••• Home » Circuite »
Islanda

Islanda Circuit din: 30 iunie, 29 iulie si 25 august 2021

Traseu circuit Islanda

Vizite: Ringul de Aur: Parcul National Thingvellir, Geysir (Marele Gheizer), Gullfoss, Ferma de tomate Fridheimar- Coasta de Sud: Lava center, Cascadele Skogarfoss-Seljalandsfoss, Plaja cu nisip negru Reynisfara din Vik-Coasta de Sud-Est: Canionul Fjadrargljufur, Parcul National Vatnajokull, Laguna glaciara Jokulsarlon, Hofn-Lacul Myvatn, Hverir, Akureyri, Nordul Islandei cu ferma de cai islandezi, Vestul: Craterul Grabrok, Deildartunguhver, Hraunfossar, Barnafoss, Borganes, Reykjavik-Reykjanes, Laguna Albastra

Plecari: 25 August 2021
Tarif / pers. 25.08
Loc in camera dubla 1.675 Euro
Supliment camera single 525 Euro
Servicii incluse:

Zboruri Bucuresti - Reykjavik - Bucuresti, Compania CSA via Praga (plecare 30.06)
Zboruri Bucuresti - Reykjavik - Bucuresti, Compania Lufthansa via Munchen (plecari 29.07, 25.08)
Transport cu autocar pe circuit
Cazare 7 nopti cu mic dejun si Demipensiune la hoteluri de 3* si 4* astfel:
1 noapte cu mic dejun in Keflavik la Hotel B&B Keflavik 3* sau similar
1 noapte cu mic dejun in Hella/Geysir la Hotel Hella 3* sau similar
1 noapte cu Demipensiune in Vik Dyrholaey la Hotel Katla 3* sau similar
1 noapte cu Demipensiune in Breiddalsvik la Hotel Blafell 3* sau similar
1 noapte cu Demipensiune in zona Akureyri la Hotel Natur 3* sau similar
1 noapte cu Demipensiune in Blondous la Hotel Mikligardur 3* sau similar
1 noapte cu mic dejun in Reykjavik la Hotel Fosshotel Baron 3* sau similar
Excursiile si vizitele din program:
excursie la Parcul National Thingvellir-Geysir-Gulffos
vizita la Lava Center in Hvolsvollur cu acces la platforma de observatie
excursie la cascadele Skogarfoss, Seljalandsfoss si plaja cu nisip negru Reynisfara din Vik
excursie la Canionul Fjadrarfljufur si Skaftafell visitor center
excursie cu barca pe Laguna Glaciara Jokulsarlon
excursie la Myvatn cu opriri la izvoarele termale Namaskard, formatiunile de lava Dimmuborgir, pseudo-craterele Skutustadagigur, cascada Godafoss
vizita la Akueryri
drumetie la Craterul Grabrok
vizite la izvorul termal Deildartunguhver si Cascadele Hraunfossar si Barnafoss
vizita la Borgarnes
tur de oras cu ghid local la Reykjavik cu acces la platforma de observatie Perlan View
excursie in Peninsula Reykjavik cu zona geotermala Krysuvik, farul Reykjanes si podul peste continente Hafnir
Mese incluse:
4 cine la hotel conform programului
2 gustari de pranz in zilele 2 si 6
1 pranz la pachet in ziua 4
Bonus:
Vizita la ferma de tomate Fridheimar
Vizita la o ferma de cai islandezi
Ghid roman insotitor

Nu sunt incluse:

Taxele de aeroport, 399 Euro/persoana (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor)
Biletele de intrare la obiectivele turistice care nu sunt mentionate in program, excursiile optionale
Bacsis pentru soferi si ghizi locali, asigurarea medicala, asigurarea storno
Testare covid-19 RT-PCR: 280 RON/persoana si include: programare cu prioritate la un centru acreditat de Ministerul Sanatatii cu care agentia noastra are contract incheiat, test RT-PCR, eliberarea rezultatului in 48h in limba engleza (in cazul in care la data calatoriei se va solicita prezentarea unui test Covid-19 de tip RT-PCR efectuat inainte de plecarea din tara)

