••• Home » Franta »
Paris

Paris

Paris, descriere destinatie

Paris este unul dintre cele mai frumoase orase europene. Situat de o parte si de alta a Senei, orasul are o istorie foarte indelungata. Inca din secolul al treilea au existat urme de locuire a Parisului pe teritoriul insulei principale de pe Sena (Ile de la Cite). Dupa cucerirea acestei insule de catre romani, orasul s-a extins mai intai pe malul stang al Senei, iar apoi si pe cel drept.

De-a lungul timpului orasul a cunoscut multe transformari, astazi fiind vizitat de milioane de turisti din intreaga lume. Diversitatea extraordinara a cladirilor cat si frumusetea acestora, armonia peisajelor care farmeca inimile celor care se plimba pe strazile orasului sau pe malurile Senei, farmecul parisienilor, eleganta magazinelor sau multitudinea muzeelor fac ca Parisul sa ocupe un loc atat de aparte in inimile oamenilor de pretutindeni.

Cei ce au vazut orasul Paris, cu siguranta, ca isi planifica, deja, o alta data pentru al revedea. Parisul este cunoscut ca fiind capitala artelor. Astfel aici puteti remarca Catedrala Notre Dame, Palatul de Justitie, Saint Chapelle si Conciergerie (Turnul de Argint si Turnul Cezar), care face parte din complexul de caladiri al vechiului Palat Regal.

Pe malul drept al Senei aveti posibilitatea sa vedeti: Palatul Louvre, Gradina Tuileriilor, Moulen Rouge (renumitul cabaret), Champs Elysees, Arcul de Triumf, Palatul Chaillot, Palatul La Madeleine, Centrul National de Arta si Cultura, G.Pompidou, Bazilica Sacre Coeur si catierul La Defense. La fel de cunoscute sunt si marile bulevarde ca: Boulevard de la Madeleine, Boulevard des Capucines, Boulevard des Italiens, Boulevard Montmartre si Boulevard Saint Martin.

Malul stang al Senei este considerat teritoriul studentilor si al centrelor de invatamant. Aici au fost construite capodopere arhitectonice ca: Muzeele Rodin, Orsay, Cluny, Hotelul National des Invalides, unde se afla Domul (Mormantul lui Napoleon, cladirea fiind construita in 1670 ca adapost pentru batrani, soldati, invalizi), Sorbona (colegiul infiintat in 1253) si Turnul Eiffel (construit in 1889). Multitudinea de muzee, biserici cat si a altor cladiri vechi dau o nota aparte si un farmec deosebit marii metropole. Atmosfera boema este intretinuta in toate anotimpurile de renumitele restaurante, baruri, cafenele si terase.

Imprejurimile Parisului va pot atrage prin: Castelul Versailles, Castelele Marele si Micul Trianon, Castelul Vaux-le-Vicomte, Muzeul Conde-Castelul Chantilly, Castelul Fontainbleau, Disneyland Paris.