••• Home » Circuite »
Egipt

Egipt Revelion Egipt 2022 cu plecare in 26 decembrie

Traseu circuit Egipt 2022 de Revelion

Bucuresti - Istanbul - Cairo - Aswan - Abu Simbel - Kom Ombo – Edfu - Luxor - Valea Regilor - Templul Reginei Hatchepsut - Templul Karnak - Hurghada - Cairo - Istanbul - Bucuresti

Plecari: 26 Decembrie 2021
Tarif / pers. 26.12
Loc in camera dubla 1.325 Euro
Supliment camera single 299 Euro
A III - a pers. in camera dubla 1.325 Euro
Copil 2-11,99 ani 995 Euro
Servicii incluse:

Bilet de avion Bucuresti - Cairo - Bucuresti, via Istanbul, compania Turkish Airlines
2 nopti cazare cu mic dejun si 1 cina Hotel Holiday Inn Citystars 5* Cairo sau similar
1 noapte cazare cu DEMIPENSIUNE hotel Tolip Aswan 5* Aswan sau similar
3 nopti cazare cu PENSIUNE COMPLETA pe vasul de croaziera M/S Sarah 5* sau similar
4 nopti cazare cu ALL INCLUSIVE Hotel Bellagio Beach Resort 5* Hurgada sau similar
2 nopti cazare cu DEMIPENSIUNE Hotel Holiday Inn Citystars 5* Cairo sau similar
Cina festiva de Revelion la bordul vasului de croaziera pe Nil
Transferuri aeroport - hotel - aeroport in Cairo
Tur de oras Cairo cu ghid local: Citadela Saladdin, Moscheea de Alabastru a lui Mohamad Ali, Bazarul egiptean (fara intrari)
Vizita la Muzeul de Egiptologie
Excursie cu ghid local la Platoul Giza si Marile Piramide
Croaziera pe Nil cu vas de croaziera 5* M/S Sarah sau similar cu urmatoarele excursii si vizite incluse:
Excursie la Marele Baraj de la Aswan, Obeliscul neterminat si templul Philae
Vizitarea Templelor dedicate Zeilor Sobek si Horus din Kom Ombo si Edfu
Excursie pe malul vestic al Nilului din Luxor : Valea Regilor si vizitarea Templelor Reginei Hatchepsut
Excursie pe malul estic al Nilului din Luxor cu vizitare templelor Karnak si Luxor
Transport cu autocar local conform programului
Biletele de intrare la obiectivele turistice din programul de croaziera
Ghizi locali conform programului
Insotitor de grup din partea agentiei

Nu sunt incluse:

Taxele de aeroport si combustibil: 245 Euro/persoana (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion cu 15 zile inainte de plecare, in functie de evolutia pretului petrolului sau in urma majorarii de catre autoritatile aeroportuare)
Asigurare TRAVEL COVID PROTECTION, storno si medicala cu protectie COVID (recomandare ferma in contextul covid)
Bauturile la mesele din program
Taxa de viza pentru Egipt: aprox. 25 USD (viza se obtine la sosire pe aeroportul din Cairo)
Intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate in program:
Intrarea la Marea Piramida a lui Keops: aprox. 24 USD/persoana
Intrarea in Camera Mumiilor la Muzeul de Egiptologie: aprox. 12 USD/persoana
Excursiile optionale
Bacsisul recomandat pentru soferi si ghizi locali (este o practica uzuala in Egipt): 5USD/persoana/zi

Detalii circuit de Revelion

Ziua 1 26 decembrie | BUCURESTI - ISTANBUL
Intalnire cu reprezentantul agentiei de turism in Aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 19:30 pentru imbarcare pe zborul Turkish Airlines TK1046 cu destinatia Istanbul. Decolare la ora 21:30 si aterizare la Istanbul la ora 23:50.
Ziua 2 27 decembrie | ISTANBUL - CAIRO
Decolare la ora 01:30 cu zborul TK692 si aterizare in Cairo la ora 02:40. Intalnire cu ghidul local si transfer cu autocarul la Hotel Holiday Inn Cairo Citystars 5* sau similar Cairo. Early check-in.

Mic dejun. Ne aflam in Cairo (El Qahira), capitala Egiptului - cea mai mare aglomerare urbana de pe continentul african, cu peste 6 milioane de locuitori, unde ne va fascina cu siguranta forfota metropolitana. Intalnire cu ghidul local care ne va insoti intr-o incursiune in istoria de 7000 ani a Egiptului intr-un tur de oras Cairo care va incepe cu o vizita la Muzeul de Egiptologie - acesta adaposteste cea mai bogata colectie de artefacte din perioada faraonica, cea mai pretioasa comoara a muzeului fiind colectia faraonului Tutankhamon care cuprinde obiecte de cult, bjuterii, statui, sarcofagul in care a fost inmormantat faraonul si celebra masca mortuara de aur! Vom face o incursiune si in partea islamica a orasului la citadela Saladdin care se mandreste cu faimoasa Moschee de Alabastru a lui Mohamad Ali (vizite exterioare) si vom face apoi un popas la Bazar. Cina si cazare Hotel Holiday Inn Cairo Citystars 5* sau similar Cairo.
Ziua 3 28 decembrie | CAIRO - PLATOUL GIZA - ASWAN
Mic dejun. Excursie cu ghid local la Platoul Giza si marile Piramide. Ne vom indrepta spre platoul Giza pentru a vizita Piramidele si Sfinxul (vizite exterioare) - binecunoscutele embleme ale Egiptului. Piramida lui Keops, ce mai mare dintre cele trei, este singura minune a lumii antice care sfideaza inca trecerea timpului, ea fiind de asemenea si cea mai mare piramida construita vreodata! Protector al piramidelor, Sfinxul - creatura enigmatica cu trup de leu si chip de om cunoscut primilor arabi sub numele de Tatal Groazei, asteapta sa ne impresioneze, el fiind cel mai vechi monument de sculptura din Egiptul Antic. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul local cu destinatia Aswan. Transfer la hotel si servirea cinei. Cazare hotel Tolip Aswan 5* sau similar.
Ziua 4 29 decembrie ASWAN - ABU SIMBEL
Mic dejun. Optional, va propunem o excursie la Abu Simbel (plecarea dimineata devreme; mic dejun la pachet). Complexul arheologic este format din doua temple taiate direct in piatra in timpul domniei faraonului Ramses al-II-lea. Complexul, remarcabil prin masivele statui de piatra ale lui Ramses si ale sotiei sale, Nefertari, a fost construit in secolul XIII i.Hh. pentru a intimida rivalii nubieni si pentru a comemora celebra batalie de la Kadesh. Templele au fost amenintate de cresterea nivelului apelor Nilului in urma constructiei barajului de la Aswan in anii 1960, dar, printr-un model de cooperare internationala a UNESCO, siturile arheologice au fost cercetate, dezmembrate si asamblate in acelasi mod, dar cu 65 si 200 de metri mai sus si in spatele locatiei originale, locatie acoperita de apele lacului Nasser. Formalitati de cazare pe vasul de 5*. Servirea pranzului. Dupa amiaza, vom vizita giganticul baraj din Aswan, obiectiv strategic in Egipt, o constructie uriasa facuta pentru a controla inundatiile cauzate de revarsarea Nilului, a asigura apa pentru irigatii si pentru a genera electricitate. A fost construit intre anii 1960-1970 si a avut un impact important asupra industriei si culturii Egiptului. Vom continua turul de astazi cu vizitarea Obeliscului neterminat si a Templului Philae dedicat zeitei ISIS. Intoarcere la vas. Cina si cazare pe vasul de croaziera M/S Sarah 5*.
Ziua 5 30 decembrie | KOM OMBO - EDFU
Mic dejun, pranz si cina la bordul vasului de croaziera. Astazi vom naviga catre Kom Ombo unde vom vizita neobisnuitul templu dublu dedicat zeilor Sobek si Horus, o constructie atipica deoarece totul este simetric de-a lungul axei centrale. Vom admira apoi minunatele privelisti ale Nilului in timp ce vom naviga catre Edfu acolo unde vom vizita uriasul templu dedicat zeului Horus, unul dintre cele mai bine pastrate temple din Egipt. Intoarcere la vasul de croaziera. Vom naviga catre Luxor. Cina si cazare pe vasul de croaziera M/S Sarah de 5*.
Ziua 6 31 decembrie | LUXOR - VALEA REGILOR - TEMPLUL REGINEI HATCHEPSUT - TEMPLUL KARNAK
Mic dejun. In cursul diminetii vom traversa pe malul vestic al Nilului pentru a vizita Valea Regilor unde au fost ingropate generatii de faraoni si nobili in criptele taiate in stanci si pazite de Colosii lui Memnon, doua statui gigantice. Mormantul lui Tutankhamon este singurul care a fost descoperit intact. Vom mai vizita Templul Reginei Hatchepsut, singura femeie faraon din istoria Egiptului. Intoarcere la vas pentru servirea pranzului. Dupa-amiaza, vom face o incursiune pe malul Estic al Nilului unde ne vom plimba pe jos de-a lungul aleii Sfincsilor si vom vizita Templul Karnak - cel mai mare complex religios din Egipt dedicat zeului Amon-Ra - si Templul Luxor. Cina festiva de Revelion la bordul vasului - La Multi Ani 2022 ! Cazare pe vasul de croaziera M/S Sarah 5*.
Ziua 7 01 ianuarie | LUXOR - HURGHADA
Mic dejun. Eliberarea cabinelor si transfer cu autocarul catre Hurghada. ”Al-Ghardaka” in limba araba, Hurghada este statiunea turistica cu care a inceput industria din domeniu in Egipt. La inceput un umil satuc de pescari de pe malul Marii Rosii, a devenit in ultimele doua decade o infloritoare destinatie de vacanta, cu plaje frumoase intesate de hoteluri si soare care straluceste tot timpul anului, cu apa limpede precum cristalul numai buna de scufundari, iar noaptea prinde viata in restaurantele si barurile sale precum si in numeroasele centre comerciale. Transfer la hotel si cazare in sistem ALL INCLUSIVE. Timp liber la dispozitie in Hurghada. Cina si cazare Hotel Bellagio Beach Resort 5*sau similar zona Hurghada.
Ziua 8 02 ianuarie - 04 ianuarie | HURGHADA - SEJUR ALL INCLUSIVE LA MAREA ROSIE
Cazare in sistem ALL INCLUSIVE la Hotel Bellagio Beach Resort 5*sau similar zona Hurghada.
Timp liber la dispozitie pentru plaja, cumparaturi sau excursii optionale.
Croaziera pe Marea Rosie cu posibilitatea de a face snorkeling si a admira renumitele recife de corali.
Plimbare cu submarinul
Jeep Safari in desert
Dolphin house
Ziua 9 05 ianuarie | HURGHADA - CAIRO
Mic dejun. Eliberarea camerelor de hotel. Ne luam la revedere de la Marea Rosie imbarcandu-ne in autocarul care ne va purta spre nord, avand ca tinta finala orasul Cairo. Vom ajunge spre seara, in timp pentru cazare si servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Holiday Inn Cairo Citystars 5* sau similar Cairo.
Ziua 10 06 ianuarie | CAIRO - ALEXANDRIA
Mic dejun. Optional, Excursie de o zi la Alexandria, oras infloritor si capitala a Egiptului in perioada greco - romana. Alexandria din vechime a fost si va ramane un oras legendar, invaluit in mit - cetatea lui Alexandru cel Mare si a Cleopatrei, orasul celebrei bibloteci antice si a farului in forma de turn de pe Insula Pharos. Desi in zilele noastre Alexandria Egiptului Antic este doar putin vizibila, ea fiind mistuita de incendii, cutremure sau revolte ale crestinilor, misterul locului inca persista iar descoperirile arheologice subacvatice din port tot aduc la lumina noi vestigii crezute pierdute. Vom vizita Catacombele, Gradinile Montazah si Turnul lui Pompei (intrari incluse) si pe exterior Citadela si Biblioteca din Alexandria. Intoarcere la Cairo. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Holiday Inn Cairo Citystars 5* sau similar Cairo.
Ziua 11 07 ianuarie | CAIRO - MEMPHIS - SAKKARA - BUCURESTI
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional, Excursie la Memphis si Sakkara. Memphis a fost prima capitala a Egiptului antic. Majoritatea piramidelor gasite langa Cairo, in numar de peste 100 in total, au fost construite in aceasta perioada cand Memphis era cel mai important oras din Egipt si, cel mai probabil, din lume. In imediata apropiere vom vizita si Sakkara, ce a servit ca necropola pentru vechea capitala egipteana Memphis. Aici se sfla vestita piramida in trepte a lui Zoser. Intoarcere la Cairo. Seara, transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul companiei Turkish Airlines TK695 cu destinatia Istanbul. Decolare la ora 21:25 si aterizare in Istanbul la ora 00:45 (8 ianuarie). Decolare cu zborul TK1041 la ora 02:10 cu destinatia Bucuresti. Sosire pe aeroportul international Henri Coanda Otopeni la ora 02:25.

