••• Home » Grecia »
Paralia

Paralia

Paralia, descriere destinatie

Paralia este situata in partea de vest a Marii Egee, de-a lungul rivierei olimpice, in partea de nord-est a lanturilor muntilor Olimp. La 7 km de Paralia se afla Katerini, orasul de resedinta a judetului Pieria (Provincia Macedonia) iar la 70 km (spre nord) este situat cunoscutul oras Salonic. Denumirea orasului se traduce din greaca in ,,malul marii'' iar numele complet este Paralia Katerinis. Vremea aici este favorabila din mai pana in octombrie, in septembrie apa marii fiind de 24 - 25 C. Plaja pe riviera olimpica (inclusiv in Paralia) este cu nisip foarte fin fiind recomandata tuturor categoriilor de varsta.

Prin multitudinea de baruri de noapte, discoteci, restaurante, terase, taverne si magazine statiunea Paralia este recomandata si tineretului (posibilitatile de distractie sunt multiple). In Paralia aveti numeroase posibilitati de cazare atat in hoteluri, pensiuni cat si in vile.

In apropierea statiunii se afla Pudna, locul unde Filip al II - lea a obtinut marea victorie asupra ostirilor grecesti, orasul sfant al macedonilor, Dion unde Alexandru Macedon (cel Mare) prezenta jertfe inaintea marilor batalii cat si Methoni locul de unde Apostolul Pavel a pornit in lume spre a vestii credinta.

Paralia este una dintre cele mai mari statiuni ale Golfului Thermai. Alte statiuni cunoscute de pe Riviera Olimpica sunt: Olimpic Beach (la 3 km de Paralia) Korinos, Leptokaria etc.

Tavernele din statiune va asteapta cu o gama foarte mare de delicatese grecesti cat si cu fructe de mare mereu proaspete. Situarea statiunii este excelenta pentru organizarea de excursii spre: Salonic (al II- lea oras ca marime cat si ca importanta culturala din Grecia), Manastirile Meteora, muntii Olimp (resedinta zeilor din antichitate) cat si excursii cu vaporul spre Muntele Athos.

Pentru vacanta dvs va pregatim oferte de vara in Paralia, sejur individual sau charter autocar cu plecari din: Cluj Napoca, Tirgu Mures, Brasov, Alba Iulia, Sibiu, Timisoara, Deva, Craiova, Rm. Valcea, Pitesti, Ploiesti, Iasi, Bacau, Focsani, Buzau, Bucuresti.
Beneficiati de reduceri substantiale pentru alegerea vacantei dorite din timp.

Selectii hoteluri Paralia, vacanta la plaja, oferte Paralia

Pentru vacanta dvs de vara va pregatim hoteluri din Paralia, selectii cazare early booking All Inclusive sau Ultra All Inclusive, oferte Paralia sejur individual ( transport propriu ). Optand pentru rezervarea vacantei dorite din timp veti beneficia de reduceri substantiale.