••• Home » Circuite »
Egipt

Egipt Revelion Egipt 2024 din 26 decembrie, Cairo, Aswan, croaziera pe Nil, Hurghada

Traseu excursie Egipt 2024

Bucuresti - Cairo - Aswan - Kom Ombo - Edfu - Esna - Luxor - Hurghada - Cairo - Bucuresti

Plecari: 26 Decembrie 2023
Tarif / pers. 26.12
Loc in camera dubla 2.119 Euro
Supliment camera single 639 Euro
A III - a pers. in camera dubla 2.115 Euro
Copil 2-11,99 ani 1.489 Euro
Servicii incluse:

transport cu avionul zbor direct Bucuresti - Cairo si retur cu compania TAROM;
transport cu avionul cursa interna: Cairo - Aswan cu o companie locala;
10 nopti cazare: 4 nopti in Cairo, din care 1 noapte cu mic dejun si 3 nopti cu demipensiune, la hotel 4* superior (de prima si ultima noapte de cazare se va beneficia partial, conform orarului de zbor), 1 noapte cu demipensiune in Aswan la hotel 4*, 3 nopti cu pensiune completa pe vas de croaziera 5*, 2 nopti cu all inclusive in Hurghada la hotel 5*;
supliment cina festiva de Revelion;
un dejun la restaurant local in ziua a doua;
transport local cu autocar dotat cu aer conditionat;
transferuri aeroport - hotel - aeroport;
doua tururi de jumatate de zi in Cairo cu ghid local;
vizita la gradina botanica cu feluca in Aswan;
vizitarea templelor: Kom Ombo, Edfu, Karnak, Luxor, templul Reginei Hatshepsut de la Deir el Bahri;
vizitarea mormintelor faraonilor din Valea Regilor si a Colosilor lui Memnon;
vizite in Cairo: Muzeul de Egiptologie, Muzeul de Parfumuri Orientale, Institutul Papirusului, Sfinxul si cele trei piramide de pe platoul Giza (vizita exterioara);
insotitor roman de grup;
taxele de aeroport (pot suferi modificari).

Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna august 2023. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.

Nu sunt incluse:

taxa de viza: 25 USD/persoana (viza se achita si se obtine pe aeroport in Cairo, la sosire);
catering in timpul zborului;
asigurarea medicala de calatorie (optionala);
asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 50 EURO/persoana - se practica in Egipt, se achita la sosirea in tara de destinatie;
excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse, inclusiv intrarea in sala mumiilor in Muzeul de Egiptologie din Cairo si intrarea la mormantul lui Tutankhamon din Valea Regilor;
bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program

Detalii excursie Revelion 2024 Egipt

Ziua 1 (26.12): BUCURESTI - CAIRO
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 22:30 pe data de 26.12. Plecare spre Cairo cu compania TAROM la ora 00:45 (noaptea de 26.12 spre 27.12). Sosire in capitala Egiptului la ora locala 03:30 dimineata si transfer pentru cazare la hotel Swiss Inn Pyramids 4* superior sau similar in Cairo. De aceasta noapte de cazare se va beneficia partial, conform orarului de zbor.

Ziua 2 (27.12): CAIRO
Mic dejun. Azi vom vizita cele trei piramide (Keops, Kefren si Mikerinos) si enigmaticului Sfinx, in cautarea spiritelor faraonilor. Piramida lui Keops, cea mai mare dintre cele trei, este singura minune a lumii antice care sfideaza trecerea timpului, ea fiind cea mai mare piramida construita vreodata! Protector al piramidelor, Sfinxul este cel mai vechi monument de sculptura in piatra din Egiptul Antic, creatura cu trup de leu si chip de om. Vizita de pe platoul Giza este exterioara, iar intrarea in piramide este optionala si se face individual, fara insotitorul de grup. De asemenea, vom vizita unul dintre cele mai vechi magazine de parfumuri orientale din Cairo, precum si o fabrica de papirus. Vom servi dejunul la un restaurant local. Optional, daca timpul permite, in cea de-a doua parte a zilei veti putea vizita Citadela si Cartierul Copt. Cina si cazare la hotel in Cairo.