Detalii circuit Islanda

Ziua 1 Bucuresti-Reykjavik
Plecare 30.06: Intalnire cu insotitorul de grup la ora 13:20 la Aeroportul Henri Coanda Otopeni, pentru imbarcare pe zborul Companiei Czech Airlines CSA OK803 cu decolare la ora 15:20. Sosire la Praga la ora 16:15. Decolare la ora 21:55 cu zborul OK460 catre Keflavik unde sosim la ora 23:50. Transfer si cazare Hotel B&B Keflavik Airport 3* sau similar Keflavik.
Plecare 29.07: Intalnire cu insotitorul de grup la ora 17:25 la Aeroportul Henri Coanda Otopeni, pentru imbarcare pe zborul Companiei Lufthansa LH1653 cu decolare la ora 19:25. Sosire la Munchen la ora 20:35. Decolare la ora 22:15 cu zborul LH2468 catre Keflavik unde sosim la ora 24:10. Transfer si cazare Hotel B&B Keflavik Airport 3* sau similar Keflavik.
Plecare 25.08: Intalnire cu insotitorul de grup la ora 16:35 la Aeroportul Henri Coanda Otopeni, pentru imbarcare pe zborul Companiei Lufthansa LH1421 cu decolare la ora 18:35. Sosire la Frankfurt la ora 20:05. Decolare la ora 21:50 cu zborul LH868 catre Keflavik unde sosim la ora 23:30. Transfer si cazare Hotel B&B Keflavik Airport 3* sau similar Keflavik.
Ziua 2 Ringul de Aur: Parcul National Thingvellir-Geysir (Marele Gheizer)-Gullfoss
Bonus : vizita cu degustare de pranz la ferma de tomate Fridheimar.
Mic dejun. Astazi incepem turul initiatic al Islandei, o tara a contrastelor naturale, pe aceasta suprafata restransa gasindu-se atat ghetari cat si vulcani, gheizere si izvoare cu ape termale, fiind cunoscuta si ca ,,Tara Ghetii si a Focului''. Ziua debuteaza cu vizita la Parcul National Thingvellir-un loc unic in lume fiind inclus in patrimoniul UNESCO. Datorita unicitatii geologice reprezentata prin faptul ca se pot observa limitele placilor tectonice pe uscat insa si pentru ecosistemul deosebit din lacul ce ii poarta numele, zona a fost mult timp inchisa publicului si deschisa doar cercetatorilor. Astazi, insa, parcul este deschis tuturor celor ce vor sa se bucure de natura impresionanta insa si de istorie, dat fiind faptul ca prima adunare a Parlamentului Islandei (primul din lume !) a avut loc chiar aici. Continuam cu Gullfoss (Cascada de Aur) ce ne va fermeca prin caderea magica a apei incununata de curcubeele ce se formeaza in zilele insorite si la Marele Geysir-una dintre cele mai importante atractii naturale ale Islandei. Este cel mai vechi gheizer cunoscut si unul dintre cele mai impresionante exemple ale fenomenului. Originea cuvantului ,,gheizer'' provine din numele acestui ,,geysir'', care in Limba Islandeza provine de la verbul ,,gjosa'' ce inseamna ,,a erupe''. In perioadele de calm, Geysir se prezinta sub forma unui lac verde, cu un diametru de 18 m, iar in perioadele izbucnirilor, jetul de apa fierbinte este aruncat la inaltimi ce depasesc 48 m. Inedit pentru zona geografica in care ne aflam va oferim ca bonus vizita cu degustare de pranz la ferma de tomate Fridheimar, o experienta horticola ce va fi insotita de o degustare de produse si o supa delicioasade rosii la pranz. Cazare la Hotel Hella 3* sau similar.
Ziua 3 Coasta de Sud: Lava Center-Cascadele Skogarfoss, Seljalandsfoss-plaja cu nisip negru Reynisfara din Vik
Mic dejun. O prima vizita o vom face la Lava Center in Hvolsvollur-expozitie interactiva, de inalta tehnologie, care ilustreaza activitatea colosalelor si complexelor forte ale naturii care au dat forma Pamantului si au creat Islanda cu milioane de ani in urma. Vizita este completata cu accesul la noua platforma panoramica cu vedere la cei 5 vulcani inconjuratori. Continuam pe Coasta de Sud, cu opriri la frumoasele cascade Skogarfoss si Seljalandsfoss. Lasam in urma magicele caderi de apa si ne vom indrepta catre plajele cu nisip negru de origine vulcanica Reynisfara din Vik si impresionantele formatiuni stancoase unde numeroase pasari arctice isi fac cuibul. Ne indreptam catre cazare admirand frumusetea incredibila a peisajelor din jur. Daca timpul ne permite vom admira in aceasta zi si ghetarul Solheimajokull. Cina si cazare Hotel Katla 3* sau similar.
Ziua 4 Coasta de Sud-Est: Canionul Fjadrargljufur-Parcul National Vatnajokull-Laguna glaciara Jokulsarlon-Hofn
Mic dejun. O zi plina in care ne vom deplasa spre Estul insulei. Pe drum vom admira magnificul Canion Fjadrargljufur si vom poposi la Skaftafell visitor center din Parcul National Vatnajokull-cel mai mare parc national din Islanda si al doilea ca marime din Europa-caracterizat prin diversitatea peisajului, biosferei si vestigiilor culturale, si unde se afla cel mai mare ghetar din Europa, Vatnajokull. La amiaza, ne vom opri sa admiram peisajul si sa servim pranzul la pachet. Experienta zilei va fi o plimbare cu barca pe Laguna Jokulsarlon-cea mai admirata minune naturala a Islandei, ale carei ape stravezii sunt invadate de iceberg-uri alb-albastrui, desprinse din grandiosul ghetar Vatnajokull. In acest peisaj s-au filmat pelicule ca, Die Another Day sau Tomb Raider. Continuam tarseul cu portul pescaresc Hofn, capitala Sud-estului Islandei iar pe seara vom ajunge la hotel. Cina si cazare Hotel Blafell 3* din Breiddalsvik sau similar.
