••• Home » Turcia »
Bodrum

Bodrum

Bodrum, descriere destinatie

Bodrum, orasul minunat si plin de culoare din Turcia, este situat in peninsula cu acelasi nume, vizavi de insula Kos, pe malul Marii Egee. Turcia este renumita pentru riviera sa: apa cristalina, linistea golfurilor si cea mai lunga vara din zona mediteraneana.

In Bodrum se afla una dintre cele 7 minuni ale lumii, mausoleul de la Halicarnas. Este locul de nastere al istoricului antic Herodot, dupa care orasul a fost intemeiat de colonistii dorieni, facand astfel parte din confederatia oraselor doriene, ajuns mai tarziu sub dominatie persana. In zilele noastre, silueta orasului este caracterizata de zidurile inalte ale fortaretei Sf. Petru si de portul istoric. In peninsula gasim case tipice, albe, patrate, impodobite cu ghirlande de flori, multe locuri de distractie, magazine, restaurante, cafenele si nenumarate iahturi luxoase in port.

Datorita caracterului sau cosmopolit Bodrum este numit si ,, St.Tropez-ul turcesc'' . Cumparaturile se pot face fie pe stradutele pietelor, unde preturile sunt mai mici si se poate negocia, fie in centrele comerciale, unde marfurile sunt mai scumpe si de o mai buna calitate. Manufactura are o traditie importanta in Turcia, cele mai cunoscute fiind covoarele tesute manual. In ceea ce priveste bucataria turceasca, care este renumita in intreaga lume, mancarurile traditionale sunt: kebabul, pilaful, gyrosul grecesc, deserturi foarte dulci imbibate in miere si contin fructe, nuci, alune, migdale.

Selectii hoteluri Bodrum, vacanta la plaja, oferte Bodrum

Pentru vacanta dvs de vara va pregatim hoteluri din Bodrum, selectii cazare early booking, oferte Bodrum, sejur individual ( transport propriu ) & charter avion, zbor cu plecare din Bucuresti si Cluj Napoca. Optand pentru rezervarea vacantei dorite din timp veti beneficia de reduceri substantiale.