Targuri spectaculoase de iarna din Europa
Imediat ce vin primele zile reci, amatorii de calatorii isi indreapta atentia spre destinatiile care le pot oferi cele mai spectaculoase evenimente pentru sarbatorile de iarna, fie ca e vorba despre Craciun, fie ca sunt zilele de dupa Anul Nou.
Cei care cauta destinatii obisnuite pentru turismul de iarna stiu deja ca targurile de Craciun din Viena, Berlin, Praga, Salzburg sau Paris sunt cele mai aglomerate locuri de Sarbatori. Dar in Europa,...
Despre germanii din vacanta ...
Sarbatorile pentru multi germani reprezinta cel mai bun moment al anului. Si majoritatea germanilor le planifica cu atentie inca de la inceputul anului.
Destinatia de vacanta cea mai populara a germanilor? Destul de simplu: Germania.
Majoritatea germanilor sunt atrasi de Marea Nordului sau de Marea Baltica, de Alpi sau de numeroasele lor lacuri de la poalele Alpilor. Dar, foarte multi germani calatoresc si in alte tari.
Majoritatea germanilor doresc sa se odihneasca si sa isi petreaca sarbatorile relaxate si confortabile, cu mult soare si mancare buna. Nu e de mirare ca vacanta pe plaja intr-un hotel este cea mai populara vacanta aleasa de germani.
Cea mai frecventa destinatie de vacanta la plaja a germanilor este Marea Mediterana. Spania a fost tara favorita a multor turisti germani de mai multi ani, Italia si Turcia fiind pe locurile doi si trei. Insa s-a observat ca incepand cu vara anului 2017, Grecia, Croatia si Maroc au fost de asemenea in tendinte. Familiile si iubitorii de drumetii aleg, insa, sa-si petreaca vacanta in Austria.
Germanii sunt iubitori entuziasmati de croaziere. Din ce in ce mai multi tineri calatori apreciaza facilitatile hotelurilor plutitoare, cu programul lor variat de divertisment si excursii la tarm. Potrivit unei statistici a Asociatiei Germane de Calatorii, peste 20 de milioane de germani au facut cel putin o croaziera pana in 2017. In fiecare an, numarul celor care aleg acest tip de vacanta fiind in crestere.
Puteti sa va intalniti, insa, cu turistii germani care doresc sa faca descoperiri in fiecare colt al pamantului, dar de departe cea mai populara destinatie de calatorie este Statele Unite, urmata indeaproape de Canada. In Asia de Sud, tara favorita a germanilor este Thailanda.
Deoarece angajatii din Germania se bucura de vacante lungi in comparatie cu cei din alte tari (de regula, de la 26 pana la 30 de zile/ an) multi pleaca in vacanta de doua ori pe an. Multi germani profita de o scurta vacanta pentru a face un tur al orasului. In Germania, cele mai atractive destinatii urbane sunt Berlin, Hamburg si Munchen; in restul Europei fiind: Londra, Roma, Viena, Paris si Praga.
In vacantele de iarna germanii se impart in doua tipuri: entuziastii de sporturi de iarna sunt atrasi de partiile de schi ale Austriei, iar cei care doresc sa scape macar petnru perioada vacantei de senzatia frigului aleg insulele Canare din Spania.
Detalii interesante de vacanta ale germanilor:
75% dintre germani calatoresc cel putin o data pe an
durata medie de vacanta: 13 zile
angajatii au o vacanta de 26-30 de zile pe an
62 la suta vor sa se relaxeze in vacanta; 25% doresc sa experimenteze ceva
o treime din turistii germani raman in propria tara
cele mai populare destinatii de calatorie in Europa: Spania, Italia, Austria si Turcia
cea mai populara destinatie de calatorie in afara Europei: Statele Unite ale Americii
mijloace de transport alese: masina, 47%; avion, 39%
Secretele Marelui Zid Chinezesc
Constructie grandioasa, cea mai veche si mai mare arhitectural din lume, Marele Zid Chinezesc porneste de-a lungul tarmului aspru si a muntilor abrupti, ofera peisaje uimitoare, de la plajele din Qinhuangdao, pana la muntii accidentati din jurul Beijingului, fiind un coridor intre lanturile muntoase inalte.
Cu o vechime de peste 2000 de ani, cel mai lung zid din lume masoara oficial 8.852 km. dar intregul traseu este estimat la 21.196 km, adica mai mult de jumatate din circumferinta Ecuatorului (40.075 km.)
.
Marele Zid Chinezesc a fost format la inceput (sec.VII i.Hr.) din ziduri mici disparate. Pe atunci China era formata din mai multe state mici, ai caror conducatori voiau sa-si apere granitele de popoarele nomade. Ulterior, zidurile s-au unit si consolidat, apoi reconstruit, intretinut si restaurat pana au ajuns la varianta pe care o cunoastem astazi.
Prima dintre cele mai importante sectiuni ale zidului dateaza de pe vremea dinastiei Qin, cea care a faurit China, care la randul ei a fost prima dinastie si cea mai scurta din istorie. Cea mai mare parte din zid s-a construit, insa, pe timpul dinastiei Ming, din caramida, avand mai multe turnuri de veghe inalte.
In secolul al XIII-lea s-a pus problema unificarii Marelui Zid Chinezesc. Pana atunci existau deschizaturi in zid, care au permis exploatarea lor de catre invadatori, precum mongolii condusi de Genghis (Ginghis) Khan. Acestia au invadat si au condus China pana au fost infranti de Ming (1368).
Filozoful francez Voltaire a spus ca ,,piramidele egiptene sunt o copilarie, o gluma, in comparatie cu Zidul Chinezilor''
Din pacate, este doar un mit faptul ca Marele Zid al Chinei este vizibil din spatiu. Legenda a inceput in 1754 cand un istoric englez a scris intr-o scrisoare ca Marele Zid este atat de urias incat ar fi vizibil si de pe Luna. Desigur, nimeni nu ajunsese pe Luna pana atunci. A fost mai degraba o licenta poetica, care s-a perpetuat in timp pana cand toata lumea a crezut ca este realitate.
De fapt, nu numai ca nu este vizibil din Luna, dar nici macar nu poate fi vazuta cu ochiul liber de pe Statia Spatiala Internationala.