••• Home » Italia »
Sardinia

Sardinia

Sardinia, descriere destinatie

Sardinia este situata in mijlocul Marii Mediterane, intre Italia, Frantra si Tunisia, la sud de Corsica si apartine adimistrativ de Italia. Capitala insulei este la Cagliari. Alte regiuni: Carbonia-Iglesias, Nuoro, Olbia-Tempio, Oristano, Medio Campidano, Sassari si Ogliastra.

Provincie romana iar apoi bizantina, insula Sardinia a fost divizata intre sec. IX-XII in trei provincii independente, care au intrat sub autoritatea regelui Aragon (1323-1409). In 1720 Sardinia a devenit un regat independent sub casa de Savoia iar in 1860 odata cu unificarea provinciilor italiene regele Italiei a devenit si rege al insulei Sardinia.
Marea majoritate a populatiei de pe insula Sardinia se ocupa cu: turismul dar si cu producerea renumitelor vinuri.

Clima este in mare parte specific mediteraneana, cu temperaturi ridicate vara si o iarna blanda. Sardinia are insa mult de suferit din cauza incalzirii globale, care a produs in ultimii ani o seceta conastanta.

Marea de smarald cu golfuri care adapostesc porturi pline de yaht-uri, nisipul alb ca zapada de pe renumitele plaje, contrastele naturale observate in drumetiile pe potecile muntoase, vechile traditii foarte bine pastrate si natura virgina cu paduri luxuriante, copaci milenari, mici zone de desert si mlastini locuite de cerbi, cai sălbatici si pasari rapitoare fac din Sardinia o destinatie de vis.

Astfel, in doar cateva zile iti umpli albumul cu poze. Gasesti aici: strazi medievale decorate cu maslini, ferestre cu obloane colorate-n verde si galben, balcoane impodobite din abundenta cu flori, plaje aproape pustii, vestigii ale culturii Nuraghi, munţii stancosi care aduc un farmec aparte insulei si marea. Acea nuanta de smarald care da tot farmecul Sardiniei. Toate intr-un tablou mirific oferite penru o vacanta fericita.

Nu ratati vizitarea locatiilor: San Teodoro, Santa Teresa Gallura di, Quatu Poltu si Sardinia Baia, Stintino, Golful Orosei, Arhipelagul Maddalena, pentru a descoperii farmecul insulei.

Gastronomia locala satisface cei mai exigenti turisti cu ingredientele sale simple si naturale, precum si cu retete delicioase ( ex. supa de scoici si spaghete cu arici de mare, carnati si branzeturi, prepatrate din peste etc. insotite de vinuri renumite cum ar fi Vermentino di Gallura sau Cannonau.)

Selectii hoteluri Sardinia, vacanta la plaja, oferte Sardinia

Pentru vacanta dvs de vara va pregatim hoteluri din Sardinia, selectii cazare early booking, oferte Sardinia cu transport avion plecare din Bucuresti. Beneficiati de reduceri substantiale pentru alegerea vacantei dorite din timp.