••• Home » Franta »
Nisa

Nisa

Nisa, descriere destinatie

Nisa, cel mai mare oras de pe Costa de Azur, este renumita pentru numeroasele resedinte ale vedetelor amplasate aici. Admosfera de oras modern se imbina perfect cu cea de statiune turistica, avand si o promenada ( des Anglais ) care se intinde de-a lungul falezei. Chiar daca in statiune predomina hotelurile luxoase, Nisa nu este o statiune exclusivista datorita multitudinii hotelurilor de 2 - 3* cat si a berariilor si teraselor accesibile aflate la tot pasul. Riviera franceza ( Coasta de Azur ) se intinde de-a lungul a 120 km. cu peste 40 km. de plaje. Aici veti gasi peste 150 plaje private, unele apartinand hotelurilor, altele administrate de firme de turism cat si unele cu destinatie exclusiv particulara. In jurul golfurilor de la Marea Mediteraneana sunt amplasate cele mai renumite orase de pe riviera franceza : Nisa, Cannes, Monte Carlo si Saint Tropez, formand una dintre cele mai cunoscute destinatii turistice din lume.

Fiecare turist care ajunge in aceste locuri este fascinat de imbinarea perfecta intre versantii muntosi pe care sunt amplasate cladiri splendide si multitudinea de mici porturi unde stationeaza yachturile, barcile pescarilor si navele de croaziera. Chiar si aeroportul din Nisa surprinde prin amplasarea pistei pe o mica peninsula. O plimbare printre casele in culori pastelate asezate de-a lungul stradutelor inguste poate deveni o adevarata placere. Nisa este cel mai italienesc oras francez datorita faptului ca timp de 5 secole (pana in 1862) a apartinut Italiei. Aici s-a nascut Garibaldi. Si astazi sunt vizibile ruinele unui amfiteatru si ale unor bai publice, in cartierul Cimiez (la nord de centrul orasului).

Anual se desfasoara in cadrul amfiteatrului roman, renumitul Festival de Jazz de la Nisa. Strazile din Cimiez poarta numele unor legende ale jazz-ului (Miles Davis, Dizzy Gillespie etc.). Un alt edificiu recomandat spre vizitare este Bastionul Englez unde este amenajata o superba gradina suspendata. Hotelurile ridicate la inceputul secolului al XX-lea sunt adevarate palate. Cel mai cunoscut si mai spectaculos dintre acestea este Hotelul Negresco (construit in 1912 de catre arhitectul roman Henri Negresco), astazi monument national. Chiar daca plaja de pe faleza Nisei nu este din nisip fin, ea a devenit atractiva prin amenajarile cu sezlonguri confortabile cat si prin ,,cea mai frumoasa lumina solara din lume'' remarcata de specialisti si nu numai.

Oferte de vara Coasta de Azur, hoteluri din Nisa

Pentru vacanta dvs de vara va pregatim hoteluri din din Nisa, selectii cazare & oferte Nisa cu transport avion zbor direct cu plecare din Bucuresti. Optand pentru rezervarea vacantei dorite din timp veti beneficia de reduceri substantiale.