••• Home » Circuite »
Tunisia

Tunisia Circuit cu plecare in: 14 septembrie si 07 octombrie

Traseu excursie Tunisia

Vizite: satul Sidi Bou Said, Situl arheologic Cartagina, Bulla Regia, Dougga, Kairouan, Bazinele Aghlabizilor, Gafsa, Desertul Sahara, Tozeur, Chebika, Canionul Tamerza, Chott el Djerid, Douz, Matmata, El Jem, Hammamet, Muzeul Bardo

Plecari: 07 Octombrie 2021
Tarif / pers. 07.10
Loc in camera dubla 625 Euro
Supliment camera single 109 Euro
Servicii incluse:

Bilet de avion Bucuresti - Tunis - Bucuresti, via Paris/Frankfurt/Munchen, Compania Air France/Lufthansa
Cazare 6 nopti cu mic dejun inclus la hoteluri de 4* si 5* astfel:
1 noapte Hotel El Mouradi Gammarth 5* Tunis sau similar
1 noapte Hotel Kasbah Kairouan 5* Kairouan sau similar
1 noapte Hotel Ras El Ain 4* Tozeur sau similar
1 noapte Hotel Sun Palm 4* Douz sau similar
2 nopti Hotel Golden Tulip Taj Sultan 5* Hammamet sau similar
Mese incluse (fara bauturi) - conform programului:
Pranz (mai putin in ziua 7)
Cina
Late check-out la hotel in ultima zi (mai putin plecarea din 09 mai)
Asigurare TRAVEL COVID PROTECTION: storno si medicala cu protectie COVID; Nota:
pentru persoanele cu varsta 66-80 ani se aplica un supliment de 32 Lei/persoana pentru asigurare;
in caz de rezultat pozitiv al testului COVID, efectuat cu cel mult 72h inainte de plecare, asigurarea storno asigura rambursarea costului pachetului, cu aplicarea unei francize de 10%; pentru afectiunile pre-existente se aplica franciza 20% (termenii si conditiile politei de asigurare sunt disponibili in agentie la rezervare);
Transferuri aeroport - hotel - aeroport
Transport cu autocar local cu aer conditionat conform itinerariului
Tururile si vizitele din program
Biletele de intrare la obiectivele turistice din program
Ghid local insotitor pe traseu
Insotitor roman de grup pe toata durata circuitului

Nu sunt incluse:

Taxele de aeroport si combustibil: 260 Euro/persoana (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion cu 15 zile inainte de plecare, in functie de evolutia pretului petrolului sau in urma majorarii de catre autoritatile aeroportuare)
Bacsis recomandat pentru soferii/ghizii locali: 5 Euro/persoana/zi
Intrarile la obiectivele turistice (altele decat cele mentionate in program), excursiile optionale
Testare COVID-19 RT-PCR: 250 RON/persoana si include: programare cu prioritate la un centru acreditat de Ministerul Sanatatii cu care agentia noastra are contract incheiat, test RT-PCR, eliberarea rezultatului in 48h in limba engleza (asta in cazul in care la data calatoriei se va solicita prezentarea unui test Covid-19 de tip RT-PCR efectuat inainte de plecarea din tara);

