••• Home » Circuite »
Egipt

Egipt Excursie din: 23 aprilie

Traseu circuit Egipt

Bucuresti - Cairo - Aswan - croaziera pe Nil (3 nopti) - Luxor - Cairo - Bucuresti

Plecari: 23 Aprilie 2024
Tarif / pers. 23.04
Loc in camera dubla 1.849 Euro
Supliment camera single 459 Euro
A III - a pers. in camera dubla 1.839 Euro
Copil 2-11,99 ani 1.355 Euro
Servicii incluse:

transport cu avionul zbor direct Bucuresti - Cairo si retur cu compania TAROM;
transport cu avionul, doua zboruri interne: zbor Cairo - Aswan si zbor Luxor - Cairo cu o companie locala;
10 nopti cazare: 4 nopti in Cairo, din care 1 noapte cu mic dejun si 3 nopti cu demipensiune la hotel 4* (de prima si de ultima noapte de cazare se va beneficia partial, conform orarului de zbor), 2 nopti cu demipensiune in Aswan la hotel 4*, 3 nopti cu pensiune completa pe vas de croaziera 5*, 1 noapte cu demipensiune in Luxor la hotel 5*;
un dejun la restaurant local in ziua a doua;
transport local cu autocar dotat cu aer conditionat;
transferuri aeroport - hotel - aeroport;
doua tururi de jumatate de zi in Cairo cu ghid local;
vizita la gradina botanica din Aswan si transferul dus-intors cu feluca;
vizitarea templelor: Kom Ombo, Edfu, Karnak, Luxor, Hatshepsut de la Deir el Bahri;
vizitarea mormintelor faraonilor din Valea Regilor si a Colosilor lui Memnon;
vizite in Cairo: Muzeul de Egiptologie, Muzeul de Parfumuri Orientale, Institutul Papirusului, Sfinxul si cele trei piramide de pe platoul Giza (vizita exterioara);
insotitor roman de grup;
taxele de aeroport (pot suferi modificari).

Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna noiembrie 2023. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.

Nu sunt incluse:

taxa de viza: 25 USD/persoana (viza se achita si se obtine pe aeroport in Cairo, la sosire);
catering pe durata zborului;
asigurarea medicala de calatorie (optionala);
asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 50 EURO/persoana - se practica in Egipt, se achita la sosirea in tara de destinatie;
excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse, inclusiv intrarea in sala mumiilor in Muzeul de Egiptologie din Cairo si intrarea la mormantul lui Tutankhamon din Valea Regilor;
bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program

Detalii circuit Egipt

Ziua 1 (23.04): BUCURESTI - CAIRO
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni), ora 22:30. Plecare spre Cairo cu compania TAROM la ora 00:45 (noaptea de 23 spre 24 aprilie). Sosire in capitala Egiptului la ora locala 02:30 dimineata si transfer pentru cazare la hotel Novotel 6íth of October 4* sau Swiss Inn Pyramids 4* sau similar in Cairo. De aceasta noapte de cazare se va beneficia partial, conform orarului de zbor.

Ziua 2 (24.04): VIZITA PIRAMIDE SI SFINX. ZBOR CAIRO - ASWAN
Mic dejun. Dimineata vom vizita platoul pe care se afla cele trei piramide (Keops, Kefren si Mikerinos) si enigmaticului Sfinx, in cautarea spiritelor faraonilor.
Piramida lui Keops, cea mai mare dintre cele trei, este singura minune a lumii antice care sfideaza trecerea timpului, ea fiind cea mai mare piramida construita vreodata. Protector al piramidelor, Sfinxul este cel mai vechi monument de sculptura in piatra din Egiptul Antic, creatura cu trup de leu si chip de om. Vizita de pe platoul Giza este exterioara, iar intrarea in piramide este optionala si se face individual, fara insotitorul de grup. De asemenea, vom vizita unul dintre cele mai vechi magazine de parfumuri orientale din Cairo, precum si o fabrica de papirus. Vom servi dejunul la un restaurant local. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Cairo - Aswan operat de o companie aeriana locala. Sosire in Aswan in cursul serii si transfer la hotel Citymax Aswan 4* sau similar.

