••• Home » Romania »
Sinaia

Sinaia

Sinaia, descriere destinatie

Sinaia este situata la poalele muntilor Varful cu Dor, Furnica si Piatra Arsa la o altitudine de 800-900 m, pe valea superioara a Prahovei, la 122 km de Bucuresti si 49 km de Brasov. In partea de est a statiunii se afla Muntii Garbova iar in vest masivul Muntilor Bucegi cu varfuri de peste 2000 m care ocolesc localitatea pe ambele parti ale acesteia pe o lungime de peste 9 km. Multitudinea rezervatiilor naturale cat si peisajele deosebite fac din Sinaia o statiune foarte cautata mai ales de turistii straini.

La sfarsitul secolului al XIX-lea, dupa ce Regele Carol I si-a stabilit resedinta de vara la Castelul Peles, Sinaia a devenit o statiune de lux. Astfel castelul devine principala atractie a zonei, in prezent fiind un muzeu ce cuprinde colectii de pictura, sculptura, armuri si piese de mobilier cu valori inestimabile. Alte atractii ale statiunii sunt: Castelul Pelisor (o copie de dimensiuni reduse a Castelului Peles aflat in imediata apropiere a acestuia), Manastirea Sinaia, cazinoul, cat si multe alte cladiri care dau statiunii o imagine de asezare unica.

Pe timp de iarna, cand zapada se mentine din octombrie pana in martie, turistii au posibilitati de recreere pe paltiile de schi, care au diverse grade de dificultate si sunt dotate cu instalatii de transport pe cablu. Vara exista posibilitati de pescuit, inot, tenis, drumetii si alpinism, zona fiind recunoscuta prin multitudinea locurilor care incanta privirea. Doritorii de distractie sunt asteptati in discotecile din statiune, in restaurantele cu specific traditional cat si la cazinou unde sunt prezentate programe de cabaret. In statiune se mai pot gasi si cinematografe, muzee si expozitii.

Sinaia poate fi punctul de plecare pentru numeroase excursii spre Brasov (un important medieval al Transilvaniei), Castelul Bran sau Valea Prahovei, cat si drumetii spre Piatra Arsa - Pestera - Padina, varfurile Omu si Babele (importante monumente naturale sculptate in stanca de vanturi si ploi).

Pentru vacanta dvs. va pregatim sejur de vara- toamna- iarna 2020, oferte speciale la hoteluri din Sinaia, relaxare la munte & reduceri la cele mai populare unitati de cazare.