Home » Tunisia » Hammamet

Hammamet

Hammamet, descriere destinatie

Hammamet este situat in partea de nord din Tunisia, pe coasta Marii Mediterane, in sud-estul Peninsulei Cap Bon din regiunea Nabeul, la 64 km. distanta de capitala Tunis si 84 km. de vechiul oras Sousse ( intemeiat de fenicieni in sec. IX i.Hr. ). Inca de la inceputul sec. XX orasul devine statiune turistica mai ales datorita plajelor sale.

Hammamet se desfasoara in jurul a celor 2 bulevarde: Habib Bourguiba si bulevardul Republicii situate aproape de centru. In nordul orasului este asezata Paiata Eroilor cazuti in razboiul de independenta iar in vest se afla Kasbah. O alta atractie a statiunii Hammamet este Centrul Cultural International, vila romanului George Sebastian, construita in 1927 si transformata in 1959 in muzeu datorita arhitecturii speciale in stil arab cat si a frumusetii zonei in care a fost amplasata. Din 1964 ansamblului architectonic i-a fost adaugat si un teatru in aer liber, unde se tin reprezentatii de piese de teatru, recitaluri si spectacole muzicale.

Cetatea din Hammamet (Medina) este inconjurata de fortificatii si a fost construita in sec. al XV-lea, avand un turn de aparare si supraveghere a coastelor. Panorama deosebita asupra golfului Hammamet a determinat transformarea unei aripi a cladirii intr-o cofetarie. Statiunea este cautata de turisti si pentru marea varietate de sporturi care pot fi practicate aici cat si a evenimentelor, festivalurilor, expozitiilor care sunt organizate an de an.

Oferte de vara Tunisia, hoteluri cu reduceri, early booking

Pentru vacanta dvs va pregatim oferte de vara in Tunisia, hoteluri selecte All Inclusive, cazare early booking & avion cu plecare din Bucuresti, Cluj Napoca si Timisoara. Beneficiati de mari reduceri pentru alegerea vacantei dorite din timp.