••• Home » Romania »
Muntii Apuseni

Muntii Apuseni

Muntii Apuseni, descriere destinatie

Localitatatile Albac si Arieseni sunt asezate pe Valea Ariesului, intr-o zona mirifica, de-a lungul mai multor paraie de munte in apropierea orasului Campeni. Este locul in care s-a nascut Vasile Nicola - Ursu supranumit Horea (1730), care alaturi de Avram Iancu, Closca si Crisan sunt figurile cele mai reprezentative ale Muntilor Apuseni. In zona este renumita Pestera Huda lui Papara ca fiind cel mai mare conglomerat carstic din Europa. Aceasta pestera este strabatuta de un parau si se poate ajunge la ea prin escaladare, pe scari sau cu barca pe firul apei.

In jurul localitatilor Albac si Arieseni sunt Muntii Apuseni care dau zonei o frumusete aparte. Cele mai vizitate locuri din zona sunt: Cetatile Ponorului, Groapa Ruginoasa, Ghetarul de la Scarisoara, Galeriile Romane, Poarta lui Ionele, Pestera Ursilor, Casa memoriala Horea, Cascada Valul Miresei etc. Indeletnicirea de baza a localnicilor este prelucrarea lemnului, obiectele de uz gospodaresc fiind recunoscute cat si cresterea animalelor.

Turistii sunt invitati sa participe la activitatile gospodaresti ca: strangerea fanului, a recoltei, hranirea animalelor din ferma si prepararea gemului sau siropului. Albacul este recunoscut ca fiind locul ideal unde poti manca sanatos, fructele, legumele, lactatele si carnea proaspata sunt produse in gospodaria proprie. Pe timp de vara se pot organiza drumetii pe potecile muntilor din imprejurimi, partide de pescuit iar iarna se pot practica sporturile de iarna pe partia iluminata nocturn si dotata cu teleski de la Vartop ( ~ 10 km. distanta de Arieseni si ~ 25 km. de Albac ).

Pentru vacanta dvs. va pregatim sejur de vara- toamna- iarna 2020, oferte speciale la hoteluri din Muntii Apuseni, relaxare la munte & reduceri la cele mai populare unitati de cazare.