Home » Circuite » Islanda

Islanda Circuit cu plecari in: 25 iunie, 06 august

Traseu circuit Islanda

Golden Circle: Thingvellir - Geysir - Gullfoss, Coasta sudica: Vik,Skogarfoss, Coasta de Sud-Est: Canionul Fjadrarfljufur, Lacul glaciar Jokursalon, Lacul Myvatn, Nordul Islandei: Akueryri, Siglufjordur, Siglo, Vulcanul Grabrok, Reykjavik, Peninsula Reykjanes

Plecari: 25 Iunie, 06 August 2020
Tarif / pers. 25.06 06.08
Loc in camera dubla 1.758 Euro 1.758 Euro
Supliment camera single 529 Euro 529 Euro
Servicii incluse:

Bilet de avion Bucuresti - Keflavik (Reykjavik) - Bucuresti, via Praga, Compania Czech Airlines
Cazare 7 nopti la hoteluri de 3* astfel:
1 noapte cazare cu mic dejun hotel B&B Keflavik 3* sau similar Keflavik
1 noapte cazare cu mic dejun hotel Hella 3* (pentru plecarea din 25 iunie) respectiv hotel Litli Geysir 3* (pentru plecarea din 06 August) sau similar
1 noapte cazare cu demipensiune (mic dejun si cina) hotel Dyrholaey 3* sau similar
1 noapte cazare cu demipensiune (mic dejun si cina) hotel Saxa Guesthouse 3 sau similar.
1 noapte cazare cu demipensiune (mic dejun si cina) hotel Edda Storutjarnir 3* sau similar
1 noapte cazare cu demipensiune (mic dejun si cina) hotel Mikligardur 3* in Saudarkrokur (pentru plecarea din 25 Iunie) respectiv hotel Blanda 3* in Blondous (pentru plecarea din 06 August) sau similare.
1 noapte cazare cu mic dejun hotel Fosshotel Raudara 3* (pentru plecarea din 25 Iunie) respectiv hotel Fosshotel Lind 3* (pentru plecarea din 06 August) sau similar zona Reykjavik
EXCURSIILE SI VIZITELE DIN PROGRAM:
Excursie Parcul National Thingvellir - Geysir - Gulffos
Vizita la Lava Center in Hvolsvollur cu acces la platforma de observatie
Excursie la cascadele Skogarfoss, Seljalandsfoss si plaja cu nisip negru Reynisfara din Vik
Excursie Canionul Fjadrarfljufur si Skaftafell visitor center
Excursie cu barca pe Laguna Glaciara Jokulsarlon
Excursie Myvatn cu opriri la izvoarele termale Namaskard, formatiunile de lava Dimmuborgir, pseudo-craterele Skutustadagigur, cascada Godafoss;
Vizita in Akueryri
Drumetie Craterul Grabrok
Vizite la izvorul termal Deildartunguhver si Cascadele Hraunfossar si Barnafoss
Vizita in Borgarnes
Tur de oras cu ghid local in Reykjavik cu acces la platforma de observatie Perlan View
Excursie in peninsula Reykjavik cu zona geotermala Krysuvik, farul Reykjanes si podul peste continente Hafnir
MESE INCLUSE:
4 cine la hotel conform programului
2 gustari de pranz in zilele 2 si 6
1 Pranz la pachet in ziua 4
BONUS:
Vizita la ferma de tomate Fridheimar
Vizita la o ferma de cai islandezi
Transport cu autocar local
Insotitor roman de grup

Nu sunt incluse:

Taxele de aeroport si combustibil: 399 Euro/persoana (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion cu 15 zile inainte de plecare, in functie de evolutia pretului petrolului sau in urma majorarii de catre autoritatile aeroportuare)
Asigurarea medicala, asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul)
Intrarile la obiectivele turistice care nu sunt mentionate in program, excursiile optionale
Bacsis pentru soferi si ghizi locali