Alte informatii pentru excursia in Egipt

GRUP MINIM: 24 persoane.

Conditii de calatorie in contextul Covid:
Dovada vaccinarii sau test RT-PCR efectuat cu maxim 72 de ore inainte de calatorie. Copiii sub varsta de 6 ani sunt exceptati de la prezentarea unui test tip PCR la intrarea pe teritoriul Egiptului.
Pentru calatoria in Egipt este necesar PASAPORTUL simplu sau electronic valabil minim 6 luni de la data terminarii calatoriei!

Excursiile optionale: (tarife calculate pentru minim 20 platitori)
Excursie la Abu Simbel: 95 Euro/persoana. Include: transport cu autocar, ghid local, bilet intrare templu, insotitor de grup
Excursie la Alexandria: 90 Euro/persoana Include: transport autocar, ghid local, vizite la Catacombe, Gradinile Montazah si Turnul lui Pompei (intrari incluse) si pe exterior Citadela si Biblioteca din Alexandria, insotitor de grup;
Excursie la Memphis si Sakkara: 55 Euro/persoana
Croaziera pe Marea Rosie: 45 Euro /persoana
Jeep Safari in Desert: 55 Euro /persoana
Plimbare cu submarinul: 70 Euro /persoana

NOTA: Tarifele excursiilor optionale sunt valabile la data publicarii programului. Acestea pot suferi modificari. Tarifele finale vor fi comunicate inainte de plecare.

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:
Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

Inscrie-te acum *Oferta valabila in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.
Pentru disponibilitati si alte detalii privind circuitul ne puteti contacta la numerele de telefon 0365 401521 si 0771 653450
Pentru a rezerva Egipt va rugam sa completati formularul de mai jos:
Nume*
Telefon*
Oras*
Email*
Data plecare*
  Adulti Copii Varsta Copii
Nr. persoane*
Detalii rezervare
Mesaj in curs de trimitere...

Alte circuite de iarna

Cele mai populare circuite