••• Home » Franta »
Cannes

Cannes

Cannes, descriere destinatie

Cannes este locul desfasurarii celui mai important festival de film international, orasul-statiune predestinat distractiei si organizarii de vacante dintre cele mai extravagante. Orasul este sitat in sud-vestul Nisei, la aproximativ 25 km distanta, pe Coasta de Azur. Renumita promenada La Croisette care se intinde pe 12 km distanta de-a lungul coastei este atractia principlala a statiunii. Pe faleza sunt insiruite numeroase restaurante, cafenele, terase cat si magazine cu marfuri ale celor mai renumite firme din industria frumusetii si a modei. La sfarsitul promenadei este situat Palatul Festivalurilor si Congreselor, o cladire solida din beton, unde au loc ceremoniile de deschidere si inchidere a Festivalului de Film, precum si numeroase premiere, manifestari artistice si congrese.

In imediata vecinatate se afla Aleea Starurilor. Aici si-au lasat urmele palmelor si semnaturile multe staruri ale cinematografiei mondiale. Daca doriti zone mai linistite nu ocoliti vechiul port si dealul Suquet unde veti putea admira partea istorica a orasului colindand prin labirintul de stradute intortocheate, pasaje si scuaruri. Cea mai frumoasa panorama a statiunii si imprejurimilor sale poate fi admirata din varful dealului Suquet. Merita vizitat si castelul (construit in secolul al XII-lea) care adaposteste Muzeul Castre unde sunt expuse antichitati provenind din zona Mediteranei si a Orientului Mijlociu, precum si o colectie deosebita de peste 200 de instrumente muzicale. Pentru a putea admira centrul orasului faceti o plimbare pe Rue d'Antibes, care strabate Cannes-ul dintr-un capat la altul.

Majoritatea plajelor (plaja Croisette sau plajele hotelurilor Martinez, Carlton si Majestic) sunt cu acces pe baza unei taxe (~ 15 Euro / pers) dar exista si plaje publice cu intrare gratuita (Gazagnaire si Midi - in apropiere de vechiul port, la vest).

In sudul statiunii (~ 15 minute de mers cu barca) sunt situate insulele Sainte-Marguerite si Saint-Honorat. Flora si fauna bogata sunt principalul punct de atractie ale acestora. Pe Sainte-Marguerite poti vizita si Fortul, unde a fost inchis timp de 11 ani Omul cu masca de fier, devenit celebru gratie scriitorului Alexandre Dumas. In aceeasi cladire este amenajat si Muzeul Marii. Cateva localuri recomandate: ,,Cafe Pierre'' pentru ambianta citadina, renumitele restaurante de pe Rue Felix Faure (preparate din fructe de mare), alte restaurante intime mai linistite pe Rue Saint Antoine cat si restaurantul ,, Gaston Gastonnette'' cu priveliste spre port.