••• Home » Croatia »
Dubrovnik

Dubrovnik

Dubrovnik, descriere destinatie

Dubrovnik este situat pe malul Marii Adriatice si reprezinta una dintre cele mai atractive destinatii din Croatia. Datorita frumusetii arhitecturale cat si a posibilitatii relaxari sau distractiilor de pe plajele insorite artisti din intreaga lume vin aici anual. Orasul vechi are o frumusete aparte, cladirile, muzeele si bisericile atrag privirea vizitatorilor prin arhitectura lor. Atractii turistice: Fantana marelui Onofrio, zidurile cetatii Dubrovnik, Cetatea Minceta, Cetatea Bokar etc. Dubrovnik a fost inclus de CNN printre cele mai atractive 7 locuri din lume.

Viata de noapte palpitanta cu numeroase localuri (restaurante, baruri, pub-uri, cluburi, discoteci etc.) cat si multitudinea de evenimete ce se organizeaza aici anual, face ca orasul sa reprezinte o alegere reusita pentru vacantele fiecaruia. Inca din 1950 orasul s-a remarcat prin organizarea anuala a Festivalului de Vara (10 iulie), un evenimet care in timp a devenit unul mondial.

Un alt eveniment important ,,Masquerades'' este organizat in orasul vechi la inceputul fiecarui an, in februarie, cand admosfera de carnaval predomina viata orasului. O atractie deosebita o reprezinta Fanfara City Brass, care de mai bine de 160 ani incanta vizitatorii cu sunetele unice ale instrumentelor. Imbracamintea membrilor fanfarei este in culorile traditionale ale orasului (rosu si albastru).
Astfel, Dubrovnik este alegerea ideala pentru o vacanta reusita pe malul Marii Adriatice.