••• Home » Grecia »
Halkidiki

Halkidiki

Halkidiki, descriere destinatie

Halkidiki peninsula din Grecia, este formata din 3 brate ( sub forma de degete ): Kassandra, Sithonia si Athos. Cel mai important oras din regiune este Poligiros (69 km. de Salonic).

Kassandra, peninsula vestica este renumita prin plajele lungi si padurile de brazi si cuprinde statiuni ca: Kalithea, Hanioti, Pefkohori. Cea mai cunoscuta atractie turistica este pestera Petralona, situata la poalele muntilor Katsika (250 m. altitudine), loc in care a fost descoperit renumitul craniu de Arcaic Homosapiens impreuna cu unelte si ramasite de foc (cele mai vechi descoperiri legate de existenta omului pe Pamant cu o vechime de 700.000-1.000.000 ani).

Tot in Kassandra puteti vizita cele 2 catune Dionissiou si Zografou renumite prin traditionalismul tipic grecesc. Alte atractii din zona sunt : Nea Potidea (construit pe ruinele coloniei antice Corinthia), muzeele din Polygros si N.Moudania. Numeroasele sate de pescari, plajele splendide (plaja Sani - inconjurata de o padure de brazi) si marea cristalina completeaza un peisaj care merita vazut.

,,Degetul din mijloc'' al peninsulei Halkidiki, Sithonia se remarca prin multe porturi micute, plaje lungi, paduri si satulete ( de o parte si de alta la mare ). Atractii: Irmilia (26 km de Poligiros) renumit prin arhitectura constructiilor cat si prin biserici, Metamorfossi si Nikitas cu plaje superbe si paduri de brazi, Basilica Early Christian (2,5 km. de Nikitas - construita in sec. V-lea), Agios Nikolaos (case din lemn si pietre), Neos Marmaras - un port superb (posibilitati de pescuit).

Atat in Kassandra cat si in Sithonia aveti posibilitati de cazare in hoteluri si vile. La sud se afla Porto Koufo unde puteti vedea ruinele unei cetati din perioada antica.

,,Degetul'' din estul peninsulei Halkidiki, Athos numit si Agio Oros (Muntele Sfant) este renumit prin numarul mare de manastiri (cea mai veche este Biserica Protaton construita in sec. al X-lea) asezate pe relieful predominant muntos. Vizita manastirilor este permisa numai barbatilor.

Din Halkidiki se pot organiza excursii spre: Muntele Athos, Muntele Olimp, Dion, Turul Sithoniei, Salonic, croaziere la insulele Sporades, Meteora, insula Amouliani, jeep safari etc.

Selectii hoteluri Halkidiki, vacanta la plaja, oferte Halkidiki

Pentru vacanta dvs de vara va pregatim hoteluri din Halkidiki, selectii cazare early booking All Inclusive sau Ultra All Inclusive, oferte Halkidiki sejur individual ( transport propriu ). Optand pentru rezervarea vacantei dorite din timp veti beneficia de reduceri substantiale.