Detalii circuit Islanda 2020

Ziua 1 Bucuresti - Reykjavik
Intalnire cu insotitorul de grup la ora 13:20 la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe cursa Companiei Czech Airlines OK803 cu decolare la ora 15:20. Sosire la Praga la ora 16:15. Decolare la ora 21:55 cu zborul OK460 catre Keflavik unde sosim la ora 23:50. Transfer si cazare hotel B&B Keflavik Airport 3* sau similar Keflavik.
Ziua 2 Ringul de Aur : Parcul National Thingvellir - Geysir (Marele Gheizer) - Gullfoss
Bonus : vizita cu degustare de pranz la ferma de tomate Fridheimar
Mic dejun. Astazi incepem turul initiatic al Islandei, o tara a contrastelor naturale, pe aceasta suprafata restransa gasindu-se atat ghetari cat si vulcani, gheizere si izvoare cu ape termale, fiind cunoscuta si ca ,,Tara Ghetii si a Focului''. Ziua debuteaza cu vizita la Parcul National Thingvellir - un loc unic in lume fiind inclus in patrimoniul UNESCO. Datorita unicitatii geologice reprezentata prin faptul ca se pot observa limitele placilor tectonice pe uscat insa si pentru ecosistemul deosebit din lacul ce ii poarta numele, zona a fost mult timp inchisa publicului si deschisa doar cercetatorilor. Astazi, insa, parcul este deschis tuturor celor ce vor sa se bucure de natura impresionanta insa si de istorie, dat fiind faptul ca prima adunare a Parlamentului Islandei (primul din lume!) a avut loc chiar aici. Continuam cu Gullfoss (Cascada de Aur) ce ne va fermeca prin caderea magica a apei incununata de curcubeele ce se formeaza in zilele insorite si la Marele Geysir - una dintre cele mai importante atractii naturale ale Islandei. Este cel mai vechi gheizer cunoscut si unul dintre cele mai impresionante exemple ale fenomenului. Originea cuvantului ,,gheizer'' provine din numele acestui ,,geysir'', care in limba islandeza provine de la verbul ,,gjosa'' ce inseamna ,,a erupe''. In perioadele de calm, Geysir se prezinta sub forma unui lac verde, cu un diametru de 18 m, iar in perioadele izbucnirilor, jetul de apa fierbinte este aruncat la inaltimi ce depasesc 48 m. Inedit pentru zona geografica in care ne aflam va oferim ca bonus vizita cu degustare de pranz la ferma de tomate Fridheimar, o experienta horticola ce va fi insotita de o degustare de produse si o supa delicioasade rosii la pranz. Cazare hotel Hella 3* (pentru plecarea din 25 iunie) respectiv hotel Litli Geysir 3* (pentru plecarea din 06 August) sau similar.
Ziua 3 Coasta de Sud a Islandei: Lava Center - Cascadele Skogarfoss, Seljalandsfoss - plaja cu nisip negru Reynisfara din Vik
Mic dejun. O prima vizita o vom face la Lava Center in Hvolsvollur - expozitie interactiva, de inalta tehnologie, care ilustreaza activitatea colosalelor si complexelor forte ale naturii care au dat forma Pamantului si au creat Islanda cu milioane de ani in urma. Vizita este completata cu accesul la noua platforma panoramica cu vedere la cei 5 vulcani inconjuratori. Continuam pe Coasta de Sud, cu opriri la frumoasele cascade Skogarfoss si Seljalandsfoss. Lasam in urma magicele caderi de apa si ne vom indrepta catre plajele cu nisip negru de origine vulcanica Reynisfara din Vik ?i impresionantele formatiuni stancoase unde numeroase pasari arctice isi fac cuibul. Ne indreptam catre cazare admirand frumusetea incredibila a peisajelor din jur. Daca timpul ne permite vom admira in aceasta zi si ghetarul Solheimajokull. Cina si cazare Hotel Dyrholaey 3* sau similar.
Ziua 4 Coasta de Sud-Est a Islandei: Canionul Fjadrargljufur - Parcul National Vatnajokull - Laguna glaciara Jokulsarlon - Hofn
Mic dejun. O zi plina in care ne vom deplasa spre Estul insulei. Pe drum vom admira magnificul canion Fjadrargljufur si vom poposi la Skaftafell visitor center din Parcul National Vatnajokull - cel mai mare parc national din Islanda si al doilea ca marime din Europa - caracterizat prin diversitatea peisajului, biosferei si vestigiilor culturale, si unde se afla cel mai mare ghetar din Europa, Vatnajokull. La amiaza, ne vom opri sa admiram peisajul si sa servim pranzul la pachet. Experienta zilei va fi o plimbare cu barca pe Laguna Glaciara Jokulsarlon - cea mai admirata minune naturala a Islandei, ale carei ape stravezii sunt invadate de iceberg-uri alb-albastrui, desprinse din grandiosul ghetar Vatnajokull. In acest peisaj s-au filmat pelicule ca, Die Another Day sau Tomb Raider. Continuam tarseul cu portul pescaresc Hofn, capitala Sud-estului Islandei iar pe seara vom ajunge la hotel. Cina si cazare hotel Saxa Guesthouse 3* din Breiddalsvik sau similar.
Ziua 5 Lacul Myvatn - Hverir - Akureyri
Mic dejun. Plecare catre Lacul Myvatn, iar daca vremea va permite vom face un stop la caldera Krafla cu vulcanul Leirhnujukur. Astazi vom intalni peisajul unic al zonei geotermale Hverir, locul unde va veti simti conectati la puterea planetei cu un peisaj rosu-orange ca pe Marte! Pe drum ne vom opri sa fotografiem locuri ca: formatiunile de lava Dimmuborgir, izvorul termal Namaskard, pseudo-cratrerele Skutustadagigur, cascada Godafoss, muntele Hverfell. Cina si cazare hotel Edda Storutjarnir 3* sau similar.
Ziua 6 Nordul Islandei si bonus: vizita cu gustare de pranz la o ferma de cai islandezi !
Mic dejun. Scurta vizita in Akueryri, capitala Nordului, vechi centru comercial si important port pescaresc. Continuam spre Sigluflordur, candva centrul pescuitului de hering din Islanda si unde s-a amenajat muzeul maritim Era Herring Museum. Bonus: vizitam o ferma de cai islandezi, unde servim o gustare de pranz si avem un bun prilej de a interactiona, de a fotografia si de a afla mai multe despre acesti cai deosebiti. Cina si cazare la hotel Mikligardur 3* in Saudarkrokur (pentru plecarea din 25 Iunie) respectiv hotel Blanda 3* in Blondous (pentru plecarea din 06 August) sau similare.
Ziua 7 Vestul Islandei: Craterul Grabrok - Deildartunguhver - Hraunfossar - Barnafoss - Borgarnes - Reykjavik
Mic dejun. Astazi vom explora Vestul Islandei si primul popas va fi pentru o mica drumetie pana in varful craterului Grabrok, de unde vom admira o superba panorama a zonei Borgarfjordur. Continuam cu Deildartunguhver - cel mai mare izvor termal din Europa si doua dintre cele mai spectaculoase cascade: Hraunfossar (cascada Lavei) - faimoasa ca si cadru natural pentru unele dintre cele mai frumoase fotografii din lume si Barnafoss (cascada Copiilor), loc despre care se spune ca aici si-au gasit sfarsitul doi copii care au cazut in apa in incercarea lor de a traversa un pod de piatra. O pasarela moderna pentru turisti asigura azi un loc de promenada minunat. La amiaza vom poposi in pitorescul orasel Borgarnes. Dupa-amaiza sosim in Reykjavik - cel mai mare oras si capitala Islandei, tur de oras in care putem admira : Catedrala Nationala, emblematica biserica Hallgrimskirkja, Primaria, cladirea Parlamentului, casa Hofdi, portul pesacaresc si vom urca in Perlan View, pentru superba panorama a Rejkjavik-ului si imprejurimilor sale. Cazare Hotel Fosshotel Raudara 3* (pentru plecarea din 25 Iunie) respectiv hotel Fosshotel Lind 3* (pentru plecarea din 06 August) sau similar in zona Reykjavik.
Ziua 8 Reykjavik - Reykjanes - Laguna Albastra
Mic dejun. Dimineata timp liber pentru vizite individuale in Reykjavik sau optional, puteti participa intr-o excursie ce va avea ca scop observarea balenelor. Dupa amiaza, aproximativ ora 15:00, ne imbarcam in autocar si vom vizita peninsula Reykjanes cu zona geotermala Krysuvik, farul Reykjanes si podul peste continente, Hafnir! La final, la ora 19:30-20:00, optional, vom face un popas de cateva ore la Laguna Albastra - un loc unic in lume si cea mai mare atractie turistica a Islandei ! Frumusetea acestei ape te va uimi de la departare, avand o culoare albastra asemenea unei zile senine de vara. Apa albastra din laguna este cunoscuta pentru beneficiile ce le aduce trupului uman, aceasta apa fiind incalzita natural de activitatea vulcanilor. O baie in laguna este o activitate de pe urma careia va veti simti revigorati, efectele benefice ale apei geotermale fiind confirmate de-a lungul vremii de specialisti. Se spune ca baia si tratamentele cu namol din Laguna intineresc pielea barbatilor cu pana la 4 ani, pe cand pe a femeilor cu pana la 10 ani! O ocazie unica, asa ca nu va uitati costumele de baie! (include transfer, intrare complex, prosop, masca Silica, 1 bautura). La ora 22:00, transfer la aeroport si imbarcare pe zborul Czech Airlines OK461 cu destinatia Praga.
Ziua 9 Praga - Bucuresti
Decolare la ora 00:40 si sosire in Praga la 06:25. Imbarcare pe zborul OK802 cu destinatia Bucuresti ce decoleaza la ora 11:40, si sosire pe aeroportul Otopeni la ora 14:35.

