••• Home » Portugalia »
Algarve

Algarve

Algarve, descriere destinatie

Regiunea Algarve se afla in sudul Portugaliei si se intinde pe ~ 200 km. de tarm, de la capul Cabo de Sao Vicente pana la granita cu Spania. Centrul administrativ se afla la Faro, oras ce detine si aeroportul principal al zonei.

Algarve a fost preferata de fenicieni, cartaginezi, celti in present fiind vizitata annual de milioane de turisti. O regiune exotica, numita si Pamantul Eternei Primaveri, ce te intampina cu case albe cu hornuri specifice, terase pline de flori, palmieri, stradute inguste ce amintesc de trecerea maurilor prin zona, dar si cu cladiri moderne asezate in cartiere de vile cochete. Printul Henry Navigatorul, a considerat aceasta regiune drept locul ideal pentru a pozitiona scoala de exploratori care a demarat Era Descoperirilor acum 500 de ani

Foia cel mai inalt punct al regiunii Algarve (902 m) se afla putin mai sus de satul traditional Monchique, zona fiind cunoscuta pentru straturile de terase romane cu ziduri de piatra si granit unde sunt cultivate o mare parte din legume.

Algarve cuprinde statiunile: Albufeira, Vilamoura, Lagos si Quarteira.

Litoralul se intinde pe 155 km si este renumit in intreaga lume pentru plajele sale curate, cu nisipul fin, apa nepoluata a oceanului si clima placuta in orice anotimp. Multe dintre plaje sunt clasificate BLUE FLAG, pentru calitatile ecologice deosebita. Deoarece plajele cele mai spectaculoase nu sunt accesibile direct din statiuni, va recomandam inchirierea unei masini si cautarea lor.

Cele mai reprezentative plaje sunt: Praia Verde - situata la vest de Monte Gordo si se intinde inspre orasul Tavira su este ideala pentru familii cu copii, Praia Ilha De Tavira - ,,bijuteria cea mai de pret’’ a zonei de la est de Faro, Meia Praia - se intinde pe jumatatea distantei dintre Alvor si Lagos si este recomandata in special pt. windsurferi, Praia Da Falesia - renumita pt. stancile rosii scobite ce formeaza un fundal remarcabil pentru intinderile nesfarsite de nisip si se intinde la vest de Vilamoura, inainte de a ajunge in Olhos de Agua, Praia Da Rocha - cea mai cunoscuta plaja din Algarve, se intinde in partea sudica a orasului Portimao, Praia Da Gale - o fasie ingusta de nisip fin situata la vest de Albufeira, intre golful Armacao de Pera si statiune, Praia De Alvor - laguna albastra se afla situata in est, langa fostul orasel pescaresc Alvor, transformat intr-un centru turistic in voga.

Algarve ocupa un loc de frunte in preferintele jucatorilor de golf din intreaga lume datorita terenurilor intinse de foarte buna calitate, a hotelurilor cu facilitati specifice, viata de noapte activa, restaurante si taverne cu specific local excelente.

Selectii hoteluri Algarve, vacanta la plaja, oferte Algarve

Pentru vacanta dvs de vara va pregatim hoteluri din Algarve, selectii cazare early booking, oferte Algarve cu transport avion plecare din Bucuresti. Beneficiati de reduceri substantiale pentru alegerea vacantei dorite din timp.