••• Home » Circuite »
Scandinavia

Scandinavia Scandinavia circuit din: 27 iunie, 14 iulie, 23 iulie, 29 august 2024

Traseu excursie Scandinavia

Bucuresti - Oslo - Lillehammer - Gala/Dombas - Molde/Kristiansund - Drumul Trolilor - Fiordul Geiranger - Nordfjord - Ghetarul Briksdal Din Parcul National Jostedalsbreen - Forde - Sognefjord - Flam - Myrdal - Bergen - Fiordul Hardanger - Cascada Voringsfoss - Geilo - Torpo - Oslo - Bucuresti

Plecari: 29 August 2024
Tarif / pers. 29.08
Loc in camera dubla 1.725 Euro
Supliment camera single 335 Euro
A III - a pers. in camera dubla 1.629 Euro
Copil 2-11,99 ani 1.629 Euro
Servicii incluse:

Zboruri Bucuresti ? Oslo ? Bucuresti, Compania KLM/LOT
Transport cu autocar propriu Interra de 4* pe tot circuitul (mai putin ziua 6); nota: plecarile din 14.07 si 23.07 se vor efectua cu autocar local
Taxele de aeroport & combustibil (pot suferi modificari pana la data emiterii biletelor de avion)
Cazare 8 nopti cu mic dejun astfel:
1 noapte in zona Gala/Dombas, Hotel Wadahl sau similar
1 noapte in Molde/Kristiansund, Hotel Thon in Molde sau hotel Thon Storgata in Kristiansund sau similare
1 noapte in zona Nordfjord/Innvikfjord, Hotel Loenfjord sau similar
1 noapte in zona Forde, Hotel Scandic Sunnfjord sau similar
2 nopti in Bergen, Hotel Quality Edvard Grieg sau similar
2 nopti in Oslo, Hotel Scandic Helsfyr sau similar
6 cine la hotel in Gala/Dombas, Molde/Kristiansund, zona Nordfjord, zona Forde, Bergen
Croaziera pe fiordul Geiranger de la Geiranger la Hellesylt
Croaziera pe fiordul Sognefjord de la Gudvangen la Flam
Tururile si vizitele mentionate in program: Lillehammer - Dombas - Atlantic Road - Drumul Trolilor - Drumul Vulturilor - Ghetarul Briksdal din Parcul National Jostedalsbreen - Fiordul Hardangerfiord - Cascada Voringsfoss - Geilo - Torpo
Tur de oras cu ghid local la Oslo
Biletele de ferry-boat pentru toate traversarile din program
Insotitor roman de grup

Nu sunt incluse:

Asigurarea storno si medicala (recomandare ferma);
Intrarile la obiectivele turistice din program
Bacsis pentru soferi, ghizi, personal hotelier, personal restaurante etc: recomandat 5 Euro/persoana/zi

Detalii excursie Scandinavia

Ziua 1 | BUCURESTI - OSLO - LILLEHAMMER - GALA/DOMBAS
? Pentru plecarile din 27.06, 14.07 si 29.08: Intalnire cu reprezentantul agentiei la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 04:00 pentru check-in si imbarcare pe zborul Companiei KLM KL1372 cu destinatia Amsterdam. Decolare la ora 07:00 si aterizare la ora 08:55. Imbarcare pe zborul cu destinatia Oslo KL1201 decolare la ora 11:55 si aterizare la ora 13:40.
? Pentru plecarea din 23.07: Intalnire cu reprezentantul agentiei la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 02:30 pentru check-in si imbarcare pe zborul Companiei LOT LO644 cu destinatia Varsovia. Decolare la ora 05:25 si aterizare la ora 06:15. Imbarcare pe zborul cu destinatia Oslo LO481 decolare la ora 07:50 si aterizare la ora 09:55.
Dupa formalitatile de recuperare a bagajelor, imbarcare in autocar si ne vom continua traseul spre nord, de-a lungul Lacului Mjøsa, cel mai mare lac din Norvegia, indreptandu-ne spre Lillehammer unde vom face un scurt popas. Lillehammer a devenit cunoscut pe harta turistica dupa ce a fost desemnat orasul gazda al Jocurilor Olimpice de Iarna din anul 1994. Ne vom continua traseul spre nord pana in zona Gala/Dombas. Cazare si cina hotel Wadahl in zona Gala/Dombas sau similar.