Ziua 5 Lacul Myvatn-Hverir-Akureyri
Mic dejun. Plecare catre Lacul Myvatn, iar daca vremea va permite vom face un stop la caldera Krafla cu vulcanul Leirhnujukur. Astazi vom intalni peisajul unic al zonei geotermale Hverir, locul unde va veti simti conectati la puterea planetei cu un peisaj rosu-orange ca pe Marte ! Pe drum ne vom opri sa fotografiem locuri ca: formatiunile de lava Dimmuborgir, izvorul termal Namaskard, pseudo-craterele Skutustadagigur, cascada Godafoss, muntele Hverfell. Cina si cazare Hotel Natur 3* sau similar.
Ziua 6 Nordul Islandei si bonus: vizita cu gustare de pranz la o ferma de cai islandezi
Mic dejun. Scurta vizita in Akueryri, capitala Nordului, vechi centru comercial si important port pescaresc. Continuam spre Sigluflordur, candva centrul pescuitului de hering din Islanda si unde s-a amenajat muzeul maritim Era Herring Museum. Bonus: vizitam o ferma de cai islandezi, unde servim o gustare de pranz si avem un bun prilej de a interactiona, de a fotografia si de a afla mai multe despre acesti cai deosebiti. Cina si cazare la Hotel Mikligardur 3* (plecari 30.06, 29.07), Hotel Blanda 3* (plecare 25.08) in Blondous sau similar.
Ziua 7 Vestul Islandei: Craterul Grabrok-Deildartunguhver-Hraunfossar-Barnafoss-Borgarnes-Reykjavik
Mic dejun. Astazi vom explora Vestul Islandei si primul popas va fi pentru o mica drumetie pana in varful craterului Grabrok, de unde veti admira o superba panorama a zonei Borgarfjordur. Continuam cu Deildartunguhver-cel mai mare izvor termal din Europa si doua dintre cele mai spectaculoase cascade: Hraunfossar (cascada Lavei)-faimoasa ca si cadru natural pentru unele dintre cele mai frumoase fotografii din lume si Barnafos (cascada Copiilor), loc despre care se spune ca aici si-au gasit sfarsitul doi copii care au cazut in apa in incercarea lor de a traversa un pod de piatra. O pasarela moderna pentru turisti asigura azi un loc de promenada minunat. La amiaza vom poposi in pitorescul orasel Borgarnes. Dupa-amaiza sosim in Reykjavik-cel mai mare oras si capitala Islandei, tur de oras in care putem admira: Catedrala Nationala, emblematica biserica Hallgrimskirkja, Primaria, cladirea Parlamentului, casa Hofdi, portul pesacaresc si vom urca in Perlan View, pentru superba panorama a Rejkjavik-ului si imprejurimilor sale. Cazare Hotel Fosshotel Baron 3* sau similar in zona Reykjavik.
Ziua 8 Reykjavik- Reykjanes-Laguna Albastra
Mic dejun. Dimineata timp liber pentru vizite individuale in Reykjavik sau optional, puteti participa intr-o excursie ce va avea ca scop observarea balenelor. Dupa amiaza, aproximativ ora 15:00, ne imbarcam in autocar si vom vizita peninsula Reykjanes cu zona geotermala Krysuvik, farul Reykjanes si podul peste continente, Hafnir ! La final, la ora 19:30-20:00, optional, vom face un popas de cateva ore la Laguna Albastra-un loc unic in lume si cea mai mare atractie turistica a Islandei ! Frumusetea acestei ape te va uimi de la departare, avand o culoare albastra asemenea unei zile senine de vara. Apa albastra din laguna este cunoscuta pentru beneficiile ce le aduce trupului uman, aceasta apa fiind incalzita natural de activitatea vulcanilor. O baie in laguna este o activitate de pe urma careia va veti simti revigorati, efectele benefice ale apei geotermale fiind confirmate de-a lungul vremii de specialisti. Se spune ca baia si tratamentele cu namol din Laguna intineresc pielea barbatilor cu pana la 4 ani, pe cand pe a femeilor cu pana la 10 ani ! O ocazie unica, asa ca nu va uitati costumele de baie !
La ora 22:00, transfer la aeroport si imbarcare pe zborul Companiei Czech Airlines OK461 cu destinatia Praga (plecarea 30.06), pe zborul Companiei Lufthansa LH2469 cu destinatia Munchen (plecarea 29.07), respectiv pe zborul Companiei Lufthansa LH869 cu destinatia Frankfurt (plecarea 25.08).
Ziua 9 Sosire Bucuresti
Plecare 30.06: Imbarcare pe zborul Companiei CSA OK802 cu destinatia Bucuresti ce decoleaza la ora 11:40, si sosire pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 14:35.
Plecare 29.07: Imbarcare pe zborul Companiei Lufthansa LH1650 cu destinatia Bucuresti ce decoleaza la ora 09:00, si sosire pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 12:00.
Plecare 25.08: Imbarcare pe zborul Companiei Lufthansa LH1418 cu destinatia Bucuresti ce decoleaza la ora 09:50, si sosire pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 13:10.

