••• Home » Circuite »
Israel & Iordania

Israel & Iordania Excursie Israel & Iordania cu plecari in: 24 ianuarie, 14, 28 februarie, 07, 14, 21 martie

Traseu circuit Israel & Iordania

Bucuresti - Nazaret - Tiberias - Marea Galileii - Jerash - Amman - Petra - Muntele Nebo - Madaba - Betania - Ierihon - Bethleem - Ierusalim - Hozeva - Marea Moarta - Masada - Ein Karem - Lod - Jaffa - Tel Aviv - Bucuresti

Plecari: 28 Noiembrie 2023
Tarif / pers. 28.11
Loc in camera dubla 1.209 Euro
Supliment camera single 369 Euro
Servicii incluse:

transport cu avionul Bucuresti - Tel Aviv - Bucuresti cu compania EL AL;
asistenta pe aeroportul din Tel Aviv la sosire;
8 nopti cazare cu demipensiune (bufet) la hotel categoria turist (echivalent 3*superior/4* standard local), conform programului: 2 nopti in Tiberias, 2 nopt1 in Amman, 4 nopti in Bethleem;
transport autocar modern (dotat cu aer conditionat), pentru executarea programului in Israel;
intrari la obiectivele turistice din Israel;
ghizii locali vorbitori de limba romana pe tot parcursul programului;
bilet intrare Parcul National din Caesarea;
transfer microbuz Muntele Tabor;
vizita la Muzeul Holocaustului “Yad Vashem”;
vizita la Hozeva;
vizita la Masada (urcarea cu telecabina si biletul de intrare la sit-ul arheologic nu sunt incluse - se achita la fata locului);
transport autocar (dotat cu aer conditionat) pentru executarea programului in Iordania;
bilet intrare Jerash;
bilet intrare Petra;
taxa intrare-iesire Iordania;
insotitor roman de grup;
taxele de aeroport (pot suferi modificari).

Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna octombrie 2022. In situatia majorarii acestor taxe de catre compania aeriana pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

Nu sunt incluse:

asigurarea medicala si storno cu extensie COVID-19 (obligatorie) - se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
bauturi, mese optionale care nu sunt incluse in program;
excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, ghizi locali): 45 EURO/persoana - se practica in Israel si in Iordania, se achita la sosire.

Detalii circuit Israel & Iordania

ZIUA 1 (28.11.2022): BUCURESTI - CAESAREA - HAIFA - NAZARET
Intalnire la ora 08:00 pe Aeroportul International Otopeni “Henri Coanda”, cu insotitorul roman de grup. Dupa formalitatile vamale, imbarcare pe cursa EL AL spre Tel Aviv cu decolare la ora 11:00. Aterizare pe aeroportul Ben Gurion la ora locala 13:35. Deplasare pe coasta Mediteranei spre Caesarea sau Cezareea, fosta capitala a Iudeii in vremea ocupatiei romane. Vom vizita Parcul National, Portul Caesarea, apeductul si amfiteatrul, precum si fortareata Crussader. Deplasare la Haifa, splendid oras-port la Marea Mediterana, aflat intr-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Vizitarea Manastirii Stela Maris. Perspectiva asupra Templul cultului Bahai, cu gradinile pe terase suspendate. Deplasare la Nazaret pentru cina si cazare la hotel Mary’s Well 4* standard local (sau similar).

ZIUA 2 (29.11.2022): NAZARET - MUNTELE TABOR - CANA GALILEII - CAPERNAUM - TIBERIAS
Mic dejun. In Nazaret vom vizita Biserica Catolica Buna Vestire, ridicata pe locul casei Sfintilor Ioachim si Ana, si Biserica Ortodoxa Sfantul Arhanghel Gavril, cu izvorul unde acesta i-a vestit Fecioarei Maria ca va naste pe Iisus Hristos-Fiul lui Dumnezeu, pictata de fratii Morosanu in anul 1977. Deplasare spre Muntele Tabor. Vizitarea Bisericii Ortodoxe ridicata pe locul unde s-a petrecut Schimbarea la Fata. Deplasare la Capernaum, supranumit “Orasul Domnului”, Tabgha unde Iisus a savarsit minunea inmultirii painilor si pestilor. Muntele Fericirilor - locul unde Mantuitorul a rostit Fericirile. OPTIONAL, in functie de timpul disponibil, mini-croaziera pe apele Marii Galileii (pret informativ: 15 EURO/persoana). Cina si cazare la hotel in Nazaret.