Ziua 2 | GALA/DOMBAS - MOLDE/KRISTIANSUND
Mic dejun. Continuam calatoria spre nord, prin Dombas spre Atlantic Road - pana la Molde sau Kristiansund (traseul se va adapta in functie de locatia cazarii astfel incat sa se strabata Atlantic Road). Atlantic Road este una dintre cele mai cunoscute rute turistice din Norvegia, serpuind de-a lungul coastei Oceanului Atlantic, de la insula la insula, pe o lungime de 8 Km. Vom putea admira peisaje uluitoare, unice, si cu putin noroc vom putea vedea foci si balene adeseori reperate in aceasta zona. Spectacolul vizual oferit de acest traseu, imbinand insule, poduri suspendate si oceanul, este unul nepretuit. Cazare si cina hotel Thon in Molde sau hotel Thon Storgata sau similar in Kristiansund.
Ziua 3 | MOLDE/KRISTIANSUND - DRUMUL TROLILOR - FIORDUL GEIRANGER - zona NORDFJORD
Mic dejun. Pornim catre Andalsnes, indreptandu-ne apoi catre Drumul Trolilor. Trollstigen este situat in inima provinciei Romsdal si este una dintre cele mai vizitate atractii turistice din Norvegia. Soseaua de inalta altitudine strabate piscuri muntoase ale caror denumiri - Köngen (Rege), Dronningen (Regina) si Bispen (Episcop) - confirma maretia lor in aceast peisaj deosebit si ne invita subtil in lumea faimoaselor saga. Scurta traversare cu ferryboatul de la Linge la Eisdal. Continuam spre Geiranger pe “Drumul Vulturilor” unde ne vom imbarca pentru o croaziera de 1 ora pe fiordul Geiranger - inclus in Patrimoniul UNESCO, cel mai spectaculos si cel mai fotografiat din Norvegia. Frumusetea sa este data de formatiunile muntoase inguste si abrupte care se ridica la peste 1400m altitudine si coboara la 500m sub nivelul marii. Vor putea fi admirate numeroase si spectaculoase cascade. Vom debarca la Hellesylt de unde ne continuam traseul catre zona fiordurilor de nord. Cazare si cina hotel Loenfjord sau similar in zona Nordfjord/Innvikfjord.

Ziua 4 | NORDFJORD - GHETARUL BRIKSDAL din PARCUL NATIONAL JOSTEDALSBREEN - FORDE
Mic dejun. Vizita la Ghetarul Briksdal din Parcul National Jostedalsbreen. Ghetarul Briksdal coboara abrupt de la 1200m pana in valea Briksdal, oferind vizitatorilor o priveliste incantatoare intr-o oaza de frumusete naturala. Timp liber pentru drumetii sau pentru o plimbare cu “masinuta trolilor” care face drumul pana la ghetar. Cazare si cina hotel Scandic Sunnfjord sau similar.

Ziua 5 | FORDE - SOGNEFJORD - FLAM - MYRDAL - BERGEN
Mic dejun. Dimineata excursia continua spre Sognefjord, trecand prin Sogndal si traversand cu ferry-boat-ul de la Manhaller la Fodness pentru a ajunge la Gudvangen unde ne vom imbarca pentru o superba croaziera de 2 ore pe Sognefjord pana la Flam. Fiordului Sognefjord este cel mai lung si mai adanc fiord din lume. Aceasta regiune situata in inima Norvegiei, unde fiorduri adanci se intalnesc cu ghetari si cei mai inalti munti ai Norvegiei, este considerata una dintre cele mai frumoase destinatii din lume. De la Flam, optional Excursie cu celebrul “Flamsbana” o spectaculoasa calatorie cu trenul catre Myrdal. Trenul merge aproape de varf si ne ofera ocazia sa admiram privelisti minunate asupra muntilor si cascadelor. Aceasta este cea mai fumoasa plimbare cu trenul din Norvegia. De la Myrdal ne vom intoarce in Flam, unde ne imbarcam in autocar si continuam calatoria catre Bergen - Capitala Fiordurilor. Cazare si cina hotel Zander K sau similar.

Ziua 6 | BERGEN - CAPITALA FIORDURILOR
Mic dejun. Tur de oras Bergen pietonal. Suntem in cel de-al doilea oras ca marime din Norvegia, dupa Oslo; faimosul port Bryggen este marginit de case colorate care adapostesc muzee, restaurante si magazine de arta, iar piata de peste ofera o mare varietate de fructe de mare si peste proaspat. Optional, Croaziera pe Fiorduri la Mostraumen, o aventura unica de 3 ore si jumatate. Vom calatori pe partea interioara a fiordului Osterfjord, spre trecatoarea Mostraumen, foarte ingusta si stapanita de un curent deosebit de puternic, iar traversarea acesteia este o provocare in sine si o experienta de neuitat. Vom avea prilejul sa admiram locuri incarcate de istorie, cateva cascade si fiorduri inedite, toate inconjurate de munti abrupti, care se revarsa efectiv in apa. Intoarcere la Bergen si timp liber la dispozitie. Va recomandam o urcare cu funicularul pe muntele Floyen pentru o vedere panoramica asupra intregului oras si al zonei inconjuratoare. Cazare si cina hotel Quality Hotel Edvard Grieg sau similar zona Bergen. Nota: In aceasta zi autocarul stationeaza conform normelor A.E.T.R., deplasarile se fac pietonal impreuna cu insotitorul de grup.

