••• Home » Romania »
Covasna

Covasna

Covasna, descriere destinatie

Statiunea balneoclimaterica Covasna este situata in zona de curbura a Muntilor Carpati, la 60 Km. distanta de Brasov, 35 km. de Sfantu Gheroghe, 250 km. de Bucuresti, la o altitudine de 600 metri si beneficiaza de un climat bogat in factori naturali datorita padurilor de brazi din imprejurimi. Aici veti putea sa va bucurati de veri racoroase si ierni moderate. Covasna este denumita si ,,statiunea celor 1000 de izvoare'', datorita multitudinii de factori naturali care se gasesc in apele minerale ale izvoarelor si iezerelor, ce sunt folositi in cura balneara mai ales cea cu profil cardiovascular. Cea mai importanta activitate terapeutica este cea de recuperare cardiovasculara, realizata prin stabilirea modului de recuperare de o comisie mixta formata din medici balneologi si cardiologi, sub atenta indrumare a Clinicii de Cardiologie a Spitalului Fundeni si a Institutului de Balneologie Bucuresti. Recent au fost lansate cura anti-stres si cura anti-obezitate care au ca obiectiv prevenirea bolilor cardiovasculare si nu numai.

Pe langa tratarea bolilar aparatului cardiovascular (arteriopatii, cardiopatie ischemica cronica, hipertensiune, valvulopatii, boli cronice ale venelor) in bazele de tratament din statiune se mai trateaza si: bolile dermatologice, bolile tubului digestiv, endocrine, ale aparatului locomotor, ale rinichilor, boli ale sistemului nervos, afectiuni profesionale etc. Bazele de tratament, complet renovate, sunt dotate cu : mofete (emanatii naturale de bioxid de carbon utilizate in scop terapeutic sub control medical), hidroterapie (bai cu apa minerala, bai de plante si dus subacval), electroterapie (aparatura electrica de joasa, medie si inalta frecventa), masaj, gimnastica medicala, impachetare parafina si aerosoloterapie.

Statiunea Covasna ofera si obiective turistice recomandate a fi vizitate ( Cetatea Zanelor - construita in timpul domniei lui Burebista, Planul Inclinat - o constructie din anul 1899 care asigura transportul unor materiale cu ajutorul fortei gravitationale, participarea la sarbatoarea ,,Nedeia mocaneasca'' care are loc in fiecare an pe 20 iulie de Sfantul Ilie si ofera spectacolul pastrarii traditiilor si obiceiurilor oierilor din partea locului cat si participarea la drumetiile organizate in muntii din zona).

Pentru vacanta dvs. va pregatim sejur de vara- toamna- iarna 2020, oferte speciale la hoteluri din Covasna, relaxare si tratament & reduceri la cele mai populare unitati de cazare.