Ziua 3 (25.04): ASWAN
Mic dejun la hotel. Azi va propunem o excursie optionala la marele baraj de la Aswan, realizare impresionanta a ingineriei moderne si templul Philae situat pitoresc pe o insula in mijlocul Nilului. O alta activitate optionala pe care v-o propunem este vizita unui sat locuit de nubieni, populatie autohtona din sudul Egiptului. Cazare si cina la hotel in Aswan.

Ziua 4 (26.04): ASWAN
Mic dejun. Dimineata devreme excursie optionala la Abu Simbel (trezirea dimineata foarte devreme, mic dejun la pachet), complex arheologic format din doua temple taiate direct in piatra in timpul domniei faraonului Ramses al II-lea. Templul Abu Simbel este atat de celebru si datorita operatiunii impresionante de mutare a acestuia din calea apelor acumulate dupa constructia barajului de la Aswan. Dupa ora 13:00, imbarcare pe vasul de croaziera de 5*. Vom servi masa de pranz la bordul vasului. Dupa amiaza vom vizita gradina botanica din Aswan, situata pe o insula, in mijlocul Nilului; vom ajunge la insula cu felucca, o
ambarcatiune traditionala, cu panze. Cina si cazare pe vasul de croaziera.

Ziua 5 (2704): ASWAN - KOM OMBO
Mic dejun. Navigare catre Kom Ombo, dimineata sau dupa amiaza, in functie de programul vasului de croaziera. Sosire si vizitarea templului Kom Ombo, dedicate celor doi zei: Sobek si Horus. Vom servi masa de pranz si cina pe vasul de croaziera.

Ziua 6 (28.04): EDFU - ESNA - LUXOR
Mic dejun pe vasul de croaziera. Azi vom sosi la Edfu unde vom vizita templul cu acelasi nume, dedicat zeului Horus, unul dintre cele mai bine pastrate temple din Egipt. Vom servi masa de pranz pe vasul de croaziera. In cursul dupa
amiezii sau serii vom sosi la Luxor, punctul terminus al croazierei noastre. In Luxor vom vizita templul cu acelasi nume, unul dintre cele mai frumoase temple din Egipt. Cina si cazare pe vasul de croaziera.

Ziua 7 (29.04): LUXOR
Vom servi micul dejun pe vasul de croaziera, dupa care vom pleca pentru a vizita monumentele antice de pe malul vestic al Nilului: mormintele faraonilor din Valea Regilor (sapate in stanca si ascunse in dealurile Thebei, pictate cu culori care isi mentin intensitatea nuantelor desi au o vechime de peste 3000 de ani), impresionantul templu al Reginei Hatshepsut de la Deir el Bahri si Colosii lui Memnon, statui gigantice ce strajuiau odinioara intrarea in templul lui Amenhotep al III-lea. Vom vizita si impresionantul templu Karnak (dedicat zeului Amon-Ra, cel mai mare complex religios din Egipt). Cina si cazare in Luxor la hotel Sonesta 5* sau similar.

Ziua 8 (30.04): LUXOR - CAIRO
Optional, se poate organiza un zbor cu balonul la rasaritul soarelui deasupra Luxorului (trezirea foarte devreme; zborul cu balonul este sub rezerva disponibilitatii si a conditiilor meteorologice). Mic dejun la hotel. Transfer la aeroportul din Luxor pentru imbarcare pe zborul Luxor - Cairo. Sosire in Cairo si transfer cu autocarul la hotel Novotel 6'th of October 4* sau Swiss Inn Pyramids 4* sau similar. Cina la hotel.