Ziua 3 (28.12): CAIRO - ASWAN (zbor)
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa interna Cairo - Aswan cu o companie aeriana locala. Sosire in Aswan. Transfer la hotel Pyramisa 4* sau similar in Aswan. Cina la hotel.

Ziua 4 (29.12): ASWAN
Mic dejun. Excursie optionala la Abu Simbel (trezirea dimineata devreme, mic dejun la pachet), complex arheologic format din doua temple taiate direct in piatra in timpul domniei faraonului Ramses al II-lea. Dupa ora 13:00, imbarcare pe vasul de croaziera de 5*. Vom servi masa de pranz la bordul vasului. Dupa amiaza vom vizita gradina botanica si pentru ca aceasta este situate pe o insula, vom ajunge la aceasta cu feluca (ambarcatiune traditionala cu panze). Cina si cazare pe vasul de croaziera.

Ziua 5 (30.12): ASWAN - KOM OMBO
Mic dejun. Optional, se poate organiza o excursie la marele baraj de la Aswan, realizare impresionanta a ingineriei moderne si templul Philae situat pe o insula in mijlocul Nilului. Dupa amiaza navigare catre Kom Ombo, sosire si vizitarea templului Kom Ombo, dedicat celor doi zei: Sobek si Horus. Vom servi masa de pranz pe vasul de croaziera. Seara, vom participa la cina de Revelion organizata la bordul vasului de croaziera. Cazare pe vasul de croaziera.

Ziua 6 (31.12): EDFU - ESNA - LUXOR
Mic dejun pe vasul de croaziera. Azi vom naviga spre Edfu unde vom vizita templul cu acelasi nume, dedicat zeului Horus, unul dintre cele mai bine pastrate temple din Egipt. Navigare spre Luxor, punctul terminus al croazierei noastre. Sosire la Luxor in timpul dupa amiezii si vizita ,,by night'' al templului de la Luxor. Pranz, cina si cazare pe vasul de croaziera.

Ziua 7 (01.01.2024): LUXOR - HURGHADA (300 km)
Optional, se poate organiza un zbor cu balonul la rasaritul soarelui deasupra Luxorului (trezirea foarte devreme; zborul cu balonul este sub rezerva disponibilitatii si a conditiilor meteorologice). Vom servi micul dejun pe vasul de croaziera, dupa care vom pleca devreme pentru a vizita monumentele antice de pe malul vestic al Nilului: mormintele faraonilor din Valea Regilor (sapate in stanca si ascunse in dealurile Thebei, pictate cu culori care isi mentin intensitatea nuantelor desi au o vechime de peste 3000 de ani), impresionantul templu al Reginei Hatshepsut de la Deir el Bahri si Colosii lui Memnon, statui gigantice ce strajuiau odinioara intrarea in templul lui Amenhotep al III-lea. Dupa amiaza vom vizita pe malul estic al Nilului impresionantul Karnak (dedicat zeului Amon-Ra, cel mai mare complex religios din Egipt). Plecare spre Hurghada (distanta de 300 km se parcurge in aproximativ 4 ore). Sosire la Hurghada in cursul serii si cazare in regim all inclusive la hotel Sentido Mamlouk 5* sau similar.

Ziua 8 (02.01.2024): HURGHADA, Marea Rosie
Mic dejun. Timp liber pentru plaja si relaxare sau pentru cumparaturi. Va propunem, optional, o croaziera pe Marea Rosie sau un jeep safari in desert pentru a vedea un sat de beduini si apusul de soare printre dunele de nisip sau scufundare cu submarinul. Cazare in regim all inclusive la hotel in Hurghada.

