••• Home » Exotice »
Jamaica

Jamaica

Jamaica, descriere destinatie

Gandul la Jamaica ( supranumita si Insula Soarelui ) are aroma de rom si condimente si te face sa vrei sa dansezi pe ritmuri de reggae. Cel mai vechi document care atesta Jamaica ca una dintre cele mai frumoase locuri de vacanta este datat in 1494, cand Cristofor Columb a debarcat aici. El a descris locul ca un taram desprins din basme, cel mai frumos loc care se poate vedea.

Jamaica este a treia insula ca marime din insulele Marii Caraibe, dupa Cuba si Hispaniola Jamaica, are 145 mile (233km) lungime si 51 mile (82km) latime, fiind o imbinatatie intre cultura europena, cea africana si araba. Capitala insulei este Kingston, situata pe coasta de sud. Jamaica se evidentiaza ca una dintre cele mai verzi insule din Caraibe unde locuitorii transforma fiecare zi in sarbatoare prin coloritul deosebit al hainelor inflorate si atitudinea ospitaliera. Un autentic paradis al apelor: peste 120 ape curgatoare, vai magnifice sau paduri tropicale, Jamaica este un colt de rai ce asteapta sa fie descoperit.

O multime de statiuni, una mai frumoasa decat cealalta, se intind de-a lungul coastei de nord a insulei. Binecuvantate cu plaje maiestuase, ele reprezinta adevarate locuri paradisiace. Reimprospatat regulat de adevarate dusuri de ploaie, Port Antonio este unul dintre cele mai frumoase locuri din Jamaica, in timp ce mai departe, de-a lungul coastei, regiunea Ocho Rios- o plaja aurie de 60 de mile (97 km) intre Annotto si Discovery Bay figureaza printre cele mai importante atractii turistice in Jamaica. Montego Bay este al doilea oras ca marime din Jamaica si Negril este cea mai noua regiune a insulei, situata pe coasta de vest, aceasta urmand a fi dezvoltata pentru turism.