Home » Circuite » Iran

Iran Transport avion din Bucuresti

Traseu circuit Iran

Bucuresti - Doha - Teheran - Kashan - Isfahan - Yazd - Pasargadae - Persepolis - Shiraz - Doha - Bucuresti

Plecari: 10 Octombrie 2019
Tarif / pers. 10.10
Loc in camera dubla 1.385 Euro
Supliment camera single 245 Euro
A III - a pers. in camera dubla 1.325 Euro
Servicii incluse:

Zboruri la dus Bucuresti - Teheran, Compania Qatar Airways, via Doha
Zboruri la retur Shiraz- Bucuresti, Compania Qatar Airways, via Doha
Transferuri aeroport - hotel - aeroport
Transport cu autocar local cu aer conditionat conform itinerariului
Cazare 08 nopti cu DEMIPENSIUNE (bauturile nu sunt incluse) :
2 nopti la Teheran, hotel Asareh 4* sau similar
3 nopti la Isfahan, hotel Setareh 3* sau similar
1 noapte la Yazd, hotel Mehr Traditional 3* sau similar
2 nopti la Shiraz, hotel Kharim Khan 4* sau similar
Tururi de oras Teheran, Isfahan, Yazd, Shiraz
Excursie la Kashan cu vizitarea Gradinii Fin si Casa Boroujerdi
Vizita satului Abyaneh
Excursie la Pasargadae, Naqsh-e Rostam si Persepolis
Biletele de intrare la obiectivele mentionate in program
Ghizi locali pe toata durata circuitului
Insotitor roman de grup

Nu sunt incluse:

Taxele de aeroport: 305 Euro/persoana (se pot modifica pana la emiterea biletelor)
Taxa de viza electronica si procesare acte Iran: 95 Euro/persoana
Asigurarea medicala de calatorie obligatorie
Asigurarea storno optionala (se incheie in aceeasi zi cu rezervarea pachetului turistic)
Biletele de intrare, altele decat cele mentionate in program
Bacsisurile pentru ghizi si soferi (se achita la fata locului insotitorului de grup)
Alte servicii decat cele mentionate in program

