Home » Circuite » Franta

Franta Circuit din: 15 iulie si 12 august

Traseu circuit Franta

Bucuresti/ Timisoara/ Cluj/ Iasi - Nisa - Cannes - Montpellier - Toulouse - Bordeaux - Rennes - Caen - Paris - Bucuresti/ Timisoara/ Cluj/ Iasi

Plecari: 15 Iulie, 12 August 2021
Tarif / pers. 15.07 12.08
Loc in camera dubla 985 Euro 985 Euro
Supliment camera single 435 Euro 435 Euro
Servicii incluse:

Zbor direct la dus Bucuresti - Nisa, Compania TAROM
Zbor direct la retur Paris - Bucuresti, Compania TAROM
Transport cu autocar agentiei pe circuit
Taxe de autostrazi si parcari incluse
Cazare 11 nopti cu mic dejun la Hoteluri de 3* si 4* astfel:
1 noapte in zona Cannes/Nisa la Hotel de 3*
1 noapte in Montpellier la Hotel Appart'City Gare Saint-Roch 3* sau similar
1 noapte in Toulouse la Hotel Courtyard by Marriott Airport 4* sau similar
2 nopti in Bordeaux la Hotel Mercure Chateau Chartrons 4* sau similar
2 nopti in Rennes la Hotel Oceania 4* sau similar
1 noapte in Caen la Hotel Mercure Cote de Nacre 4* sau similar
3 nopti in Paris la Hotel The Originals Maison Montmartre 4* sau similar
Pachet de excursii si vizite:
tururi de oras Nisa, Cannes, Marsilia, Montpellier, Narbonne, Toulouse, Bordeaux, Rennes, Paris
vizite la Aix en Provence, Carcassonne, Lourdes, La Rochelle, Nantes, Coasta de granit roz a Bretaniei, St Malo, Mont St Michel, Plajele debarcarii din Normandia, Deauville, Rouen
Bonus asigurare travel covid protection, storno si medicala
Ghid roman insotitor

Nu sunt incluse:

Taxele de aeroport 199 Euro/persoana (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor
Taxele de oras se achita individual la receptiile hotelurilor
Biletele de intrare la obiectivele turistice din program, excursiile optionale
Bacsis pentru soferi si ghizi locali
Testare covid-19 RT-PCR: 250 RON/persoana si include: programare cu prioritate la un centru acreditat de Ministerul Sanatatii cu care agentia noastra are contract incheiat, test RT-PCR, eliberarea rezultatului in 48h in limba engleza (asta in cazul in care la data calatoriei se va solicita prezentarea unui test Covid-19 de tip RT-PCR efectuat inainte de plecarea din tara)

NOTA: Pentru plecarile din tara cu avionul, se adauga la tarifele de mai sus suplimentele:
Plecari din Timisoara sau Iasi: +60 Euro/persoana
Plecari din Cluj Napoca: +66 Euro/persoana