Ziua 9 (01.05): CAIRO
Mic dejun. Dimineata vom vizita Muzeul de Egiptologie situat in Piata Tahrir - care gazduieste o colectie impresionanta de obiecte istorice datand din perioada faraonica. Muzeul de Egiptologie a fost inaugurat in anul 1902, cladirea sa fiind proiectata de arhitectul francez Marcel Dourgnon, castigator al concursului organizat pentru constructia muzeului. Optional, vizita la Saqqara si Memphis dupa amiaza. Saqqara se afla la cca 24 km distanta de Cairo si este necropola orasului antic Memphis. La Saqqara se afla prima piramida construita in Egipt - piramida in trepte a lui Zoser pe care o putem admira doar din exterior. Una dintre cele mai interesante piramide de pe platoul arheologic care se poate vizita in interior este Piramida lui Unas, ultimul rege al celei de-a cincea dinastii. Optional, puteti alege sa petreceti seara pe un vas de croaziera pe Nil, cu cina si spectacol cu dansuri orientale. Cazare si cina la hotel in Cairo.

Ziua 10 (02.05): CAIRO
Mic dejun la hotel. Azi va propunem ca activitati optionale vizita Citadelei si a Cartierul Copt. De asemenea, optionalm puteti vizita noul Muzeu al Civilizatiei Egiptene unde sunt expuse mumiile faraonilor. Cina la hotel. De aceasta noapte de cazare se va beneficia partial, conform orarului de zbor. In cursul noptii, transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa TAROM cu destinatia Bucuresti.

Ziua 11 (03.05): CAIRO
Decolare din Cairo la ora 03:30 dimineata. Sosire pe aeroportul Otopeni la ora 07:20.

Alte informatii pentru circuitul Egipt

Egipt > avion din Bucuresti

GRUP MINIM: 20 persoane.
Pentru un grup de 15-19 persoane, pretul se majoreaza cu 55 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 15 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
Bucuresti 00:45 - Cairo 02:30 durata zborului: 2h 45min
Cairo 03:30 - Bucuresti 07:20 durata zborului: 2h 50min

NOU!! ZBOR DIN TIMISOARA, IASI, CLUJ sau ORADEA
Supliment zbor din Timisoara, Iasi Cluj sau Oradea: de la 100 Euro/ persoana, dus-intors, taxe de aeroport incluse. Suplimentul este pentru zboruri Timisoara - Bucuresti - Timisoara, Iasi - Bucuresti - Iasi, Cluj - Bucuresti - Cluj sau Oradea - Bucuresti - Oradea operate de compania TAROM. Acest tarif preferential se aplica doar pentru grupuri si doar in conexiune cu un zbor international operat de compania Tarom.
Rezervarea pe aceste zboruri se confirma in limita locurilor disponibile si se efectueaza in momentul rezervarii pachetului.
EXCURSII OPTIONALE (minim 20 participanti, preturi informative):
Marele baraj de la Aswan si templul Philae: 75 EURO/ persoana;
Vizita unui sat nubian: 40 EURO/ persoana
Excursie la Abu Simbel: 105 EURO/ persoana;
Zbor cu balonul deasupra Luxorului: 150 EURO/ persoana;
Citadela cu Moscheea de alabastru si Cartierul Copt: 70 EURO/ persoana;
Saqqara si Memphis: 75 EURO/ persoana;
Croaziera pe Nil in Cairo cu cina si spectacol oriental: 60 Euro/ persoana (clientii care vor opta pentru aceasta activitate optionala vor primi o reducere de 10 Euro/ persoana pentru cina neconsumata de la hotel);
Muzeul Civilizatiei Egiptene: 65 Euro/ persoana;

NOTA: Preturile excursiilor optionale sunt valabile pentru minim 20 participanti si au fost calculate pe baza tarifelor din luna NOIEMBRIE 2023; aceste preturi sunt informative, iar preturile finale vor fi comunicate inainte de plecare sau l

Inscrie-te acum *Oferta valabila in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.
Pentru disponibilitati si alte detalii privind circuitul ne puteti contacta la numerele de telefon 0365 401521 si 0771 653450
Pentru a rezerva Egipt va rugam sa completati formularul de mai jos:
Nume*
Telefon*
Oras*
Email*
Data plecare*
  Adulti Copii Varsta Copii
Nr. persoane*
Detalii rezervare
Mesaj in curs de trimitere...

Alte circuite de primavara

Cele mai populare circuite