Detalii circuit Iran

Ziua 1 BUCURESTI - DOHA
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 22:35 pentru imbarcare pe zborul Companiei Qatar Airways QR220 cu destinatia Teheran, via Doha.
Ziua 2 DOHA - TEHERAN
Decolare la ora 00:35 si sosire in Doha la ora 05:20. Imbarcare pe zborul QR482 cu destinatia Teheran cu decolare la ora 08:00. Sosire pe aeroportul din Teheran la ora 11:35. Transfer la hotel si cazare. Spre seara vom incepe explorarea orasului cu Pol-e-Tabiat (Podul Naturii) - cea mai mare si moderna zona pietonala ce uneste doua parcuri din centrul orasului; admiram privelistea si intram in atmosfera orasului. Cina si cazare hotel Asareh 4* sau similar Teheran.
Ziua 3 TEHERAN
Mic dejun. Suntem in Teheran, capitala vibranta a Iranului, oras locuit inca din sec. al-XII-lea, gazda a numeroase moschee, temple si biserici. Pornim in descoperirea orasului incepand cu impresionantul si expansivul Palat Golestan, care ne poarta in timp la Dinastia Qajarid. Apoi mergem spre Marele Bazar, unde aroma mirodeniilor orientale ne ameteste simturile. Aici vom intalni multi localnici si vom avea timp sa exploram si sa admiram ,,comorile'' si poate vom gasi unele pe care sa le luam acasa. Continuam apoi turul cu Sectia de Arheologie a Muzeului National, o interesanta colectie de obiecte, din preistorie pana in zilele noastre. Dupa-amiaza vizitam Muzeul Covoarelor. Acesta gazduieste o colectie uimitoare de covoare si tesaturi persane, multe datand chiar cu secole inainte de Hristos. Conform istoriei, arta impletirii covoarelor in Iran exista de aproximativ 3500 de ani. Cina si cazare hotel Asareh 4* sau similar Teheran.
Ziua 4 TEHERAN - KASHAN - ISFAHAN
Mic dejun. Plecam spre Kashan, orasul care straluceste ca o perla la marginea desertului. Aici o sa vizitam Gradina Fin care, cu numeroasele sale fantani, piscine si copaci antici, este una dintre cele mai faimoase si frumoase gradini ale Iranului. Din 2011 apartine Patrimoniului UNESCO alaturi de alte 11 gradini persane. Mai tarziu vom explora una din celebrele vile din timpul Dinastiei Qajar - Casa Boroujerdi; ea a fost construita de Haji Mehdi Boroujerdi, un negustor bogat, ca dar de nunta pentru mireasa sa. Ne indreptam catre Isfahan iar pe drum vizitam satul istoric Abyaneh, cunoscut pentru pitorescul caselor de lut si ospitalitatea localnicilor ce isi continua modul traditional de viata. Seara sosire in Isfahan, inima identitatii iraniene, fosta capitala a Persiei si cea mai importanta destinatie turistica a tarii. Cina si cazare hotel Setareh 3* sau similar Isfahan.
Ziua 5 ISFAHAN
Mic dejun. Isfahan, orasul care reprezinta jumatate din lume! In traditia musulmana, orasul Isfahan este cladit pe locul unde a cazut Adam din Rai, dupa ce a fost alungat de ingerul cu sabie de foc. Capitala a Persiei sub turcii selgiucizi, in secolul al-Xl-lea, ulterior sub dinastia savafida, in secolul al-XVI-lea, este al treilea oras ca marime din Iran. Fosta capitala a imperiului Safavid impresioneaza cu moschei magnifice, palate, comori de arta, domuri turcoaz si maiestuoasa Piata Naghsh-e Jahan, inclusa in Patrimoniu Mondial UNESCO. Acesta piata, numita si Piata Imam, este considerata ca fiind una dintre cele mai frumoase din lume sustinuta fiind si de arhitectura speciala a monumentelor, precum Palatul Ali Qapu, Moscheea Jaame' Abbasi si Moscheea Sheikh Lotfollah. Avem timp suficient sa ne bucuram de acest loc care alinta privirea si sa servim un ceai la care sa impartasim impresii. Vizitam apoi Marele Bazar. Ce priveliste frumoasa! Ne indreptam apoi catre Zurkhaneh, ,,Casa Puterii'', un loc in care se desfasoara un ritual sportiv care dateaza de secole. O echipa alcatuita din 10 barbati intra intr-o arena octogonala, intr-o sala de gimnastica, pentru a realiza o serie de miscari rituale. Spectacolul, care este deopotriva atletic, artistic si religios, include lupte, gimnastica aerobica, jonglerii si elemente de meditatie, toate pe un fond muzical asigurat de un interpret vocal si un tobosar. Cina si cazare hotel Setareh 3* sau similar Isfahan.
Ziua 6 ISFAHAN
Mic dejun. Ne deplasam catre capatul nordic al bazarului si ajungem in cartierele vechi unde se afla unul dintre cele mai importante, vechi si faimoase monumente din Orientul Mijlociu - Moscheea Jameh. Conform descoperirilor arheologice, moscheea ar fi fost construita intre anii 771-773, probabil in timpul califului al-Mansur din dinastia Abbasida. Construita in stil selgiucid, Moscheea Jameh este o moschee de tip iwan, cu patru portaluri, caracteristic Persiei, doua minarete, doua sali de rugaciune, o curte spatioasa si doua domuri. In anul 2012 a intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO. Crestinism in Iran? Majoritatea bisericilor de aici, cu valoare artistica si istorica, au fost construite in jurul secolului al-VIII-lea sau in secolul al-XIV-lea. In cea mai parte au fost ridicate de crestinii armeni, fugiti de persecutiile turcesti din Armenia si Azerbaidjan si atrasi de domnia inteleapta a lui Shah Abbas. Catedrala Vank si Muzeul acesteia - pe care le vom vizita - sunt martori ai crestinismului. Impresionati o sa fim si de podurile care traverseaza raul Zayandeh, cel mai faimos fiind Si-o-Seh cu o lungime de 295 metri si o latime de 13.75 metri. Incheiem ziua cu o vizita la Muzeul Muzicii - un muzeu contemporan care ne arata istoria de mii de ani a instrumentelor muzicale din Iran, instrumente adunate din intreaga tara. Cina si cazare hotel Setareh 3* sau similar Isfahan.