ZIUA 3 (30.11.2022): NAZARET - VALEA IORDANULUI - JERASH - AMMAN (~194 km)
Mic dejun. Deplasare Nazaret - Raul Iordan - Chibut Yardenit, ”locul amenajat al Botezului”. Deplasare la Ben Shean (Decapolis); vom trece peste podul Sheikh Hussein, apa Iordanului, trecand din Israel in Iordania. Deplasare la Jerash (anticul Gerasa), important oras in perioada romana. Vizitarea vechiului oras cu impunatoarea poarta de intrare (Hadrian), strazi, arce si coloane deosebit de bine pastrate. Vom vizita Forumul Oval, Amfiteatrul, Templul lui Zeus, Aleea Cardo, in linie dreapta cu peste 200 de coloane in stil Doric si Ionic. Continuand printre munti si vai adanci, ne indreptam spre Amman, capitala Regatului Hasemit al Iordaniei, numita in antichitate Philadelphia. Cina si cazare la hotel Le Vendome 4* standard local sau similar in Amman.

ZIUA 4 (01.12.2022): AMMAN - PETRA - AMMAN (~465 km)
Mic dejun. Deplasare cu autocarul spre anticul Petra (aproximativ 3 ore si 30 minute/sens), pe originala “Autostrada a Desertului”. Vizitarea extraordinarei capitale a Nabateenilor, sapata in stanca roz, redescoperita in anul 1812 dupa o cautare de circa 300 de ani, una dintre cele mai spectaculoase realizari ale umanitatii. Vom vedea defilee inguste, fatade sapate in stanca, temple, morminte funerare. Ne vom opri in special pentru a vizita Tezaurul Al Khazanek si Amfiteatrul. Petra a fost inclusa prin vot universal in anul 2007 in randul noilor 7 minuni ale lumii antice si moderne. Petra cu comorile ei reprezinta cea mai cunoscuta atractie turistica a Iordaniei (se recomanda incaltaminte comoda pentru mers pe jos aproximativ 5km). Parasim Petra si, trecand peste Valea lui Moise, revenim la Amman. Cina si cazare la hotel in Amman.

ZIUA 5 (02.12.2022): MUNTELE NEBO - MADABA - BETANIA - IERIHON - BETHLEEM (~181 km)
Mic dejun. Ne indreptam spre Muntele Nebo (800m), unde Moise a fost ingropat, fiind astfel cel mai respectat loc Sfant din Iordania. Pe acest munte, puteti vedea ce a vazut Moise: o panorama impresionanta ce cuprinde Valea Iordanului, Marea Moarta, Ierihonul, Ierusalimul, teritoriu denumit “Pamantul Sfant!”. Prima Biserica de pe Muntele Nebo a fost construita la finele sec. al-IV-lea pentru a marca locul unde a murit Moise si a fost ingropat, fiind un loc de pelerinaj pentru crestini, dupa cum a fost desemnat de insusi Papa Paul Ioan II. Plecam spre orasul Madaba, renumit pentru mozaicurile din perioada bizantina, iar cel mai faimos este cel din interiorul bisericii ortodoxe Sf. Gheorghe care reproduce pe o parte din pardoseala o harta a Tarii Sfinte. Mozaicul, care dateaza din anul 560, ilustreaza pe aceasta harta Palestina, Ierusalimul, orasul Bethleem, raul Iordan si Marea Moarta. Deplasare spre valea Iordanului. Deplasare la locul de botez „Betania dincolo de Iordan” (Al-Maghtas) este situat în Valea Iordanului, la nord de Marea Moarta. Continuam spre granita si vom trece din Iordania in Israel in dreptul orasului Ierihon. In Ierihon vom vizita Biserica Romaneasca cu Hramul “Tuturor Sfintilor” si Caminul aferent. Cina si cazare la hotel Manoly Plaza 4* standard local (sau similar) in Bethleem.

ZIUA 6 (03.12.2022): BETHLEEM - IERUSALIM - MUNTELE SIONULUI (~10 km)
Mic dejun. Vizitarea Bisericii Ortodoxe a Nativitatii (aici se afla o icoana a Maicii Domnului “Aparatoarea Bethleemului”, facatoare de minuni); Biserica romano-catolica Sfanta Ecaterina si Grota Laptelui sau “Grota pruncilor”. Transfer cu microbuze arabe in desertul Iudeii (pret informativ: 10 EURO/persoana, se achita la fata locului), pentru vizitarea Manastiriior Sfantul Teodosie (sec.V) si Sfantul Sava cel Sfintit (sec.IV). Ierusalim. Vizita pe Muntele Sionului, la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul ”Cina cea de Taina” - locul primei Biserici din lume, Mormantul Marelui Rege David. Vizita in zona sitului arheologic “Cardo” si la ”Zidul Plangerii”. Cina si cazare la hotel in Bethleem.

