••• Home » Grecia »
Mykonos

Mykonos

Mykonos, descriere destinatie

Mykonos face este parte din grupul de insule Ciclade din Marea Egee si alaturi de Santorini si Creta, este printre cele mai faimoase si populare insule grecesti, atragand in fiecare an numerosi turisti.

Renumita pentru atmosfera cosmopolita, viata de noapte intensa si diversificata, Mykonos este comparata adesea cu Ibiza. Aici veti avea ocazia sa vedeti numeroase cladiri cubice varuite in alb, usi si ferestre albastre, biserici cu cupole albastre, strazi inguste pavate, balcoane cu flori, o atmosfera pitoreasca cat si unele dintre cele mai frumoase peisaje din Grecia.

Mykonos atrage ca un magnet celebritati din intrega lume, turisti cu o stare materiala foarte buna dar este si una din preferintele majoritatii grecilor. Adesea insula a inspirat artisti renumiti sa-i dedice lucrarile.

Capitala insulei, este orasul cu acelasi nume, Mykonos unde veti gasi alei inguste, arhitectura traditionala, case vopsite in alb, cu balcoane din lemn vopsite in albastru, trotuare si strazi comerciale pietruite, o multime de magazine care vand de la bijuterii si haine pana la arta populara.

Alte atractii ale insulei: Ano Mera - un sat situat la 8 km de Mykonos renumit pt. manastirea sa, Muzeul Arheologic - adaposteste sculpturi din marmura, ceramica si bijuterii recuperate de pe insulele Delos si Mykonos, viata de noapte - considerata printre cele mai reprezentative si animate din Europa, nisipul auriu, apa limpede albastra, plajele magnifice Platis Yialos, Elia, Paradise Super si Psarou, Little Venice - zona portului, morile de vant - cele mai fotografiate de turisti, pelicani - multi ani la rand mascota oficiala a insulei, etc.