••• Home » Finlanda »
Rovaniemi-Laponia

Rovaniemi-Laponia

Rovaniemi-Laponia, descriere destinatie

Rovaniemi capitala provinciala a Laponiei este cel mai nordic punct în Finlanda unde poti ajunge si cu trenul. Este un oras fascinant, mai ales ca are si renumele ca sediul lui Mos Craciun si oraşul Craciunului. Rovaniemi este renumit pentru temperaturile sale scazute si iernile intunecate. Temperatura medie este 0.2*C, insa cea mai scazuta temperatura inregistrata a fost de - 45.3*C. In luna iunie soarele se poate vedea aproape toata noaptea, iar in mijlocul iernii, soarele abia rasare.

Orasul lui Mos Craciun este situat la 8 kilometri nord de centrul orasului Rovaniemi. Aici se afla o constructie cu o arhitectura deosebita - Casa lui Mos Craciun, unde gasim un magazin cu suveniruri. Tot aici se afla Oficiul postal si Biroul al lui Mos Craciun, unde acesta primeste corespondenta sosita din intreaga lume. Orasul este vizitat zilnic de numeroase turisti din intreaga lume.

In apropiere de Rovaniemi se afla Celebrul parc de distractii "Santa Park" intr-o pestera uriasa, sapata adanc intr-o stanca, la 132m adancime. Aici va asteapta ajutoarele Mosului iar copiii vor explora toate secretele pesterii lui Mos Craciun.

Pentru a vizualiza oferte speciale de Craciun & Revelion dati click pe link-urile de mai jos: