••• Home » Romania »
Poiana Brasov

Poiana Brasov

Poiana Brasov, descriere destinatie

Poiana Brasov este situata in centrul tarii la 13 km de Brasov si 190 km de Bucuresti. Ea este o moderna statiune de la poalele Muntelui Postavaru (1030 m altitudine), inconjurata de paduri, fiind cea mai vizitata statiune montana din tara. Poiana Brasov este recunoscuta prin posibilitatea de practicare a sporturilor de iarna, transportul pe cablu si paltiile de schi fiind la dispozitia iubitorilor de aventura.

Pe Muntele Postavaru zapada se mentine timp de 4-5 luni pe an incepand cu jumatatea lunii decembrie si pana la sfarsitul primaverii cand grosimea stratului de zapada este in medie de 50-60 cm. Diferenta de altitudine de aproape 800 m este foarte potrivita pentru ca paltiile de schi (12 piste de ski cu diferite grade de dificultate, o partie olimpica, trei partii de coborare si slalom urias, o partie pentru slalom special, doua trambuline, doua telecabluri, tele-scaun, ski-lifts) sa fie prima atractie din Muntii Carpati. Acestea au o lungime intre 1100-1700 m.

Poiana Brasov se remarca si prin bogatimea faunei, fiind usor de observat ursii salbatici care coboara din munti pana in apropierea asezarilor omenesti. Prima cabana construita in aceasta zona dateaza din 1904 iar din 1909 au fost organizate anual competitii de schi. Astfel, in timp, Poiana Brasov a dobandit statutul de cea mai indragita statiune din Romania. Pe timpul verii cand temperatura medie este de 20 C sunt organizate drumetii prin padurile muntilor din imprejurimi.

Cele mai variate modalitati de distractie sunt practicarea tenisului, fotbalului, baschetului, mini golful, inotul, patinoarul, calaritul etc., in acest sens fiind amenajate terenuri, un bazin de inot cu sauna si un patinoar. Discotecile si cluburile de noapte va stau la dispozitie pt. a va petrece serile intr-un mod placut. In cadrul statiunii Poiana Brasov mai puteti gasi standuri special amenajate de unde puteti cumpara artizanate facuta de mana de locuitorii din zona, lucruri care sa va aduca aminte de momentele petrecute pe aceste meleaguri.

Pentru vacanta dvs. va pregatim sejur de vara- toamna- iarna 2020, oferte speciale la hoteluri din Poiana Brasov, relaxare la munte & reduceri la cele mai populare unitati de cazare.