••• Home » Romania »
Vatra Dornei

Vatra Dornei

Vatra Dornei, descriere destinatie

Vatra Dornei, supranumita si ,,Perla Bucovinei', este situata la o altitudine de 800 m, la confluenta Bistritei Aurii cu Dorna, in depresiunea tectono-vulcanica ,,Tara Dornelor' din Carpatii Orientali la 40 km. de Campulung Moldovenesc, 110 km. de Suceava si 83 km. de Bistrita. Orasul este inconjurat de Muntii Giumalau, Muntii Bistritei, Muntii Calimani, Muntii Rodna, Muntii Suhard si Muntii Obcina Mestecanis. Climatul statiunii este unul subalpin, cu o temperatura medie anuala de 5,2*C, fara vanturi putenice, cu o atmosfera bogata in esente volatile de brad si aerosoli. Factorii de cura sunt reprezentati de ape minerale carbogazoase, feruginoase, slab bicarbonatate, sodice, calcice, magneziene, hipotone, namol de turba.

Cazarea in statiune este asigurata de hoteluri, vile si locuinte particulare. Statiunea cu sezon permanent, Vatra Dornei, este un loc ideal de odihna si petrecere a vacantei, care ofera posibilitati de practicare a alpinismului si a sporturilor de iarna. Cele mai renumite atractii turistice sunt : parcul natural din centrul statiunii, renumit pentru veveritele care incanta vizitatorii cat si pentru concertele sustinute in sezonul estival de orchestra din localitate, cabana de pe Dealul Runc, Muzeul vanatorii si stiintelor naturale, Muzeul etnografic al Bucovinei etc. Agentia de voiaj din localitate organizeaza excursii cu autocarul pe diferite trasee.

Unul dintre cele mai interesante trasee este cel care include vizitarea manastirilor din Nordul Moldovei (Voronet construita in 1488, Humor 1530; Moldovita 1532, Sucevita 1581-1601). Toate aceste manastiri reprezinta monumente unicat ale artei feudale romanesti, cu picturi murale atat interioare cat si exterioare. Vatra Dornei mai este renumita si pentru tratamentele care se pot efectua sub atenta ingrijite a personalului calificat al bazelor de tratament. Astfel, in aceste baze se pot trata: afectiuni cardiovasculare, afectiuni reumatismale degenerative (spondiloza cervicala, dorsala si lombara, artroze, poliartroze), afectiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, tendperiostoze, periartrita, stari dupa operatii pe muschi, oase si articulatii), afectiuni neurologice periferice (pareze usoare); afectiuni asociate (respiratorii, endocrine, afectiuni ale tubului digestiv, ginecologice, metabolice si de nutritie, nevroza astenica, boli profesionale). Baile calde cu ape minerale, bai calde de namol, impachetari calde cu namol si parafina, cure interne cu ape minerale, electroterapie, hidroterapie, fizioterapie, fitoterapie (solux, ultraviolete, ultrasunete, laser), mofeta, gimnastica medicala ajuta la tonifierea organismului cat si la tratarea afectiunilor mai sus mentionate.

Pentru vacanta dvs. va pregatim sejur de vara- toamna- iarna 2020, oferte speciale la hoteluri din Vatra Dornei, relaxare si tratament & reduceri la cele mai populare unitati de cazare