni cu motive florale. Ca un gest de bun ramas vom vizita Mausoleul Hafez, dedicat poetului Hafez, venerat si popular in randul iranienilor, care considera obligatoriu ca in fiecare casa pe langa Coran sa existe si o carte scrisa de Hafez. Cina si cazare la hotel Eram 3* sau similar Shiraz.

21 Octombrie | SHIRAZ - DOHA - BUCURESTI
Mic dejun la pachet. Dimineata devreme transfer la aeroportul din pentru imbarcare pe zborul Companiei Qatar Airways QR477 cu destinatia Bucuresti, via Doha. Decolare la ora 04:55 si sosire la Doha la ora 05:40. Imbarcare pe zborul QR221 cu destinatia Bucuresti la ora 08:20. Sosire pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 13:15.

Alte informatii pentru circuitul Iran

GRUP MINIM 25 PERSOANE.

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:
Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

Inscrie-te acum *Oferta valabila in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.
Pentru disponibilitati si alte detalii privind circuitul ne puteti contacta la numerele de telefon 0365 401521 si 0771 653450
Pentru a rezerva Iran va rugam sa completati formularul de mai jos:
Nume*
Telefon*
Oras*
Email*
Data plecare*
  Adulti Copii Varsta Copii
Nr. persoane*
Detalii rezervare
Mesaj in curs de trimitere...

Alte circuite de toamna

Cele mai populare circuite