••• Home » Romania »
Paltinis

Paltinis

Paltinis, descriere destinatie

Paltinis statiunea montana este situata la altitudinea de 1440 m, in Muntii Cindrel / Carpatii Meridionali, inconjurata de o padure de conifere, la 32 km. distanta de Sibiu. Paltinis este cea mai veche statiune din tara, fiind intemeiata in 1894 de Societatea Carpatina Ardeleana a Turistilor - SKV (Siebenb├╝rgischer Karpatenverein).

Se mai pastreaza si astazi vechile cladiri: Casa turistilor (1894), Casa medicilor (1895), Sala Monaco (1898) toate declarate monumente istorice. Un important obiectiv turistic il constituie Schitul, o biserica de lemn ridicata in deceniul trei al secolului XX, locul unde se afla mormantul filozofului Constantin Noica (acesta petrecandu-si ultimii ani din viata la Paltinis). Dintre obiectele de valoare pastrate in biserica se numara icoana Sf. Paraschiva (1904) si o Psaltire din aceiasi perioada.

Statiunea este recomandata pentru tratarea asteniilor, a bolii Basedow, a sechelelor pulmonare, surmenaj, hipertiroidie benigna etc. Pe timp de vara se pot face plimbari pe potecile din rezervatia Cindrelul la renumitele lacuri glaciare beneficiind de un peisaj de vis. Pe timp de iarna stratul de zapada se mentine 120 zile, conditiile de schi fiind excelente incepand din decembrie si pana in aprilie. Partiile din statiune sunt accesibile pentru toti impatimitii sporturilor de iarna

Pentru vacanta dvs. va pregatim sejur de vara- toamna- iarna 2020, oferte speciale la hoteluri din Paltinis, relaxare la munte & reduceri la cele mai populare unitati de cazare.