••• Home » Romania »
Bucovina

Bucovina

Bucovina, descriere destinatie

Bucovina este situata in nordul Moldovei (nord-estul Romaniei) si este cunoscuta, mai ales, datorita renumitelor biserici (patrimoniu UNESCO): Sucevita, Moldovita, Voronet, Humor, a manastirilor: Putna, Neamtului, Dragomirna, Stanisoarei, cetatea de scaun de la Suceava, orasul Gura Humorului cat si a cadrului natural de exceptie (Masivul Rarau, Defileul Bistritei, valea Moldovei, valea Moldovitei, valea Sucevei, bazinul Dornelor si padurille de la Slatioara).

Arhitectura constructiilor din satele din Bucovina este una deosebita, fiind intalnita mai ales la decorarea usilor, ramelor ferestrelor, portilor, gardurilor si fantanilor. Alta atractie a zonei este pastrarea nealterata a portului popular, tesaturile si cusaturile fiind adevarate opere de arta foarte mult apreciate.

In satele din Bucovina veti intalni la fiecare sarbatoare populara admosfera traditionala. Ospitalitatea specifica bucovinenilor o veti intalni la tot pasul fiind intampinati cu vestitele preparate culuinare (branza afumata, pastrav afumat, mamaliga cu branza ci smantana, sarmale in foi de vita etc.). In jurul acestor valori atat culturale cat si peisagistice a luat amploare, in ultimul timp, turismul rural cu valorificarea produselor alimentare realizate exclusiv in gospodariile proprii.

Datorita varietatii formelor de relief vanatoarea si pescuitul sunt foarte propice aici (cel mai mare fond de vanatoare din tara). Pe timp de iarna se pot practica sporturi specifice pe partiile de schi (pe pantele muntilor Dealu Negru, Runc si Barnarel). Prezenta izvoarelor minerale este folosita in scop terapeutic in special in depresiunea Dornelor si a Campulungului. De-a lungul intregului an in Bucovina se organizeaza o sumedenie de festivaluri folclorice astfel incat cei ce doresc sa cunoasca obiceiurile traditionale locale vor avea ocazia in oricare anotimp.

Pentru vacanta dvs. va pregatim sejur de vara- toamna- iarna 2020, oferte speciale la hoteluri din Bucovina, relaxare la munte & reduceri la cele mai populare unitati de cazare.