Ziua 7 | BERGEN - FIORDUL HARDANGER - CASCADA VORINGSFOSS - GEILO - TORPO - OSLO
Mic dejun. De la Bergen ne indreptam spre Fiordul Hardangerfiord. Fiordul Hardangerfiord este o combinatie a tuturor peisajelor existente in Norvegia, de la cascade spectaculoase si livezi de meri si ciresi, pana la varfuri muntoase acoperite cu zapada si ghetari spectaculosi. Vom strabate Canionul Mabodal si apoi vom traversa platoul muntos Hardanger spre statiunile montane Geilo si Gol, nu inainte de a face o scurta oprire la spectaculoasa cascada Voringsfoss, cu o cadere de 180 m. Inainte de a ajunge la Oslo, stop fotografic la biserica din lemn Torpo. Seara, sosire in Oslo. Cazare hotel Scandic Helsfyr sau similar.

Ziua 8 | OSLO - CAPITALA NORVEGIEI
Mic dejun. Tur de oras cu ghid local: orasul este situat la capatul fiordului cu acelasi nume si este inconjurat de creste impadurite. In orasul care adaposteste si faimosul Palat Regal, vom admira in timpul turului obiective precum: Portul, Parcul de sculpturi Vigeland, Primaria, Opera, centrul istoric. Dupa amiaza, timp liber la dispozitie sau optional, “Turul celor 2 Muzee”. Se viziteaza Muzeul Kon Tiki si Muzeul Polar Fram. Transfer la hotel. Cazare hotel Scandic Helsfyr sau similar.

Ziua 9 | OSLO - BUCURESTI
Mic dejun. Dimineata timp liber la dispozitie in Oslo pentru vizite individuale sau program de cumparaturi. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul:
? Pentru plecarile din 27.06, 14.07 si 29.08: Companiei KLM KL1204 cu destinatia Amsterdam. Decolare din Oslo la ora 17:20, aterizare la Amsterdam la ora 19:10. Imbarcare pe zborul cu destinatia Bucuresti KL1377, decolare din Amsterdam la ora 20:55 si aterizare la Bucuresti la ora 00:35 (a doua zi).
? Pentru plecarea din 23.07: Companiei LOT LO484 cu destinatia Varsovia. Decolare din Oslo la ora 19:45, aterizare la Varsovia la ora 21:45. Imbarcare pe zborul cu destinatia Bucuresti LO643, decolare din Varsovia la ora 23:00 si aterizare la Bucuresti la ora 01:45 (a doua zi).

Alte informatii pentru excursia Scandinavia

Scandinavia > avion din Bucuresti

GRUP MINIM: 40 persoane.

IMPORTANT!
Pentru tarile scandinave va recomandam sa aveti la Dvs un card de debit/credit; in tot mai multe locatii (inclusiv hoteluri, restaurante, magazine etc) plata se accepta doar cu card-ul ; acolo unde se primeste cash, plata se poate face doar in moneda locala.

Excursii optionale: (Tarife informative calculate pentru minim 25 de platitori)
Excursie cu celebrul “Flamsbana”: 85 Euro/persoana (se rezerva si se achita din tara, odata cu pachetul turistic). Include: transport autocar, bilet de tren si insotitor de grup
Croaziera pe Fiorduri la Mostraumen: 90 Euro/persoana
Include: bilet croaziera si insotitor de grup
”Turul celor 2 Muzee”: 45 Euro/persoana
Include: biletele de intrare la cele 2 muzee, traversare cu ferry-boat (one way) de la Primarie la muzee, transport cu autocarul.

Transferuri la aeroportul Otopeni/Piata Victoriei din urmatoarele orase:
Constanta (50 euro/pers.), Medgidia (45 euro/pers.), Cernavoda (45 euro/pers.), Fetesti (45 euro/pers.), Slobozia (45 euro/pers.)
Iasi (45 euro/pers.), Targu Frumos (45 euro/pers.), Roman (40 euro/pers.), Bacau (35 euro/pers.), Onesti (42 euro/pers.), Adjud (33 euro/pers.), Focsani (28 euro/pers.), Buzau (21 euro/pers.), Urziceni (20 euro/pers.)
Brasov (36 euro/pers.), Predeal (32 euro/pers.), Sinaia (30 euro/pers.), Campina (25 euro/pers.), Ploiesti (20 euro/pers.)
Pitesti (28 euro/pers.)

Inscrie-te acum *Oferta valabila in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.
Pentru disponibilitati si alte detalii privind circuitul ne puteti contacta la numerele de telefon 0365 401521 si 0771 653450
Pentru a rezerva Scandinavia va rugam sa completati formularul de mai jos:
Nume*
Telefon*
Oras*
Email*
Data plecare*
  Adulti Copii Varsta Copii
Nr. persoane*
Detalii rezervare
Mesaj in curs de trimitere...

Alte circuite de vara

Cele mai populare circuite