Ziua 7 ISFAHAN - YAZD
Mic dejun. Lasam in urma Isfahan si ne indreptam catre Yazd, centrul cultural al civilizatiei Zoroastriane. Situat intr-o oaza la punctul de intalnire al deserturilor Dasht e-Kavir si Dasht e-lut, inconjurat de trei munti, a ramas neatins de razboaie de-a lungul timpului gratie asezarii sale. Orasul este faimos in intreaga lume datorita industriei sale bazata pe fabricarea de matasuri, carpete si covoare, prelucrarea ceramicii si bijuteriilor. Incepem vizitele cu Templul Zoroastrian al Focului unde arde o flacara nestinsa de un mileniu si jumatate; continuam apoi cu Turnul Tacerii. Ceea ce ne va frapa intotdeauna pe noi occidentalii care ajungem aici, sunt "funeraliile celeste" ale zoroastrienilor, interzise incepand de acum o jumatate de veac, de la care au ramas, in Yazd, numai turnurile. In interiorul acestor ziduri circulare de calcar, zoroastrienii isi aduceau mortii, pentru ca trupul neinsufletit sa ramana doar cu soarele si cu vulturii si sa nu intineze nici pamantul binefacator, nici aerul si nici apa. De aici facem o plimbare prin pitorescul centru vechi al orasului unde vizitam maiestuoasa Moschee Jami - cu un uluitor portal acoperit cu ceramica si Muzeul Apei - care ne prezinta ingeniosul sistem de alimentare cu apa cu qanat-uri. Cina si cazare hotel Mehr Traditional 3* sau similar Yazd.
Ziua 8 YAZD - PASARGADAE - PERSEPOLIS - SHIRAZ
Mic dejun. Dimineata vizitam Piata Amir Chakhmaq si apoi plecam la Shiraz. Pe drum ne oprim in Pasargadae, unul dintre cele mai impresionante orase ruina din lume, prima capitala a Imperiului Persan. Locul se remarca prin existenta aici a mormantului si a ramasitelor palatelor fondatorului Imperiului Persan, Cirus cel Mare. Cirus este remarcabil nu numai pentru ca a castigat numeroase batalii si a cucerit atatea teritorii intinse, ci prin faptul ca imperiul fondat de el a modificat definitiv structura politica a lumii antice. Urmatoarea oprire este la Necropolis sau Naqsh-e Rustam unde se pot vizita celebrele morminte din piatra si basorelieful cu Imparatul Valerian. Ajungem apoi in Persepolis - bijuteria Persiei antice, inclusa in Patrimoniul UNESCO. A fost capitala antica cu rol ceremonial a Imperiulului Ahemenid, cea de-a doua dinastie iraniana. Fondata de Darius I cel Mare (circa 522-486 i.Hr.), capitala a fost construita pe o terasa imensa, jumatate artificiala, unde ''regele regilor'' a creat un ansamblu impresionant de palate, inspirat dupa modelele mesopotamiene. Este cunoscut pentru artefactele bine conservate din Palatul Apadana si pentru Poarta tuturor Natiunilor. Oricine a stat in sala celor 100 de coloane nu a putut uita momentul niciodata! Ne deplasam spre Shiraz. Cina si cazare hotel Kharim Khan 4* sau similar Shiraz.
Ziua 9 SHIRAZ
Mic dejun. Suntem in Shiraz, oras intemeiat cu 2000 de ani inainte de Hristos, devenit in sec. al-XIII-lea important centru de arte si literar, reprezentat la nivel mondial de poeti si scriitori. Aici vizitam Moscheea Nasir-ol-Molk cunoscuta in lume ca Moscheea Roz. Un mix magic de lumina si culoare! Aici creativitatea pluteste peste tot in aer. Apoi ne indreptam catre cetatea Karim Khan Zand care domina centrul orasului cu ale sale patru turnuri circulare. Trecand prin Bazarul Vakil (bazar ce are o structura in forma de cruce, cu o arhitectura impresionanta reprezentata de plafoane din caramida, ideale in mentinerea interiorului racoros vara si cald iarna) ne lasam cuprinsi de viata agitata comerciala persana si fermecati de aromele Orientului! Deasupra bazarului se ridica Moscheea Vakil, impresionanta prin sala de rugaciune cu cele 48 de coloane rasucite si decoratiuni cu motive florale. Ca un gest de bun ramas vom vizita Mausoleul Hafez, dedicat poetului Hafez, venerat si popular in randul iranienilor, care considera obligatoriu ca in fiecare casa pe langa Coran sa existe si o carte scrisa de Hafez. Cina si cazare la hotel Kharim Khan 4* sau similar Shiraz.
Ziua 10 SHIRAZ - DOHA - BUCURESTI
In toiul noptii transfer la aeroport si imbarcare pe zborul Companiei Qatar Airways QR477 cu destinatia Bucuresti, via Doha. Decolare la ora 05:55 si sosire la Doha la ora 05:40. Imbarcare pe zborul QR221 cu destinatia Bucuresti la ora 06:50. Sosire pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 11:55.