ZIUA 7 (04.12.2022): BETHLEEM - MUNTELE MASLINILOR - IERUSALIM (~10 km)
Mic dejun. Deplasare cu autocarul spre Muntele Maslinilor. Continuam pe jos cu vizitarea Bisericilor Pater Noster (Tatal Nostru) si Dominus Flevit (Domnul a plans), Gradina Getsimani cu Biserica Na?iunilor, Biserica Mormantului Maicii Domnului si Pestera Getsimani. Vom intra in Cetatea Sfanta prin poarta Sfantului Arhidiacon Stefan. Parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa cu cele 14 statii in care s-a oprit Iisus pe Drumul Crucii, pana la Sfantul Mormant. Vizitarea Bisericii ”Sfantului Mormant”- “Centrul Pamantului Crestin”. Urcare pe Golgota, Piatra Ungerii, vizitarea tuturor Paracliselor Sfinte. Cina si cazare la hotel in Bethleem.

ZIUA 8 (05.12.2022): IERUSALIM - HOZEVA - QUMRAN - MASADA - BETHLEEM
Mic dejun. Deplasare in Ierusalim unde vom vizita muzeul Holocaustului „Yad Vashem”. Ne deplasam pe valea Hozevei - vizitarea Manastirii Sfantul Gheorghe cu Moastele Sfantului Ioan Romanul de la Neamt. Vizita la Qumran la Marea Moarta (-400m), cea mai joasa mare de pe glob. Scurta oprire la magazinul cu produse cosmetice si restaurant cu autoservire. Scurta oprire la Marea Moarta (45 minute). Ne deplasam la Masada - fortareata straveche, ridicata strategic pe un platou stancos deasupra Marii Moarte, sit istoric intrat in Patrimoniului Mondial UNESCO din 2001. Cetatea a fost construita in anul 30 i.Hr. de catre regele Irod iar in anul 73, dupa un lung asediu, a fost cucerita de romani. Urcarea cu telecabina la sit-ul arheologic si intrarea nu sunt incluse: 30 USD/persoana, se achita la fata locului. Cina si cazare la hotel in Bethleem.

ZIUA 9 (06.12.2022): BETHLEEM - TEL AVIV - BUCURESTI
Mic dejun. Deplasare la Ein Karem - patria Sfantului Ioan Botezatorul, unde vom vizita Biserica Sfantul Ioan ridicata pe locul nasterii Sfantului Ioan Botezatorul. Continuam calatoria noastra spre Lud, antica Lida, unde vom vizita Biserica Sfantului Gheorghe Biruitorul (unde se afla Moastele Sfantului si Braul cu care a fost legat). Scurt tur al orasului Tel Aviv - Jaffa, cel mai mare si cosmopolit oras din Israel. Vizita in cetatea Jaffa. Deplasare spre Aeroportul International din Tel Aviv, pentru formalitatile de plecare. Imbarcare cursa EL AL cu decolare la ora 17:50 si sosire la Bucuresti la ora 20:35.

Alte informatii pentru circuitul Israel & Iordania

GRUP MINIM: 35 persoane.
Supliment grup 34-30 persoane: 55 EURO/persoana; Supliment grup minim 29-25 persoane: 110 euro/persoana; Pentru un numar mai mic de 25 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se anuleaza. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca nu se vor inscrie minim 25 participanti pana cu o luna inainte de plecare. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale), compania EL AL:
28.11.2022 Bucuresti 11:00 - Tel Aviv 13:35 durata zborului 2h35min
06.12.2022 Tel Aviv 17:50 - Bucuresti 20:35 durata zborului 2h45min

Inscrie-te acum *Oferta valabila in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.
Pentru disponibilitati si alte detalii privind circuitul ne puteti contacta la numerele de telefon 0365 401521 si 0771 653450
Pentru a rezerva Israel & Iordania va rugam sa completati formularul de mai jos:
Nume*
Telefon*
Oras*
Email*
Data plecare*
  Adulti Copii Varsta Copii
Nr. persoane*
Detalii rezervare
Mesaj in curs de trimitere...

Alte circuite de toamna

Cele mai populare circuite