••• Home » Austria »
Salzburg

Salzburg

Salzburg, descriere destinatie

Salzburg este cunoscut ca orasul lui Mozart, iar datorita frumusetii culturale si a pastrarii intacte a orasului istoric, este unul dintre ''mostenirile patrimoniale'' apartinand Unesco. Inca din timpul imparatului roman Claudius (41-45 i.C.) orasul a fost foarte important pentru aceasta zona.

Intemeietorul orasului este considerat misionarul Rupert care in anul 700 se stabileste in Salzburg si construieste o biserica inchinata apostolului Petru, pune temeliile unei manastiri de maicute pe muntele Nonnberg, si renoveaza enoveaza manastirea Peterskloster. In secolul al VIII-lea, in timpul domniei lui Carol cel Mare, Salzburg devine capitala domnitorilor bavarezi. In 1077 incepe constructia fortaretei de la Salzurg, Festung Hohensalzburg, pe ruinele uni castel roman iar intre sec XIII-XVII se construiesc zidurile orasului.

Imaginea baroca actuala a orasului dateaza din sec. al XVII-lea, cand arhiepiscopii Wolf Dietrich von Raitenau, Markus Sittikus von Hohenems si Paris Lodron pun in aplicare conceptia ahitecturala a lui Wolf Dietrich. In 1816 Salzburg trece sub administratia Austriei, doi ani mai tarziu, in urma unui incendiu puternic, orasul nou este distrus in intregime. Cele mai reprezentative obiective turistice sunt : cetatea Hohensalzburg (cea mai mare cetate din Europa Centrala), Castelul Hellbrunn, Catedrala Salzburger Dom, Palatul si Gradinile Mirabell (renumita Sala de Marmura), Muzeul (expozitie Mozart), Palatul Residenz, Aleea Getreidegasse, Manastirea Sf. Petru.

Pe perioada de iarna orasul este locul de pornire spre renumitele statiuni care formeaza SalzburgerLand: (Bad Gastein, Hofgastein, Dorfgastein, Zell am See, Kaprun, Saalbach-Hinterglemm, etc.). Numeroasele cafenele si restaurante cu specific traditional dau orasului un aer specific burghezesc fiind o destinatie ideala pentru petrecerea vecantelor in orce anotimp.

Pentru vacanta dvs. va pregatim sejururi de toamna- iarna- primavara, hoteluri Salzburg, oferte recomandate, cazare la (click pe link-urile de mai jos:)