••• Home » Finlanda »
Levi

Levi

Levi, descriere destinatie

Levi, cea mai mare statiune de iarna din Finlanda este asezata la nord de Cercul polar si este una dintre cele mai polulare locuri din ,,Tinutul lui Mos Craciun’’. Fiind situata in Laponia, principalele atractii ale statiunii sunt activitatile de iarna, dar prin grija localinicilor aici poti descoperii multe alte activitati pe tot timpul anului (trasee de munte, drumetii etc).

Iubitorii zapezii, se pot bucura, pe langa activitatile specifice din jurul lui Mos Craciun, de 43 partii de schi (17 cu iluminat nocturn) bine marcate, in functie de gradul de dificultate, de toate nivelurile, atat pentru incepatori, copii, adulti sau avansati, statiunea find recunoscuta ca fiind una destinata familiilor cu copii.

O alta atractie a statiunii este turul cu telecabina sau telescaunul fiind multe momente cand se formeaza cozi uriase de turistii care-si asteapta nerabdatori randul pentru a admira minunatele locuri de la inaltime.
La numai 8 kilometri distanta de centrul statiunii este amplasat un hotel de gheata in cadrul caruia poti admira si o galerie de arta care-ti va propune amintiri deosebite. Nu rata si restaurantul de gheata, locul in care cele mai delcioase preparate culinare se servesc chiar din vesela de gheata.