••• Home » Portugalia »
Estoril

Estoril

Estoril, descriere destinatie

Estoril este situat la est de Lisabona (26 km) fiind renumit pentru apele termale, atmosfera cosmopolita si aristocrata. Inca de la inceputirile ei ca statiune, Estoril a devenit o destinatie preferata de regii europeni exilati printre care si regele Carol al Romaniei si Juan de Burbon pretendent la tronul spaniol la sfârșitul secolului al XX-lea.

Fiind denumita ,,Riviera Portugheza'', Estoril are un renumit Casino, gradini remarcabile, terenuri de golf si o atractiva plaja de nisip, Tamariz, in timpul verii organizandu-se aici concerte si recitaluri in Catedrala si in alte locatii impresionante.

Targul de produse artizanale din Estoril este unul dintre cel mai bine organizate evenimente de pe perioada verii, in Portugalia. Din parcul cu palmieri, situat in fara Cazinoului, se ajunge, printr-un pasaj subteran la plaja Tamariz, de unde se poate ajunge foarte usor, pe jos, pana la Cascais, traversand mai multe plaje naturale.

De vizitat Biserica Sfantul Anton din Estoril - construita in sec. al XVI-lea pe locul unei cladiri mai vechi si reconstruită dupa cutremurul din 1755 ca apoi sa fie grav avariata de un incendiu în 1927, placutele de azulejos si fatada in stil baroc ramanand intacte. O alta cladire fotografiata des de turisti este cea care adaposteste Posta.

In apropierea statiuinii, pasionaţii de curse cu vehicule motorizate pot vizita renumitul Autodrome Estoril aflat la poalele muntilor Sintra, la 10 km distanta inspre interiorul tarii. Unele dintre cele mai bune terenuri de golf din Portugalia se afla in Estoril (Clubul de Golf din Estoril si de terenul Penha Longa), acestea avand si o panorama deosebita. In Estoril sunt amenajate peste 20 terenuri de tenis de camp, tote deschise pana seara tarziu.

Selectii hoteluri Estoril, vacanta la plaja, oferte Estoril

Pentru vacanta dvs de vara va pregatim hoteluri din Estoril, selectii cazare early booking, oferte Estoril cu transport avion plecare din Bucuresti. Beneficiati de reduceri substantiale pentru alegerea vacantei dorite din timp.