••• Home » Croatia »
Crikvenica

Crikvenica

Crikvenica, descriere destinatie

Statiunea Crikvenica este situata in Golful Kvarner de-a lungul malului Marii Adriatice, la 35 km. de Rijeka. Cele mai renumite asezari ale statiunii sunt : Selce, Dramalj si Jadranovo. Orasul Crikvenica se intinde pe o suprafata de 28 kmp. la 300 m. deasupra nivelului marii. In imediata apropiere a orasului este amplasat un aeroport, astfel exista posibilitatea unor conexiuni foarte bune a statiunii cu cele mai importante orase ale lumii. Orasul este cunoscut ca statiune de mai bine de 100 de ani cand s-au pus bazele unor constructii cu specific turistic si s-au amenajat plajele.

Astazi, statiunea este foarte cautata atat pentru apele cristaline ( statiunea a fost decorata cu ,,Steagul albastru'' - distinctie de recunoastere europeana ), pentru multitudinea de posibilitati de cazare cat si pentru plajele complet echipate si intretinute la cele mai inalte standarde. Oferta gastronomica a restaurantelor din Crikvenica este foarte bogata si cuprinde specialitati traditionale sau internationale.

Posibilitati de distractie in Crikvenica: inot, surfing, sailing, practicarea sporturilor pe plaja ( volei, fotbal etc. ). In apropierea statiunii se afla un lant muntos unde exista posibilitatea organizarii de vanatoare, a drumetiilor iar cabanele vanatoresti sunt locurile ideale pentru popasuri de relaxare.