••• Home » Romania »
Buzias

Buzias

Buzias, descriere destinatie

Buzias este situat in vestul tarii, la 34 km de Timisoara. Climatul de campie cu ierni blande si veri placute face din statiunea balneoclimaterica un loc primitor, atat pentru cei care doresc sa urmeze un tratament cat si pentru cei care vor doar sa se odihneasca. Factorii naturali terapeutici din zona sunt: apele minerale carbogazoase, mofetele si bioclimatul sedativ de crutare. Prima atestare documentara dateaza din anul 1321 iar prima incercare de punere in valoare a caracterului terapeutic al apelor minerale prin captarea primului izvor mineral a avut loc in 1811. Buzias a fost declarat oras in 1956. In 1918 au fost contruite primele centre balneare, llocalitatea fiind declarata statiune balneoclimaterica.

La Buzias se trateaza afectiuni: cardiovasculare, reumatismale, post traumatice, afectiunile neurologice periferice si centrale, afectiuni respiratorii, ginecologice, metabolice si de nutritie, nevroza astenica sau boli profesionale. In bazele de tratament din statiune exista instalatii pentru bai calde la cazi cu apa minerala carbogazoasa, fizioterapie, instalatii pentru aerosoli si inhalatii, sala de gimnastica si masaj medical. Turistii au la dispozitie pentru relaxare: o sala de sport, strandul cu apa carbogazoasa, parcul cu platani, expozitia de arta populara banateana, teatrul de vara si muzeul balnear.

Pentru vacanta dvs. va pregatim sejur de vara- toamna- iarna 2020, oferte speciale la hoteluri din Buzias, relaxare si tratament & reduceri la cele mai populare unitati de cazare.