Home » Circuite » Sicilia

Sicilia Circuit cu plecari in 21 martie, 06 mai

Traseu circuit Sicilia

Bucuresti - Catania - Giardini Naxos - Etna & Taormina - Comiso & Caltagirone - Siracusa - Noto - Palermo - Monreale - Giardini Naxos - Catania - Bucuresti

Plecari: 06 Mai 2020
Tarif / pers. 06.05
A III - a pers. in camera dubla 389 Euro
Loc in camera dubla 389 Euro
Supliment camera single 129 Euro
Servicii incluse:

Zbor direct Bucuresti - Catania - Bucuresti, Compania Blue Air
Bagaj inclus: 1 piesa de bagaj de cala in limita a 32 de kilograme
1 piesa de bagaj de mana in limita a 10 kilograme
Cazare 5 nopti cu demipensiune (mic dejun si cina) la hotel Sabbie d'Oro 4* Giardini Naxos sau similar
Bauturi incluse in regimul de demipensiune: 1/2 apa minerala si1/4 vin
Transferuri cu autocar local aeroport - hotel - aeroport
Transport cu autocare locale conform programului
Tur de oras Catania
Excursie la Etna si Taormina
Excursie la Comiso si Caltagirone cu ghid local in Caltagirone
Degustare de produse tipic siciliene in Comiso
Insotitor roman de grup

Nu sunt incluse:

Taxele de aeroport si combustibil: 169 Euro/persoana (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion cu 15 zile inainte de plecare, in functie de evolutia pretului petrolului sau in urma majorarii de catre autoritatile aeroportuare)
Taxele de oras ~2 Euro/persoana/zi (se achita exclusiv la receptia hotelului)
Asigurarea medicala, asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul)
Intrarile la obiectivele turistice
Excursiile optionale
Bacsis pentru soferi si ghizi locali

Detalii circuit Sicilia 2020

Ziua 1 Bucuresti - Catania - Giardini Naxos
Pentru plecarea 21.03
Intalnire cu insotitorul de grup la ora 15:35 la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe zborul Companiei Blue Air 0B 145 cu destinatia Catania. Decolare la ora 17:35 si aterizare in Catania la ora 18:50. Transfer si cazare hotel Sabbie d'Oro 4* sau similar. Seara, cina cu bauturi incluse (1/2 apa si 1/4 vin) in cadrul hotelului. http://www.hotelsabbiedoro.it
Pentru plecarea din 06.05
Intalnire cu insotitorul de grup la ora 05:30 la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe zborul Companiei Blue Air 0B 145 cu destinatia Catania. Decolare la ora 07:30 si aterizare in Catania la ora 08:45. Plecare spre Catania, al 2-lea mare oras al Siciliei si capitala provinciei cu acelasi nume unde vom avea Turul de oras panoramic si pietonal Catania: Palatul Arhiepiscopal si Domul, Fantana elefantului, Palatul Municipal, Manastirea St. Agata, Universitatea, Teatrul Bellini, Teatrul Roman. Transfer si cazare hotel Sabbie d'Oro 4* sau similar. Seara, cina cu bauturi incluse (1/2 apa si 1/4 vin) in cadrul hotelului. http://www.hotelsabbiedoro.it
Ziua 2 Etna & Taormina ,,Perlele Sicilei''
Pentru plecarea 21.03
Mic dejun. In prima parte a zilei ne indreptam spre Catania, al 2-lea mare oras al Siciliei si capitala provinciei cu acelasi nume unde vom avea Turul de oras panoramic si pietonal Catania: Palatul Arhiepiscopal si Domul, Fantana elefantului, Palatul Municipal, Manastirea St. Agata, Universitatea, Teatrul Bellini, Teatrul Roman. Continuam cu vizita la Vulcanul Etna - cel mai activ si cel mai inalt vulcan din Europa. De asemenea, cu o activitate constanta de peste 6000 de ani, Etna este vulcanul cu cea mai lunga perioada de activitate. Excursia continua apoi catre Taormina (centru inscris in patrimoniul UNESCO), un loc frecvent vizitat de aristocratia engleza din secolul XIX si cunoscut sub numele de ,,Monte Carlo al Siciliei'', renume pastrat pana in ziua de azi. Timp liber pentru vizite individuale sau impreuna cu insotitorul de grup pe Corso Umberto - o strada perfecta pentru shopping sau o vizita la teatrul grecesc. Intoarcere la hotel (transferul cu autocarul este prevazut dupa 4 ore). Seara, cina cu bauturi incluse (1/2 apa si 1/4 vin) in cadrul hotelului. Cazare la hotel Sabbie d'Oro 4* sau similar.
Ziua 3 Comiso & Caltagirone
Mic dejun. Dimineata plecare spre Comiso - unul dintre cele mai frumoase orase tipic siciliene si cu o istorie ce dateaza de peste 4000 de ani. Vizita orasului cu insotitorul de grup si apoi o degustare de produse tipic siciliene ,,arancino & cannolo siciliano''. Excursia continua cu autocarul catre Caltagirone, vestit pentru nepretioasele sale ateliere ce produc opere de ceramica, insa si pentru scara monumentala din centrul orasului, scara cu cel mai mare grad de inclinare din Sicilia, care de la distanta pare un adevarat perete vertical decorat cu un mozaic ceramic. Tur de oras cu ghidul local. Putem admira impunatoare scara Santa Maria del Monte, construita la 1608 in partea veche a orasului si superba biserica in stil baroc - San Francesco di Paola. Atelierele, magazinele si restaurantele aflate in crescendo pe celebra scara va asteapta! Intoarcere la hotel. Seara, cina cu bauturi incluse (1/2 apa si1/4 vin) in cadrul hotelului. Cazare la hotel Sabbie d'Oro 4* sau similar.
Ziua 4 Siracusa - Noto
Mic dejun. Optional, excursie la Siracusa si Noto. Azi puteti vizita orasul Siracusa - unul dintre cele mai vechi orase din lume. Infiintat in anul 733 i.Hr. de colonistii greci din Corint, cunoscuti si sub numele de corintieni, a fost unul dintre cele mai bogate si mai puternice orase ale Greciei Mari. In anul 212 i.Hr. a fost cucerit de romani. Este orasul lui Arhimede (287-212 i.Hr.) care si-a gasit moartea in timpul luptei romanilor pentru cucerirea orasului. Se viziteaza: Teatrul Grec, Urecchio di Dionisio, Santuario Madona delle Lacrime, L'Isola di Ortigia si Domul. Continuam cu orasul Noto, cunoscut sub denumirea si de ,,Citta del Barocco''. Vechiul oras Noto a fost distrus complet de cel mai puternic cutremur din Sicilia din 1693. Actualul oras a fost reconstruit din temelii in stil baroc, de aici si denumirea sa de ,,Citta del Barocco''. Intoarcere la hotel. Seara, cina cu bauturi incluse (1/2 apa si 1/4 vin) in cadrul hotelului. Cazare la hotel Sabbie d'Oro 4* sau similar.
Ziua 5 Palermo - Monreale
Mic dejun. Optional, astazi vom face o excursie la Palermo si Monreale. Fondat de fenicieni in sec. VIII i.Hr., care l-au numit Ziz, Palermo a fost construit ca un oras port. Fenicienii au fost obligati de greci sa migreze din estul Siciliei catre vest, astfel ca au fost nevoiti sa-si construiasca aici un nou oras port - Panormos, conform scrierilor grecesti sau Panormus, asa cum apare in scrierile bisericii catolice. Tur de oras Palermo: Piata Quattro Canti, Palatul Municipal, Biserica Santa Maria dell'Ammiraglio, Palatul Normanzilor, Catedrala, Palatul Chiaramonte. Excursia continua cu o vizita la Monreale -situat la doar 8 km de Palermo, cu o priveliste deosebita asupra capitalei siciliene si a vaii Conca D'Oro. Se spune ca o excursie la Palermo nu este completa fara o vizita la Monreale. Aici se afla cea mai mare concentratie de arta normanda, araba si bizantina intr-un singur loc. Punctul de atractie il reprezinta Domul, socotit un varf de lance al artelor normanda si bizantina (peste 6400 mp de mozaic bizantin). Intoarcere la hotel. Seara, cina cu bauturi incluse (1/2 apa si1/4 vin) in cadrul hotelului. Cazare la hotel Sabbie d'Oro 4* sau similar.
Ziua 6 Giardini Naxos - Catania - Bucuresti
Retur la plecarea din 21.03
Mic dejun. Eliberarea camerelor si transfer catre aeroport imbarcarea pe zborul Companiei Blue Air 0B 146 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 11:00 si aterizare pe aeroportul Henri Coanda la ora 14:05. Sfarsitul pachetului de servicii turistice.
Retur la plecarea din 06.05
Mic dejun. Eliberarea camerelor si transfer catre aeroport imbarcarea pe zborul Companiei Blue Air 0B 146 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 16:10 si aterizare pe aeroportul Henri Coanda la ora 19:15.

Alte informatii pentru circuitul Sicilia

GRUP MINIM 25 PERSOANE.

Excursii optionale (Tarife valabile pentru minim 20 de participanti)
Excursie la Palermo & Monreale
Tarif: 75 Euro/persoana si include: transport cu autocar local, taxele de drum,insotitor de grup
Excursie la Siracusa & Noto
Tarif: 60 Euro/persoana si include: transport cu autocar local, taxele de drum, insotitor de grup

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:
Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

Inscrie-te acum *Oferta valabila in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.
Pentru disponibilitati si alte detalii privind circuitul ne puteti contacta la numerele de telefon 0365 401521 si 0771 653450
Pentru a rezerva Sicilia va rugam sa completati formularul de mai jos:
Nume*
Telefon*
Oras*
Email*
Data plecare*
  Adulti Copii Varsta Copii
Nr. persoane*
Detalii rezervare
Mesaj in curs de trimitere...

Alte circuite de primavara

Cele mai populare circuite