Detalii circuit Franta

Ziua 1 Bucuresti/Timisoara/Cluj/Iasi-Nisa-Cannes
Plecari din Bucuresti: Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 08:10, pentru imbarcare pe zboru Companiei TAROM RO401 cu destinatia Nisa. Decolare din Bucuresti la ora 10:10 si sosire in Nisa la ora 11:40.
Plecari din Timisoara: Prezentare la Aeroportul Traian Vuia la ora 03:45 pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO610 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 05:45 si aterizare la Bucuresti la ora 06:45. Escala pana la ora 10:10, cand va veti imbarca pe zborul Companiei TAROM RO401 cu destinatia Nisa.
Plecari din Cluj-Napoca: Prezentare la Aeroportul Avram Iancu la ora 06:25 pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO642 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 08:25 si aterizare la Bucuresti la ora 09:20. Escala pana la ora 10:10, cand va veti imbarca pe zborul Companiei TAROM RO401 cu destinatia Nisa.
Plecari din Iasi: Prezentare la Aeroportul International Iasi la ora 03:45 pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO710 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 05:45 si aterizare la Bucuresti la ora 06:55. Escala pana la ora 10:10, cand va veti imbarca pe zborul Companiei TAROM RO401 cu destinatia Nisa.
Dupa preluarea bagajelor ne imbarcam in autocar si pornim intr-un tur de oras Nisa. Vom face un tur panoramic pe Promenade des Anglais, vestita artera din centrul orasului. De-a lungul promenadei s-au construit cladiri impresionante, adevarate palate transformate in hoteluri de lux. Zona gazduieste cateva dintre atractiile turistice ale orasului. Aici se afla Hotelul Negresco-emblema turistica a orasului, Casino du Palais de la Mediterranee, Muzeul de Arta si Istorie, Phoenix Parc Floral, Musee des Arts Asiatiques, Theatre de Verdure etc. Apoi ne vom continua drumul catre Cannes-numit si Orasul Filmului datorita Festivalului International de Film aflat anul acesta la a 74-a editie. Tur de oras Cannes in care descoperim celebrul bulevard La Croisette cu hotelurile de lux si plajele sale, Allée des Etoiles de la Palatul Festivalurilor, strazile medievale din orasul vechi Le Suquet. Transfer la hotel. Cazare la Hotel de 3* in zona Cannes/Nisa.
Ziua 2 Cannes-Aix en Provence-Marsilia-Montpellier
Mic dejun. Pornim la drum iar primul popas va fi in incantatorul Aix en Provence unde vom face o plimbare ce include Cours Mirabeau-principalul bulevard al orasului si sufletul acestuia, Place Richelme, Place de l'Hotel de Ville, Catedrala si numeroasele fantani (Aix mai este numit si “orasul cu o mie de fantani”). Continuam apoi catre Marsilia, oras fondat de greci acum 2.600 de ani si devenit azi al doilea oras al Frantei si cel mai mare port la Mediterana, unde vom face un tur de oras care va cuprinde: Vieux Port strajuit de Fort Saint Jean si modernul MUCEM (Muzeul civilizatiilor Europei si Mediteranei), basilica Notre Dame de la Garde-“La Bonne Mere”, celebrul bulevard La Canebiere, monumentalul Palais Longchamp s.a. Ne continuam apoi drumul catre destinatia finala de azi-Montpellier. Cazare la Hotel Appart’City Montpellier Gare Saint-Roch 3* (plecarea 15 Iulie), Hotel Ibis Montpellier Sud 3* (plecarea 12 August) sau similare Montpellier.
Ziua 3 Montpellier-Narbonne-Carcassonne-Toulouse
Mic dejun. Incepem ziua cu un tur de oras Montpellier-vechi oras universitar, un adevarat muzeu de arhitectura franceza din epoci diverse, aici putand fi admirate cladiri vechi, un turn de apa din Sec al XVIII-lea, strazi inguste, pietruite, dar si un cartier modern. Continuam cu locul nasterii unuia dintre cei mai vestiti eroi de legenda ai literaturii medievale, Guillaume d'Orange, un viteaz razboinic-Narbonne. Scurt tur de oras: Palatul Arhiepiscopilor, Podul Negustorilor, Catedrala-desi una dintre cele mai frumoase catedrale gotice ale Frantei, constructia acesteia a fost oprita de invazia regelui Angliei, Eduard al III-lea in anul 1355 si de atunci nu a mai fost reluata. Urmatoarea oprire va fi in frumosul oras-cetate Carcasonne, o adevarata comoara turistica a Frantei, un veritabil oras-castel ce pare desprins din poveste. Protejat actual de UNESCO, orasul a traversat perioade sangeroase in Evul Mediu. Orasul-cetate reprezinta principalul obiectiv turistic in sine si este vizitat anual de milioane de turisti. Continuam catre Toulouse, cel de-al patrulea oras ca marime al Frantei, de asemenea cunoscut si sub denumirea de „Orasul Rosu” datorita numeroaselor cladiri din caramida rosie. Cazare la Hotel Courtyard by Marriott Toulouse Airport 4* sau similar Toulouse.
Ziua 4 Toulouse-Lourdes-Bordeaux
