••• Home » Cipru »
Ayia Napa

Ayia Napa

Ayia Napa, descriere destinatie

Ayia Napa, fost sat de pescari, a devenit dupa 1974 o statiune cu atmosfera tinereasca, cu posibilitati multiple de distractie. In centru orasului veti gasi restaurante, baruri, cluburi de noapte ce ofera distractii pentru tineri si nu numai. Numele Ayia Napa vine de la Saint Panaya ,,Fecioara Maria". Localnicii povestesc ca un vantor a gasit icoana Fecioarei intr-o grota, transformata ulterior intr-o biserica dedicata Fecioarei Maria.

In statiunea Ayia Napa veti gasi toate posibilitatile de sporturi marine si bungee jump. Parcul acvatic Waterworld de langa statiune este vizitat de toata lumea dornica sa se distreze, fiind considerat cel mai mare parc tematic din Europa. De langa Waterworld puteti alege un tur cu elicopterul.

Plajele din Ayia Napa sunt cele mai frumoase de pe insula Cipru.
De vizitat: Manastirea Ayia Napa, Pierides Museum (muzeul faunei si florei din apele Mediterane), Liopetri (un sat renumit, mai ales, pentru legatura cu poetul Arthur Rimbaud care a lucrat aici in 1880) si Paralimni (oras situtat in apropierea statiunii Ayia Napa unde se gaseste o biserica dedicata Fecioarei Maria).