Detalii excursie Tunisia

Ziua 1 Bucuresti - Tunis
Plecarea din 09 Mai: Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 04:10 pentru imbarcare pe zborul Companiei Lufthansa LH1423 cu destinatia Tunis, via Frankfurt. Decolare la ora 06:10 si aterizare la Frankfurt la ora locala 07:40. Decolare spre Tunis cu zborul LH1322 la 09:05. Sosire in Tunisia pe aeroportul Tunis - Carthage la ora 10:25.
Plecarile din 21 Mai, 14 Septembrie si 07 Octombrie: Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 04:05 pentru imbarcare pe zborul Companiei Air France AF1089 cu destinatia Tunis, via Paris. Decolare la ora 06:05 si aterizare la Paris la ora locala 08:20. Decolare spre Tunis cu zborul AF1284 la 09:10. Sosire in Tunisia pe aeroportul Tunis - Carthage la ora 10:35.
Dupa indeplinirea formalitatilor vamale si intalnirea cu ghidul local ne vom indrepta catre un restaurant local pentru a servi pranzul. Incepem incursiunea in aceasta tara deosebita cu o vizita la Muzeul Bardo - unul dintre cele mai vechi si frumoase muzee din Tunisia; amenajat in incinta unui celebru palat Beylic construit in secolul al-XV-lea in apropiere de Tunis acesta reuneste, printre altele, una dintre cele mai frumoase si mai mari colectii de mozaicuri romane din lume descoperite in urma sapaturilor intreprinse la inceputul sec. XX in siturile arheologice din tara, inclusiv Cartagina, Hadrumetum, Dougga sau Utica, mozaicuri ce reprezinta o sursa unica de cercetare a vietii cotidiene din Africa romana. Continuam apoi cu pitorescul sat Sidi bou Said, cunoscut pentru albastrul-indigo al ferestrelor si usilor si albul peretilor caselor in stil otoman si andaluz si imaginile superbe cu Marea Mediterana. Continuam apoi cu o vizita culturala esentiala, situl arheologic de la Cartagina inclus in Patrimoniul UNESCO cu vestigiile vechii cetati distruse de romani si ruinele constructiilor ulterioare dintre care se distinge amfiteatrul din secolul I e.n. unde anual se organizeaza Festivalul International de Muzica de la Cartagina. Transfer la hotel. Cina si cazare la hotel El Mouradi Gammarth 5* sau similar zona Tunis.
Ziua 2 Tunis - Dougga - Bulla Regia - Kairouan
Mic dejun. Incepem azi incursiunea in interiorul Tunisiei cu Bulla Regia - un oras roman fermecator care adaposteste temple, vile, bai, bazilici reprezentative pentru arhitectura romana; o alta atractie aici este reprezentata de locuintele subterane utilizate de locuitorii bogati ai acelor vremuri pentru a se feri de caldura. Continuam apoi cu vizitarea celui mai frumos sit arheologic cu ruine romane, Dougga. Complexul de aproximativ 75 ha a trecut din 1997 in patrimoniul UNESCO, amfiteatrul cu 3500 locuri fiind unul din cele mai pretioase monumente romane. Servim pranzul apoi continuam spre destinatia finala a zilei de azi - Kairouan - cel mai vechi oras arabo-musulman si totodata orasul sfint din Maghreb, pentru pelerinii credinciosi sapte pelerinaje la Kairouan echivaland cu un pelerinaj la Mecca. Cina si cazare la hotel Kasbah Kairouan 5* sau similar Kairouan.
Ziua 3 Kairouan - Gafsa - Tozeur
Mic dejun. Vom incepe ziua cu un tur ghidat prin vechea Medina pentru a vizita Marea Moschee construita de generalul arab Uqba Ibn Nafi in 670 e.n., ce atrage vizitatorii prin valoarea sa spirituala si magnifica sa arhitectura ce a servit ca model pentru multe moschei maghrebiene. Tot aici vizitam ingenioasa lucrare de inginerie hidraulica bazinele Aghlabizilor, un mare rezervor de apa format din doua mari bazine si cateva cisterne construite in secolul IX, sursa principala de apa potabila a comunitatii. Continuam apoi cu Gafsa - orasul ,,capitala’’ al Tunisiei de Sud, oras situat intr-o vale marginita de munti care la apus iau culoarea portocalie. Servim pranzul in Gafsa dupa care ne indreptam spre sud unde vom ajunge pe seara in Tozeur, oras-oaza din desert. Cina si cazare la hotel Ras El Ain 4* sau similar Tozeur.
Ziua 4 Tozeur - Chebika - Chott el Djerid - Douz
Mic dejun. Desertul Sahara se intinde pe mai mult de zece tari, inclusiv Tunisia, si azi, imbarcati in vehicule 4X4 pornim sa descoperim uluitorul peisaj desertic cu o incursiune la oazele Chebika si Canionul Tamerza. Continuam in jeep-uri 4X4 in locuri care ne vor aminti de Luke Skywalker - cel mai faimos Cavaler Jedi - acolo unde s-a filmat celebru film Star Wars. Ne intoarcem la Tozeur si, dupa un delicios pranz, vom continua catre cel mai mare lac sarat din Tunisia Chott el Djerid cu mirajele in culori albe si roz si privelistile sale nesfarsite pe care le ofera. Sosim la Douz, ,,Poarta Saharei’’, unde putem face, optional, o plimbare cu camila si avem restul zilei la dispozitie. Cina si cazare la hotel Sun Palm 4* sau similar Douz.
Ziua 5 Douz - Matmata - El Jem - Hammamet
Mic dejun. Azi ne indreptam spre vechiul sat Matmata. Aici vom remarca arhitectura vernaculara a locuintelor troglodite ale berberilor tunisieni si vom vedea unul din locurile de filmare a Star Wars deschis vizitatorilor. Urmatoarea oprire va fi in El Jem, anticul Thysdrus, unde vom avea ocazia sa vizitam monumentalul amfiteatru roman El Jem, al treilea cel mai mare din lume dupa cele de la Roma si Capua, construit in urma cu 1800 de ani si exceptional de bine conservat pana in zilele noastre. Servim pranzul intr-un restaurant local din El Jem, apoi continuam spre Hammamet, cunoscuta statiune la Mediterana, pentru o meritata relaxare la sfarsitul acestui circuit tunisian. Cina si cazare la hotel Golden Tulip Taj Sultan 5* sau similar Hammamet.
Ziua 6 Hammamet
Mic dejun. Suntem in Hammamet, cunoscuta destinatie turistica a Tunisiei. Timp liber la dispozitie pentru relaxare in frumoasa statiune Yasmine Hammamet. De asemenea, va puteti bucura de facilitatile spa de 5* la hotelul dvs. Va propunem sa nu ratati o vizita la Medina din Hammamet, centrul istoric al orasului datand din sec. al-XV-lea. Este un adevarat labirint de stradute strajuite de numeroase magazine si tarabe cu tot felul de unelte de gatit, condimente, ornamente, etc. Casele albe sunt decorate cu ornamente de un albastru stralucitor, ceea ce face ca intreaga zona a Medinei sa fie deosebit de fotogenica. Pranz si cina la hotel. Cazare la hotel Golden Tulip Taj Sultan 5* sau similar Hammamet.
Ziua 7, 8 Hammamet - Tunis - Bucuresti
Plecarea din 09 Mai: Mic dejun. Timp liber la dispozitie. Dupa eliberarea camerelor ne indreptam catre Tunis pentru a lua pranzul la un restaurant local inainte de a parasi aceasta tara plina de contraste. Transfer apoi la aeroportul Tunis - Carthage pentru imbarcare pe zborul Companiei Lufthansa LH1745 cu destinatia Munchen. Decolare la ora 17:25 si aterizare in Munchen la ora 20:30. La ora 21:45 imbarcare pe zborul LH1654 cu destinatia Bucuresti. Aterizare la Bucuresti la ora 00:45 (a doua zi).
Plecarile din 21 Mai, 14 Septembrie si 07 Octombrie: Mic dejun. Aveti la dispozitie inca o zi de relaxare la hotel. Beneficiati de late check-out, prin urmare puteti folosi camera de hotel pana in jurul orei 19:00. Dupa eliberarea camerelor ne indreptam catre Tunis pentru a lua cina la un restaurant local inainte de a parasi aceasta tara plina de contraste. Transfer apoi la aeroportul Tunis - Carthage pentru imbarcare pe zborul Companiei Air France AF1785 cu destinatia Paris. Decolare la ora 01:50 (ziua 8) si aterizare in Paris la ora 05:20. La ora 07:20 imbarcare pe zborul AF9408 (plecarile din 14 septembrie si 07 octombrie) respectiv la ora 10:20 imbarcare pe zborul AF1888 (plecarea din 21 mai) spre Bucuresti. Aterizare la Bucuresti la ora 11:15, respectiv ora 14:05. Sfarsitul pachetului de servicii turistice.

