••• Home » Romania »
Busteni

Busteni

Busteni, descriere destinatie

Busteni este situat pe Valea Prahovei (cea mai renumita zona turistica din Romania) la poalele Muntilor Caraiman (2384 m) si Costila (2489) fiind strabatuta de apele raului Prahova si de soseaua nationala ce leaga Bucurestiul de Brasov. Statiunea mai este denumita ,,Poarta Bucegilor'' fiind cel mai important punct de plecare in drumetiile sau ascensiunile alpine din Masivul Bucegi. Peisajele intalnite aici fac din Busteni unul dintre cele mai cautate locuri turistice. In acest sens se remarca: Piatra Arsa, Jepii Mari si Jepii Mici, Caraimanul pe varful caruia s-a ridicat un monument in cinstea eroilor cazuti in primul razboi mondial, varful Costila supranumit "paradisul alpinistilor", Babele si Sfinxul - cele mai vizitate monumente ale naturii, formate de-a lungul timpului datorita ploilor si eroziunii vantului cat si Cascada Urlatoarea.

Foarte putini dintre turistii care urca in Muntii Bucegi stiu ca aici exista multe alte forme ale naturii care merita vazute: "Delfinul", "Broasca","Gemenii", "Cainele", "Imparatul" sau "Soparla" (descoperite de Gina - o femeie care nu a mai coborat din munte de 7 ani). Pe langa aceste obiective turistice naturale in aceasta zona veti avea posibilitatea sa vizitati : Biserica Domneasca Ortodoxa (1889), Casa memoriala "Cezar Petrescu"- unde prozatorul a creat cea mai mare parte din opera sa (1892 - 1961) si Monumentul "Ultima grenada" - dedicat eroului Vasile Musat, cazut in primul razboi mondial (1928).

Prin amenajarea partiei de schi cu instalatii de zapada artificiala si crearea transportului aferent pe cablu, Statiunea Busteni a devenit si mai atractiva marindu-si oferta de agrement existenta. Posibilitatile de cazare si distractie sunt multiple. De la cabane, pensiuni, vile si hoteluri pana la baruri, restaurante cu specific romanesc, discoteci sau terase, toate creaza premiza petreceri unui sejur de neuitat pe aceste meleaguri.

Pentru vacanta dvs. va pregatim sejur de vara- toamna- iarna 2020, oferte speciale la hoteluri din Busteni, relaxare la munte & reduceri la cele mai populare unitati de cazare.