Alte informatii circuit Iran

GRUP MINIM: 25 persoane.

CONDITII NECESARE PENTRU OBTINEREA VIZEI:
Documente necesare: pasaport valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara (FARA stampila de intrare / iesire in/din Israel), fotografie recenta in format digital cu urmatoarele caracteristici obligatorii: color, format JPEG, marime maxima 240KB (dar nu mai mica de 10KB), format dreptunghiular (inaltimea mai mare decat latimea), pe fundal alb sau fara fundal, fara ochelari, expresie serioasa.
Important: Ministerul Afacerilor Externe din Iran isi rezerva dreptul de a solicita informatii suplimentare despre aplicanti in vederea posibilitatii acordarii vizei.

CODUL VESTIMENTAR PENTRU IRAN:
Turistii nu sunt exceptati de la aplicarea legilor islamice in privinta vestimentatiei, in special persoanele de sex feminin (corpul si capul trebuie sa fie in permanenta acoperite). Femeile trebuie sa respecte hijabul - codul vestimentar islamic: par acoperit (cu un sal, batic sau esarfa), corpul trebuie sa fie complet acoperit (nu sunt permise pantalonii scurti, fusta, tricoul cu maneca scurta), iar deasupra hainelor este obligatorie purtarea unui mantou/camasa sau tunica lejera, care sa acopere corpul pana la genunchi si sa nu evidentieze silueta. Trebuie evitate culorile stridente (mai ales rosu). Barbatilor nu le este permis portul pantalonilor scurti si a tricourilor fara maneca.

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:
Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

Inscrie-te acum *Oferta valabila in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.
Pentru disponibilitati si alte detalii privind circuitul ne puteti contacta la numerele de telefon 0365 401521 si 0771 653450
Pentru a rezerva Iran va rugam sa completati formularul de mai jos:
Nume*
Telefon*
Oras*
Email*
Data plecare*
  Adulti Copii Varsta Copii
Nr. persoane*
Detalii rezervare
Mesaj in curs de trimitere...

Alte circuite de toamna

Cele mai populare circuite