••• Home » Exotice »
Bali

Bali

Bali, descriere destinatie

Paradisul tropical Bali este o insula mica din Indonezia (5577 kmp, 140 km in lungime, 80 km latime) situata intre insulele Java Sumatra si Lombok. Primii europeni care au ajuns pe insula au fost marinarii olandezi in 1597 ca, apoi, in 1894 sa o cucereasca. Abia dupa terminarea celui de-al II – lea razboi mondial, in 1949, olandezii au acceptat independenta Indoneziei. Aeroportul din Dempasar, Ngurah Rai, a fost numit după liderul fortelor balineze de la Marga.

Relieful insulei este muntos, cu varfuri care depasesc 2000 de metri in centrul insulei, unde se afla si vulcanul Agung (3142 m). Avand natura vulcanica, agricultura, in special cultura orezului, este foarte prielnica, irigatiile naturale provenite din munti, sub forma de cascade ajutand foarte mult localnicii. In centrul si sudul insulei sunt amenajate terase de plantatii de orez iar in nord sunt amplasate plantatiile de cafea.

In prezent se estimeaza ca pe insula Bali traiesc peste 4 milioane de locuitori. Abundența de magazine si galerii fac ca arta balineza sa fie din ce in ce mai apreciata. Batikul si ikatul lucrate manual in culori vii si forme unice, sculpturile in lemn de tec, arhitectura templelor hinduse sau a statuetelor idolilor venerati, piramidele de fructe sau de legume pe care le confeționează balinezii au un farmec aparte atunci cand sunt insotite de ritualuri. Muzica gamelan in Bali este diferita de cea din celelalte regiuni ale Indoneziei si acompaniaza teatrele si dansurile balineze (Kecak, cel mai cunoscut, apoi Barong si Rangda, Legong, Baris, Ramayana, Kebyar, Janger, Topeng, Pendet, Sanghyang etc).

Atracții turistice dintre cele mai populare in Bali: vizita la Centrul de Arta si Muzeul de pictura din Ubud, Templul Taman Ayun, Templul Sadha Kapal, Templul Uluwatu, parcuri (West Bali National Park, Bali Bird Park, Butterfly Park, Monkey Forest), apusul de soare la Templul Tanah Lot, Rafting pe raul Ayung, croaziere in insulele invecinate, surf pe creasta unui val in Uluwatu, atelierele de prelucrare ale argintului si aurului din Celuk, vizita la atelierul studio al celui mai important designer indonezian Nyoman Suradnya, renumit prin tehnica sa unica de imprimare a vestitului material textil Batik, vizita la Centrul de sculptura din Mas (lemn pretios de tec, mahon, lemnul crocodilului), incursiune spre muntele Kintamani, vizitarea renumitelor orezarii in terase

Calitatile naturale balneo climaterice existente pe insula, masajul balinez anti stress imbinat cu tehnicile terapeutice traditionale de origine indiana si chinezeasca cat si posibilitatile foarte variate de divertisment (surfing, scufundari, pescuit, excursii in jungla, turism cultural etc.) fac din Bali una dintre cele mai mari atractii turistice din lume fiind vizitata anual de peste 7 milioane de turisti.

Selectii hoteluri Bali, vacanta la plaja, oferte Bali

Pentru vacanta dvs in paradisul exotic va pregatim hoteluri din Bali, selectii cazare & oferte Bali la plaja, avion cu plecare din Bucuresti si Cluj Napoca. Beneficiati de reduceri substantiale pentru alegerea vacantei dorite din timp.