Ziua 9 (03.01.2024): HURGHADA - CAIRO (460 km)
Mic dejun. Dupa eliberarea camerelor, transfer cu autocarul la Cairo pentru cazare si cina la hotel Swiss Inn Pyramids 4* superior sau similar.

Ziua 10 (04.01.2024): CAIRO
Mic dejun. Dimineata vom vizita Muzeul de Egiptologie situat in Piata Tahrir - care gazduieste o colectie impresionanta de obiecte istorice datand din perioada faraonica. Muzeul de Egiptologie a fost inaugurat in anul 1902, cladirea sa fiind proiectata de arhitectul francez Marcel Dourgnon, castigator al concursului organizat pentru constructia muzeului. Optional, vizita la Saqqara si Memphis dupa amiaza. Saqqara se afla la cca 24 km distanta de Cairo si este necropola orasului antic Memphis. La Saqqara se afla prima piramida construita in Egipt - piramida in trepte a lui Zoser pe care o putem admira doar din exterior. Una dintre cele mai interesante piramide de pe platoul arheologic care se poate vizita in interior este Piramida lui Unas, ultimul rege al celei de-a cincea dinastii. Intoarcere la hotel in Cairo, cina si cazare. De aceasta noapte de cazare se va beneficia partial, conform orarului de zbor.

Ziua 11 (05.01.2024): CAIRO - BUCURESTI
Decolare din Cairo la ora 04:30 dimineata. Sosire la Otopeni la ora 07:20.

Alte informatii pentru excursia Revelion 2024 Egipt

GRUP MINIM: 25 persoane.
Pentru un grup de 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 35 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
27.12.2023: Bucuresti 00:45 - Cairo 03:30 durata zborului: 2h 45min
05.01.2024: Cairo 04:30 - Bucuresti 07:20 durata zborului: 2h 50min

NOU!! ZBOR DIN TIMISOARA, IASI sau CLUJ
Supliment zbor din Timisoara, Iasi sau Cluj: de la 100 Euro/ persoana, dus-intors, taxe de aeroport incluse.
Suplimentul este pentru zboruri Timisoara - Bucuresti - Timisoara, Iasi - Bucuresti - Iasi sau Cluj - Bucuresti - Cluj operate de compania TAROM. Acest tarif preferential se aplica doar pentru grupuri si doar in conexiune cu un zbor international operat de compania Tarom.
Rezervarea pe aceste zboruri se confirma in limita locurilor disponibile si se efectueaza in momentul rezervarii pachetului.

EXCURSII OPTIONALE (minim 20 participanti, preturi informative):
Citadela cu Moscheea de alabastru si Cartierul Copt: 60 EURO/ persoana;
Saqqara si Memphis: 65 EURO/ persoana;
Marele baraj de la Aswan si templul Philae: 70 EURO/ persoana;
Excursie la Abu Simbel: 100 EURO/ persoana;
Zbor cu balonul deasupra Luxorului: 120 EURO/ persoana;
Croaziera pe Marea Rosie: 50 EURO/ persoana;
Jeep safari in desert: 65 EURO/persoana;
Scufundare cu submarinul: 70 EURO/persoana;

NOTA: Preturile excursiilor optionale sunt valabile pentru minim 20 participanti si au fost calculate pe baza tarifelor din luna martie 2023; aceste preturi sunt informative, iar preturile finale vor fi comunicate inainte de plecare sau la sosirea in Egipt. In cazul in care la o excursie vor participa mai putin de 20 persoane, pretul va fi majorat corespunzator

Inscrie-te acum *Oferta valabila in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.
Pentru disponibilitati si alte detalii privind circuitul ne puteti contacta la numerele de telefon 0365 401521 si 0771 653450
Pentru a rezerva Egipt va rugam sa completati formularul de mai jos:
Nume*
Telefon*
Oras*
Email*
Data plecare*
  Adulti Copii Varsta Copii
Nr. persoane*
Detalii rezervare
Mesaj in curs de trimitere...

Alte circuite de iarna

Cele mai populare circuite