••• Home » Romania »
Costinesti

Costinesti

Costinesti, descriere destinatie

Costinesti este situat pe malul Marii Negre la 31 km. sud de Constanta intr-un loc retras si linistit. Denumirea statiunii este data de Emil Costinescu care a colonizat-o cu germani ( 1896 ). Inca din prima perioada a existantei pe acesta meleaguri acestia au practicat agoturismul. Costinestiul devine statiune din anul 1949 cand au fost infintate primele tabere ( 300 locuri ) pentru copii. Mai tarziu ( 1959 ) a fost inaugurata tabara internationala a studentilor iar statiunea devine ,,Capitala vacantelor estivale ale tineretului''.

In prezant capacitatea de cazare din Costinesti este de peste 60.000 locuri repartizate in hoteluri, vile, bungalow-uri si camping. In jurul acestor unitati sunt amenajate spatii verzi care dau un farmec aparte acestei statiuni. Plaja este orientata spre est si este ideala pentru admirarea razaritului de soare. Aici veti gasi nisipul fin si fierbinte, pe timp de vara soarele incalzind statiunea 10 - 12 ore / zi. Intalnirea plajei cu marea se face gradual si lin asa incat este ideala pentru tineretul de toate varstele.

Pentru perioadele cand marea este foarte agitata, in Costinesti veti gasi ca alternativa lacul. Seara, o plimbare cu barca pe lac se poate transforma intr-un deliciu romantic. Numeroasele terenuri sportive, accesorii pentru practicarea sportului nautic, terase, restaurante, baruri, cluburi si discoteci dau statiunii un aer tineresc, plin de viata iar Teatrul de Vara ademeneste zilnic mii de doritori de spectacole, show-uri de divertisment, concerte, filme sau alte manifestari cultural-artistice.

Pentru vacanta de vara 2020 pe litoralul Marii Negre
va pregatim selectii de hoteluri din Costinesti, oferte de cazare la: