••• Home » Italia »
Sicilia

Sicilia

Sicilia, descriere destinatie

Sicilia este cea mai mare insula mediteraneana, o continuare a lantului muntos Apenini si Atlas avand o regiune muntoasa de la Nord la Est, cu un platou central, coborand spre sud, pană la campia fertila de coastă. Insula este cunoscuta mai ales datorita vulcanilor noroiosi si a izvoarelor termale dar si pentru productia de cereale, masline si vin. Cel mai mare vulcan din Europa, Etna, domina estul si o parte din centrul insulei. Numele modern Sicilia deriva de la vechii locuitori ,,Siculi''.

Insula este separata de Italia prin Stramtoarea Messina, care are doar 3,2 km in partea ei cea mai ingusta, se afla la 140 km distanta de Africa si are aprox. 5,1 molioane locuitori. Capitala insulei este la Palermo, iar cele mai importante orase sunt: Siracusa, Agrigento, Messina, Catania, Caltanissetta, Trapani, Enna, Ragusa, Taormina, Marsala. Clima pe insula este mediteraneana, cu ierni umede si veri calduroase (32 - 34*C). Din iunie pana in septembrie precipitatiile aproape ca nu exista.

Daca in antichitate Sicilia a fost provincie romane, in Evul Mediu a fost cucerita pe rand de musulmani, normanzi, germani. Din 1479 Sicilia a fost administrata de spanioli iar din 1816, dupa expeditia lui Giuseppe Garibaldi, Sicilia s-a alăturat Italiei.

De vazut: Giardini Naxos - prima colonie greceasca din Sicilia, azi o localitate situata intr-un golf in apropiere de statiunea Taormina, Cefalu - punctul de plecare in excursii catre Insulele Liparice sau Taormina, situat pe coasta de nord a insulei, la 70 de km distanta de Palermo cat si Stromboli - cea mai exclusiva dintre Insulele Liparice, cunoscuta si ca ,,Insula indragostitilor''.

Selectii hoteluri Sicilia, vacanta la plaja, oferte Sicilia

Pentru vacanta dvs de vara va pregatim hoteluri din Sicilia, selectii cazare early booking, oferte Sicilia cu transport avion plecare din Bucuresti. Beneficiati de reduceri substantiale pentru alegerea vacantei dorite din timp.