••• Home » Tunisia »
Hammamet

Hammamet

Hammamet, descriere destinatie

Hammamet este situat in partea de nord din Tunisia, pe coasta Marii Mediterane, in sud-estul Peninsulei Cap Bon din regiunea Nabeul, la 64 km. distanta de capitala Tunis si 84 km. de vechiul oras Sousse ( intemeiat de fenicieni in sec. IX i.Hr. ). Inca de la inceputul sec. XX orasul devine statiune turistica mai ales datorita plajelor sale.

Hammamet se desfasoara in jurul a celor 2 bulevarde: Habib Bourguiba si bulevardul Republicii situate aproape de centru. In nordul orasului este asezata Paiata Eroilor cazuti in razboiul de independenta iar in vest se afla Kasbah. O alta atractie a statiunii Hammamet este Centrul Cultural International, vila romanului George Sebastian, construita in 1927 si transformata in 1959 in muzeu datorita arhitecturii speciale in stil arab cat si a frumusetii zonei in care a fost amplasata. Din 1964 ansamblului architectonic i-a fost adaugat si un teatru in aer liber, unde se tin reprezentatii de piese de teatru, recitaluri si spectacole muzicale.

Cetatea din Hammamet (Medina) este inconjurata de fortificatii si a fost construita in sec. al XV-lea, avand un turn de aparare si supraveghere a coastelor. Panorama deosebita asupra golfului Hammamet a determinat transformarea unei aripi a cladirii intr-o cofetarie. Statiunea este cautata de turisti si pentru marea varietate de sporturi care pot fi practicate aici cat si a evenimentelor, festivalurilor, expozitiilor care sunt organizate an de an.