Alte informatii pentru excursia Tunisia

GRUP MINIM: 30 persoane platitoare.

CONDITII DE CALATORIE TUNISIA: pasaport simplu/biometric
Cetatenii romani sunt scutiti de obligativitatea vizei, indiferent de tipul de pasaport utilizat. pentru o perioada legala de sedere de pana la 90 de zile.
Este permisa calatoria cetatenilor romani in Tunisia, inclusiv pentru deplasari de scurta durata (mai putin de 5 zile), cu conditia prezentarii unui test molecular tip RT-PCR cu rezultat negativ pentru infectia cu SARS-CoV-2, care sa nu depaseasca, la momentul efectuarii calatoriei, 72 de ore de la prelevare. Copiii cu varsta sub 12 ani sunt exceptati de la aceasta masura. Pasagerii care sosesc in Tunisia prin intermediul unei agentii de turism sunt exceptati de la obligativitatea izolarii.
Toti pasagerii care sosesc in Tunisia trebuie sa completeze, anterior calatoriei, declaratia de sanatate si formularul de angajament (disponibile pe pagina de internet: https://app.e7mi.tn ), sa le tipareasca si sa le semneze. Cele doua documente (formularul de sanatate si formularul de intrare) se predau serviciului de sanatate publica de la punctele de control.

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:
Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

Inscrie-te acum *Oferta valabila in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.
Pentru disponibilitati si alte detalii privind circuitul ne puteti contacta la numerele de telefon 0365 401521 si 0771 653450
Pentru a rezerva Tunisia va rugam sa completati formularul de mai jos:
Nume*
Telefon*
Oras*
Email*
Data plecare*
  Adulti Copii Varsta Copii
Nr. persoane*
Detalii rezervare
Mesaj in curs de trimitere...

Alte circuite de toamna

Cele mai populare circuite