••• Home » Circuite »
Sicilia

Sicilia Circuit Sicilia 2023 cu plecari in: 10 martie si 23 mai

Traseu circuit 2023 Sicilia

Bucuresti - Palermo - Monreale - Erice & Crama Florio - Cefalu - Enna - Siracusa - Noto - Taormina - Aci Castello - Comiso - Chiaramonte Gulfi - Ragusa Ibla - Modica & Scicli - Catania - Bucuresti

Plecari: 10 Martie, 23 Mai 2023
Tarif / pers. 10.03 23.05
Loc in camera dubla 975 Euro 1.015 Euro
Supliment camera single 265 Euro 255 Euro
A III - a pers. in camera dubla 975 Euro 1.015 Euro
Copil 2-11,99 ani 889 Euro 929 Euro
Servicii incluse:

Bilet de avion Bucuresti - Palermo, via Munchen, Compania LUFTHANSA
Bilet de avion Catania - Bucuresti, via Munchen, Compania LUFTHANSA
Bagaj inclus: 1 piesa de bagaj de cala in limita a maxim 23 de kilograme
1 piesa de bagaj de mana in limita a maxim 8 kilograme
Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion)
3 nopti cazare Palermo cu mic dejun Hotel B&B Quattro Canti 3* superior, central sau similar
3 nopti cazare zona Taormina cu DEMIPENSIUNE Hotel Caesar Palace 4* Giardini Naxos / Hotel Antares 4* Letojanni
3 nopti cazare Ragusa cu mic dejun Hotel Mediterraneo Palace 4* sau similar
PACHET EXCURSII INCLUSE:
Tur de oras panoramic si pietonal Palermo
Excursie la Monreale cu insotitorul de grup
Excursie la Cefalu
Tur de oras Enna cu ghid local
Vizita in Taormina cu insotitorul de grup
Bilete de autobuz dus-intors Giardini Naxos/Letojanni - Taormina - Giardini Naxos/Letojanni
Excursie la Aci Castello, Comiso si Chiaramonte Gulfi
Degustare de produse tipic siciliene in Comiso
Tur de oras Ragusa Ibla pietonal cu ghid local
Tur de oras Catania panoramic si pietonal
Transferuri aeroport - hotel - aeroport
Insotitor de grup

Nu sunt incluse:

asigurarea storno si medicala cu protectie covid (ferm recomandata in contextul actual)
intrarile la obiectivele turistice, excursiile optionale, bacsis pentru soferi si ghizi locali

Detalii excursie Sicilia

Ziua 1 | Bucuresti - Palermo - Monreale
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 04:00 pentru imbarcare pe zborul Companiei LUFTHANSA cu destinatia Palermo, via Munchen. Decolare la ora 06:00 cu zborul LH1655 si aterizare la Munchen la ora locala 07:15. Decolare spre Palermo pe zborul LH1914 la 09:55. Sosire in Palermo la ora 12:00. Plecam spre Monreale-situat la doar 8 km de Palermo, cu o priveliste deosebita asupra capitalei siciliene si a vaii Conca D’Oro. Aici se afla cea mai mare concentratie de arta normanda, araba si bizantina intr-un singur loc. Punctul de atractie il reprezinta Domul, socotit un varf de lance al artelor normanda si bizantina (peste 6400 m² de mozaic bizantin). Vom pleca spre Palermo unde, inainte de cazare, vom face un tur panoramic din autocar. Tur pietonal de oras Palermo: Piata Quattro Canti, Palatul Municipal, Biserica Santa Maria dell’Ammiraglio, Palatul Normanzilor, Catedrala, Palatul Chiaramonte. Cazare Hotel B&B Quattro Canti 3* superior, ideal localizat in centrul istoric sau similar.

Ziua 2 | Palermo - Erice & Crama Florio
Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Palermo sau optional, Excursie la Erice si degustare de vin la Crama Florio. Vom porni apoi in cautarea unui castel si a unui sat medieval ascuns intre nori - Erice. De aici vederile sunt fantastice, inclusiv o perspectiva impresionanta asupra orasului Trapani iar in zilele senine se vede pana hat departe, spre Africa. Aici se afla Catedrala Santa Orsola, Gradina Guvernatorului, Castelul lui Venus si Castelul Pepoli. Plimbati-va pe strazile pavate si puteti servi o cafea sau o prajitura, localitatea fiind faimoasa pentru cafenelele si cofetariile sale. Ne vom indrepta spre crama - Florio Winery - o calatorie care incepe in fata majestuoaselor cuve gigantice, construite la sfarsitul secolului al XIX-lea si inca folosite pentru rafinarea vinului. Pe langa turul ghidat, aici vom avea parte de o Degustare de vin si produse gastronomice locale. Intoarcere la Palermo. Intoarcere la hotel. Cazare Hotel B&B Quattro Canti 3* superior, ideal localizat in centrul istoric sau similar.

Ziua 3 | Palermo - Il Dolce Far Niente!
Mic dejun. Timp liber. Nicio zi fara briza marii! Plimbati-va prin La Calla sau pe faleza Foro Italico, beti un espresso, porniti catre o alta zona a orasului. Incercati cat mai multe produse ?i preparate locale - arancino, cannolo si bineinteles - gelato! Sicilienii nu fac nimic in graba, asa ca dupa cateva zile de explorat orasul si imprejurimile, acordati-va ragaz, odihniti-va si abia apoi faceti planuri pentru cina. Cazare Hotel B&B Quattro Canti 3* superior, ideal localizat in centrul istoric sau similar.

Ziua 4 | Palermo - Cefalu - Enna - zona Taormina
Mic dejun. Vom vizita cu insotitorul de grup in Cefalu - sarmul medieval al Siciliei. Trecutul define?te mai mult decat vremurile moderne, o simpla plimbare pe stradutele inguste dezvaluind o multime de influente istorice, normande, bizantine, arabe, spaniole si, desigur, italiene. Catedrala normanda domina plaja ce se intinde sub Rocca, imensa stanca de calcar. Veti avea parte de un peisaj de senza?ie, care se intinde pana catre Palermo. Vom pleca spre Enna- cel mai inalt oras din Sicilia, situat la aproape 1.000 de metri altitudine, in zona centrala a insulei. Vom face aici un Tur pietonal Enna cu ghid local. Enna se mandreste cu o bogata mostenire medievala si cu un foarte frumos centru istoric. Cea mai incantatoare si atractiva strada pe care o veti gasi aici poarta numele de Via Roma, iar un loc numai bun pentru odihna este piata Francesco Crispi. Excursia continua spre zona Taormina. Cazare si cina (fara bauturi) in zona Taormina la hotel Caesar Palace 4* Giardini Naxos sau hotel Antares 4* Letojanni. (hotelul se va anunta cu cu cel putin 15 zile inainte de plecare).

Ziua 5 | Zona Taormina - Siracusa - Noto
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional, excursie la Siracusa si Noto. Azi puteti vizita orasul Siracusa - unul dintre cele mai vechi orase din lume. Infiintat in anul 733 i.Hr. de colonistii greci din Corint, cunoscuti si sub numele de corintieni, a fost unul dintre cele mai bogate si mai puternice orase ale Greciei Mari. In anul 212 i.Hr. a fost cucerit de romani. Este orasul lui Arhimede (287-212 i.Hr.) care si-a gasit moartea in timpul luptei romanilor pentru cucerirea orasului. Se viziteaza: Teatrul Grec, Urecchio di Dionisio, Santuario Madona delle Lacrime, L’Isola di Ortigia si Domul. Continuam cu orasul Noto, cunoscut sub denumirea si de „Citta del Barocco”. Vechiul oras Noto a fost distrus complet de cel mai puternic cutremur din Sicilia din 1693. Actualul oras a fost reconstruit din temelii in stil baroc, de aici si denumirea sa de „Citta del Barocco”. Intoarcere la hotel. Cazare si cina (fara bauturi) in zona Taormina la hotel Caesar Palace 4* Giardini Naxos sau hotel Antares 4* Letojanni. (hotelul se va anunta cu cu cel putin 15 zile inainte de plecare).

Ziua 6 | Taormina
Mic dejun. Astazi vom vizita Taormina impreuna cu insotitorul de grup. Transferul in Taormina se va face cu autobuzul local, biletul fiind inclus. Suntem in Taormina (centru inscris in patrimoniul UNESCO), un loc frecvent vizitat de aristocratia engleza din secolul XIX si cunoscut sub numele de „Monte Carlo al Siciliei”, renume pastrat pana in ziua de azi. Cele mai importante atrac?ii turistice: Piazza IX Aprile si San Giuseppe, Piazza del Duomo, Corso Umberto - o strada perfecta pentru shopping sau o vizita la teatrul grecesc. Timp liber la dispozitie. Intoarcere la hotel. Cazare si cina (fara bauturi) in zona Taormina la hotel Caesar Palace 4* Giardini Naxos sau hotel Antares 4* Letojanni. (hotelul se va anunta cu cu cel putin 15 zile inainte de plecare).

Ziua 7 | Zona Taormina - Aci Castello - Comiso - Chiaramonte Gulfi - Ragusa
Mic dejun. Parasim zona Taormina si ne indreptam spre regiunea Acireale unde se afla faimoasa Riviera Ciclopilor, ale carei peisajele captivante au fost mentionate de insusi marele Homer in opera sa, Odiseea. Ne oprim la Aci Castello cu renumitul sau castel normand unde puteti admira stancile uriase de natura vulcanica ce ies din Marea Ionica. Ne continuam drumul spre Comiso - unul dintre cele mai frumoase orase tipic siciliene si cu o istorie ce dateaza de peste 4000 de ani, unde vom avea parte de o degustare de produse tipic siciliene “arancino & cannolo siciliano”. Dupa degustare, ne vom indrepta spre centrul istoric unde vom vizita din exterior biserica San Biagio, piata Fonte Diana, catedrala Santa Maria delle Stelle, piata delle Erbe. Ne indreptam catre Chiaramonte Gulfi, supranumit „Balconul Siciliei” pentru pozitia sa inaltata, cu aer curat unde te vei bucura de privelisti incantatoare in toate directiile: de la Muntele Etna pana la Mun?ii Nebrodi, de la campia Catania pana la Marea Ionica. Excursia continua spre Ragusa. Cazare Hotel Mediterraneo Palace 4* sau similar.