Nota: in caz de zapada/ploaie/ceata/vreme rea programul si traseul in Islanda se va adapta in consecinta.

Alte informatii pentru circuitul Islanda

GRUP MINIM: 30 persoane.
Pentru un grup mai mic de 30 de platitori se va achita un supliment de 50 Euro/persoana
Tarifele au fost calculate la rata de schimb a monedei din Islanda, coroana Islandeza (ISK) de la data publicarii programului. In cazul in care cursul de schimb va fi mic de 130 ISK pentru 1 EUR, tariful escursiei se va recalcula.

Excursii optionale:
Observarea Balenelor
Tarif informativ: 110 Euro/persoana
Laguna Albastra (recomandat, se rezerva din tara odata cu pachetul turistic)
Tarif: 85 Euro/persoana

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:
Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

Inscrie-te acum *Oferta valabila in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.
Pentru disponibilitati si alte detalii privind circuitul ne puteti contacta la numerele de telefon 0365 401521 si 0771 653450
Pentru a rezerva Islanda va rugam sa completati formularul de mai jos:
Nume*
Telefon*
Oras*
Email*
Data plecare*
  Adulti Copii Varsta Copii
Nr. persoane*
Detalii rezervare
Mesaj in curs de trimitere...

Alte circuite de vara

Cele mai populare circuite