Mic dejun. Dimineata vizitam Toulouse-denumit “orasul roz” datorita numeroaselor constructii din caramida: Place du Capitole-ïnima orasului cu Primaria si Teatrul si Basilica Saint-Sernin-cel mai mare edificiu romanic din Europa. Excursia continua prin Occitania spre Lourdes. in cei 160 de ani care au trecut de la aparitiile Feciorei Maria, Lourdes a devenit, dintr-un mic orasel comercial, unul dintre cele mai mari locuri de pelerinaj din intreaga lume. Aproximativ 6 milioane de oameni vin aici in fiecare an, unii pentru a se ruga, altii pentru a se vindeca sau pentru a cere ajutor si indrumare, binecuvantare si protectie, iar altii vin din simpla curiozitate. Vizitam Grota Massabielle-locul in care s-au produs cele 18 aparitii ale Fecioarei Maria in 1858 si este centrul vietii religioase si al pelerinajului din Lourdes, impreuna cu Bazilica Imaculatei Conceptiuni si Bazilica Rozariului construite prin referinta la aceste aparitii. Plecam spre Bordeaux. Cazare Hotel Mercure Bordeaux Chateau Chartrons 4* sau similar Bordeaux.
Ziua 5 Bordeaux
Mic dejun. Suntem in Bordeaux, unul dintre cele mai frumoase si cochete orase din Hexagon. Supranumit Perla Aquitaniei si La Belle Endormie (Frumoasa Adormita), Bordeaux este considerat a fi capitala mondiala a vinului. Tur de oras: Place des Quinconces cu monumentul Girondinilor, cheiurile Garronei, Place de la Bourse cu a sa oglinda de apa, centrul istoric cu splendida arhitectura de Sec al XVIII-lea. Grand Theatre, rue Sainte Caherine, Catedrala Saint-Andre. Vinul de Bordeaux este cunoscut in intrega lume. Anual la cele peste 8.500 de chateaux se produc peste 700 de milioane de sticle de diferite calitati si 54 de denumiri de origine controlata. Dupa amiaza, optional Excursie la Saint Emillion, zona viticola inclusa in Patrimoniul UNESCO. Cazare Hotel Mercure Bordeaux Chateau Chartrons 4* sau similar Bordeaux. Nota: In aceasta zi nu se foloseste autocarul, deplasarile se fac pietonal si cu mijloacele de transport in comun impreuna cu insotitorul de grup.
Ziua 6 Bordeaux-La Rochelle-Nantes-Rennes
Mic dejun. Calatoria continua prin vestul Frantei. Poposim in La Rochelle, port situat in centrul coastei atlantice franceze. Scurta vizita in zona Vieux-Port de La Rochelle-portul istoric de mare importanta in Razboiul de 100 de ani si apoi in comertul cu coloniile din America. Urmatoarea oprire o facem la Nantes-oras situat pe Loira, cunoscut pentru Edictul de la 1598 care garanta libertatea religioasa a protestantilor. Scurta vizita exterioara a Catedralei si a Castelului vechilor duci ai Bretagniei. Ne continuam excursia spre Rennes, capitala Bretaniei, unde seara facem un tur pietonal in centrul istoric cu Piata Primariei, Palatul Parlamentului Bretaniei, Piata Champ-Jaquet, etc. Cazare Hotel Oceania 4* sau similar Rennes.
Ziua 7 Rennes-Coasta de granit roz a Bretaniei-Saint Malo
Mic dejun. Azi vom descoperi pitorescul Bretaniei intr-o excursie care ne va purta pe Coasta de granit roz si prin sate traditionale din Bretania. Exista ceva magic de-a lungul coastei de granit roz care se intinde de la Ploumanach la Grande Isle, intre Perros-Guirec in est si Trébeurden in vest. Culoarea desigur, dar mai ales forma erodata, surprinzatoare si uneori amuzanta a stancilor de granit creeaza un tarm de neuitat. Dupa-amiaza poposim in Saint Malo-un foarte frumos oras fortificat, meticulos restaurat, cunoscut in trecut ca baza a corsarilor si marinarilor ce faceau comert cu Asia si America. Inatoarcere la hotel. Cazare Hotel Oceania 4* sau similar Rennes.
Ziua 8 Rennes-Mont Saint Michel-Plajele Debarcarii din Normandia-Caen
Mic dejun. Plecam spre Normandia unde vom vizita abatia Mont St Michel-supranumita si Minunea Vestului. Este a doua mare atractie a Frantei dupa Turnul Eiffel. Se viziteaza Catedrala si ansamblul arhitectonic in stil gotic cunoscut inca din 1228 sub numele de Marveille. Dupa vizita, continuam prin Normandia spre Plajele Debarcarii aliate din 6 Iunie 1944-cea mai mare operatiune amfibie si aeropurtata din istorie, plaje ce si-au pastrat numele de cod: Utah, Omaha, Gold, Juno si Sword Beach. Vom incheia ziua la Caen. Cazare Hotel Mercure Cote Nacre 4* Caen sau similar.
Ziua 9 Caen-Deauville-Rouen-Paris
