••• Home » Tunisia »
Monastir

Monastir

Monastir, descriere destinatie

Monastir este situat pe coasta mediteraneana a Tunisiei, la o distanta de 160 km de capitala Tunis si este renumit pentru peisaje si plaja sa cu nisip fin fiind asezat pe locurile unui vechi fort arab care incanta cu zidurile si turnul lui vechi. Aici veti putea admira importante edificii turistice printre care Cetatea (Ribat) din Monastir care se afla foarte aproape de medina (centrul vechi) si de bazar; cetatea gazduieste Muzeul Ali Bourguiba unde sunt expuse manuscrise (vechi scrieri arabe), texte ale Coranului, ceramica si un astrolabe cu cadran solar. Din turnul cetatii se poate admira panorama orasului.

Alte obiective turistice din Monastir: Moscheea Bourguiba construita in cinstea presedintelui cu acelasi nume si bazarul de unde puteti sa cumparati de la alimente specifice locului pana la imbracaminte, incaltaminte si bijuterii. Monastir este o statiune cu : hoteluri extravagante (adevarate bijuterii arhitectonice), numeroase cafenele, restaurante, pizzerii sau baruri si care se bucura de renumele celor mai limpezi ape din intreaga Tunisie.

Pentru cei care doresc sa incerce din specialitatile culinare locale, Le Grill si Le Chandelier sunt doua optiuni sigure.