Nota: in caz de zapada/ploaie/ceata/vreme rea programul si traseul in Islanda se va adapta in consecinta.

Alte informatii pentru circuitul Islanda

GRUP MINIM: 30 platitori
Pentru un grup mai mic de 30 de platitori se va achita un supliment de 50 Euro/persoana. Tarifele au fost calculate la rata de schimb a monedei din Islanda, coroana Islandeza (ISK) de la data publicarii programului. In cazul in care cursul de schimb va fi mic de 130 ISK pentru 1 EUR, tariful escursiei se va recalcula.

Excursii optionale:
Observarea Balenelor:
Tarif informativ: 110 Euro/persoana

Laguna Albastra (se rezerva din tara odata cu pachetul turistic):
Tarif: 85 Euro/persoana

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:
Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

Inscrie-te acum *Oferta valabila in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.
Pentru disponibilitati si alte detalii privind circuitul ne puteti contacta la numerele de telefon 0365 401521 si 0771 653450
Pentru a rezerva Islanda va rugam sa completati formularul de mai jos:
Nume*
Telefon*
Oras*
Email*
Data plecare*
  Adulti Copii Varsta Copii
Nr. persoane*
Detalii rezervare
Mesaj in curs de trimitere...

Alte circuite de vara

Cele mai populare circuite