Mic dejun. Plecam spre Paris si prima oprire o facem in Deauville-statiune de litoral a aristocratiei franceze unde s-a lansat Coco Chanel, numita si al 21-lea arondisment al Parisului. De aici continuam spre Rouen, capitala istorica a Normandiei si in prezent cel mai mare port fluvial al Frantei. Rouen si-a conservat centrul istoric, care acum contine alei pietonale. Trecand pe strazile orasului, pe langa casele vechi, vom descoperi bogatiile orasului-catedrala, Gros-Horloge, Curtea Justitiei, biserica Saint Maclou si manastirea St Ouen, printre altele. Putem vedea comemorarea Ioanei d'Arc in Palatul Vieux Marche, unde tanara pastorita a fost arsa pe rug, iar in memoria ei a fost ridicata o biserica. Continuam excursia catre nucleul Frantei, Orasul Luminilor si al Indragostitilor, romanticul Paris. Tur de oras panoramic Paris by night: Montmartre, Bazilica Sacre Coeur, Place de la Republique, Opera, Muzeul Louvre, Catedrala Notre-Dame, Cartierul Latin, Domul Invalizilor, Grand Palais, Petit Palais, Place de la Concorde, Madeleine, Champs Elysee, Palatul Elisee, Arcul de Triumf, Trocadero, Turnul Eiffel. Cazare Hotel The Originals Maison Montmartre 4* sau similar Paris.
Ziua 10 Paris Orasul Luminilor
Mic dejun. Timp liber pentru explorarea orasului sau excursie optionala la Castelul Versailles. Impresionantul Castel al lui Ludovic al XIV-lea este situat la 17 km de Paris. Atractii: apartamentele regale, capela, sala oglinzilor, expozitia de picturi din epoca lui Napoleon. In uriasul parc al castelului mai puteti admira: Fantana lui Apollo, Marele si micul Castel Trianon. Seara timp liber la dispozitie, plimbare pe Champs Elysee sau optional, Croziera pe Sena. De pe ambarcatiunea cu vedere panormica puteti admira: Turnul Eiffel, Trocadero, Muzeul de Arte Moderne, Place de la Concorde, Grand Palais, Assemblee Nationale, Musee National D’Orsay, Gradinile Tuileries, Muzeul Louvre, Academia Franceza, Cartierul Latin. Cazare Hotel The Originals Maison Montmartre 4* sau similar Paris. Nota: In aceasta zi nu se foloseste autocarul, deplasarile se fac pietonal si cu mijloacele de transport in comun impreuna cu insotitorul de grup.
Ziua 11 Paris-Valea Loirei
Mic dejun. Optional, excursie de 1 zi pe Valea Loirei. Va propunem sa petreceti aceasta zi explorand una dintre cele mai frumoase si mai renumite regiuni ale Frantei. Numita si “Gradina Frantei”, valea Loirei este faimoasa datorita castelelor a caror arhitectura este reprezentativa pentru perioada Renasterii. In timpul excursiei vor fi vizitate doua dintre cele mai frumoase castele de pe Valea Loirei: Castelul Chenonceau tronand maiestuos pe raul Cher, construit in Sec al XVI-lea, in general asociat cu Diane de Poitiers si Caterina de Medici, care au marcat istoria locurilor, si Castelul Amboise, unul din martorii stilului arhitectural renascentist din Franta, in care Leonardo da Vinci si-a trait ultimii ani de viata, iar in 1519 a fost inmormantat aici, dupa vointa sa. Intoarcere la Paris. Cazare Hotel The Originals Maison Montmartre 4* sau similar Paris.
Ziua 12 Paris-Bucuresti/Timisoara/Cluj/Iasi
Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru vizite individuale. Va recomandam o vizita la Muzeul Louvre. Muzeul gazduieste impresionante colectii de arta egipteana, orientala, greceasca si romana, picturi, sculpturi si gravuri din epoca medievala si pana la 1850. Puteti admira in jur Piramida de sticla, fostul palat, Arcul de triumf al Caruselului, Gradinile Tuileries si Cafe Marly-renumitul loc de intalnire la Louvre. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO384 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 16:20, sosire la Bucuresti pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 20:10.
Plecari din Timisoara: escala pana la ora 21:15, cand va veti imbarca pe zborul Companiei TAROM RO609, care aterizeaza pe Aeroportul Traian Vuia la ora 22:15.
Plecari din Cluj-Napoca: escala pana la ora 21:55, cand va veti imbarca pe zborul Companiei TAROM RO649, care aterizeaza pe Aeroportul Aurel Vlaicu la ora 22:50.
Plecari din Iasi: escala pana la ora 21:50, cand va veti imbarca pe zborul Companiei TAROM RO709, care aterizeaza pe Aeroportul International Iasi la ora 22:55.

Alte informatii pentru circuitul Franta

Excursii optionale (tarife valabile pentru minim 25 de participanti):

Excursie la Saint Emillion cu degustare de vinuri:
Tarif: 50 Euro/persoana si include: transport autocar, vizita la crama cu degustare de vin, insotitor de grup.

Excursie la Castelul Versailles:
Tarif: 50 Euro/persoana si include: rezervare la castel, bilet RER, intrare castel, ghid insotitor.

Excursie pe Valea Loirei:
Tarif: 90 Euro/persoana si include: autocar, ghid insotitor, intrari castelele Chenonceau si Amboise.

Croaziera pe Sena:
Tarif: 15 Euro/persoana.

Inscrie-te acum *Oferta valabila in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.
Pentru disponibilitati si alte detalii privind circuitul ne puteti contacta la numerele de telefon 0365 401521 si 0771 653450
Pentru a rezerva Franta va rugam sa completati formularul de mai jos:
Nume*
Telefon*
Oras*
Email*
Data plecare*
  Adulti Copii Varsta Copii
Nr. persoane*
Detalii rezervare
Mesaj in curs de trimitere...

Alte circuite de vara

Cele mai populare circuite