Ziua 8 | Ragusa Ibla - Modica & Scicli
Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Ragusa Ibla sau optional, Excursie la Modica si Scicli. Ragusa, Modica, Scicli si alaturi de alte patru orase, au fost incluse in Patrimoniu Mondial UNESCO si reprezinta "culminarea si inflorirea finala a artei baroce in Europa". Modica este construita pe dou? niveluri, orasul Alta („orasul de sus”) este evidentiat de Domul di San Giorgio, construit cu materiale recuperate din cladirile cazute dupa cutremur. In orasul Bassa („orasul de jos”) veti observa fereastra gotica din secolul al XV-lea Chiesa del Carmine si se mandreste cu un numar impresionant de magazine ce comercializeaza celebra Ciocolata de Modica. Unica datorita modului de preparare, dupa o reteta a vechilor azteci, adusa aici de spaniolii si pastrata neschimbata de localnici de-a lungul catorva sute de ani. Apoi, vom pleca spre Scicli - un orasel mic si fascinant. O plimbare de-a lungul Via Francesco Mormina Penna ne va dezvalui palate aristocratice, cum ar fi Palazzo Beneventano sau biserici precum Sant’Ignazio, San Matteo, San Bartolomeo si Santa Marìa la Nova. Intoarcere la hotel. Cazare Hotel Mediterraneo Palace 4* sau similar.

Ziua 9 | Ragusa Ibla
Mic dejun. Descoperim atmosfera orasului cu spirit cuceritor intr-un tur pietonal cu ghidul local. Ragusa Ibla - capitala provinciei cu acelasi nume, s-a constituit sub acest nume in 1926, atunci cand cele doua orase distincte, Ragusa Inferioara si Ragusa Superioara au devenit o singura municipalitate. Ragusa Inferioara este cunoscuta sub numele de Ragusa Ibla sau pur si simplu Ibla si este un adevarat nucleu istoric, un amestec de antic (sec.III i.C.), medieval si baroc. Ragusa Ibla, a fost distrus în 1693 de un cutremur puternic. A fost reconstruit si multe din cladirile, palatele si bisericile in stil baroc dateaza din acea perioada. Cea mai cunoscuta biserica din Ragusa Ibla este superba Bazilica San Giorgio care domina Piazza del Duomo cu palmierii sai. Veti face cele mai frumoase fotografii ale acestui loc secret din Sicilia! Timp liber. Cazare Hotel Mediterraneo Palace 4* sau similar.

Ziua 10 | Ragusa - Catania - Bucuresti
Mic dejun. La sfarsit, ajunem in Catania, al 2-lea mare oras al Siciliei si capitala provinciei cu acelasi nume. Tur de oras panoramic si pietonal Catania: Palatul Arhiepiscopal si Domul, Fantana elefantului, Palatul Municipal, Manastirea St. Agata, Universitatea, Teatrul Bellini, Teatrul Roman. Imbarcare pe zborul LUFTHANSA LH1907 cu destinatia Munchen Decolare la ora 16:40 si aterizare in Munchen la ora 18:55. La ora 22:10 imbarcare pe zborul LH1654 cu destinatia Bucuresti. Aterizare la Bucuresti la ora 01:10. (a doua zi)

Alte informatii pentru circuitul Sicilia 2023

GRUP MINIM: 25 persoane.

Excursii optionale: (Tarife informative pentru minim 25 participanti, pot suferi modificari pana la plecare):
Excursie la Erice & Crama Florio:
Tarif: aproximativ 90 Euro/persoana si include: transport autocar local, degustare de vin si produse gastronomice locale, ghid roman insotitor
Excursie la Modica-Scicli
Tarif: 50 Euro/persoana si include: transport autocar local, insotitor de grup
Excursie la Noto & Siracusa
Tarif: 80 Euro/persoana si include: transport cu autocar local, taxele de drum, insotitor de grup

NOTA: pentru un numar mai mic de participanti la excursiile optionale, tarifele se recalculeaza

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:
Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

Inscrie-te acum *Oferta valabila in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.
Pentru disponibilitati si alte detalii privind circuitul ne puteti contacta la numerele de telefon 0365 401521 si 0771 653450
Pentru a rezerva Sicilia va rugam sa completati formularul de mai jos:
Nume*
Telefon*
Oras*
Email*
Data plecare*
  Adulti Copii Varsta Copii
Nr. persoane*
Detalii rezervare
Mesaj in curs de trimitere...

Alte circuite de primavara

Cele mai populare circuite