••• Home » Italia »
Roma

Roma

Roma, descriere destinatie

Roma este capitala Italiei cat si a catolicismului si se intinde pe cele sapte legendare coline fiind un imens muzeu si in acelasi timp o moderna metropola europeana plina de viata. Multa vreme, in antichitate Roma a fost centrul Imperiului Roman. Ruinele orasului antic sunt astazi cele mai vizitate alaturi de columna lui Traian si Colosseum. Multitudinea de monumente arhitectonice, a muzeelor, bisericilor, cladirilor vechi, pietelor si fantanilor arteziene fac din Roma unul dintre cele mai vizitate orase din Europa. Si astazi mai sunt pastrate in stare de functiune anumite constructii si strazi din perioada romana.

In vestul Romei, pe malul drept al raului Tribru se intinde resedinta permanenta a papilor (din 1377) Vaticanul. Pe teritoriul Vaticanului se gasesc : Bazilica San Pietro (cea mai importanta catedrala catolica din lume), piata din fata acesteia, Palatul Vaticanului cat si numeroase gradini celebre.
Vaticanul are un corp militar special (Garda Elvetiana) care inca mai poarta vechile costume dungate renumite in evul mediu. Palatele din Vatican adapostesc nenumarate lucrari de arta ale celor mai renumiti artist italieni. Mai pot fi vizitate in Vatican: biblioteca Apostolica, camerele lui Raffael, apartamentele papilor Borgia, Capela lui Nicolae al V-lea, Capela Sixtina, Colectia de arta Pinacoteca si muzeele Gregorian Etrusc, Gregorian Egiptean, Pio Clementino.

In Roma mai pot fi vizitate: galeriile Colonna, Corsini, de Arta Moderna, muzeele Barracco, Borghese, Capitolini, Etrusco, National Roman cat si Biserica lui Isus, Biserica San Clemente, Biserica San Giovanni, Biserica Santa Maria, Biserica Santa Sabina. Patrimoniul artistic al Romei este atat de vast incat practic este imposibil de vizitat in intregime.Fie si numai pentru cateva zile vizitarea cetatii eterne imbogateste cu amintiri pretioase. Multitudinea de baruri, restaurante si terase adapostesc deopotriva atat localnici cat si turisti.