••• Home » Circuite »
Tunisia

Tunisia Circuit Tunisia cu plecari in 01 si 15 mai, zbor compania Turkish Airlines

Traseu circuit Tunisia

Bucuresti - Istanbul - Hammamet - Kairouan - Gafsa - Tozeur - Chebika - Tamerza - Chott Djerid - Douz - Matmata - Gabes - El Djem - Hammamet - Istanbul - Bucuresti

Plecari: 01, 15 Mai 2024
Tarif / pers. 01.05 15.05
Loc in camera dubla 1.098 Euro 1.098 Euro
Supliment camera single 205 Euro 205 Euro
A III - a pers. in camera dubla 1.059 Euro 1.059 Euro
Copil 2-11,99 ani 1.015 Euro 1.015 Euro
Servicii incluse:

transport cu avionul Bucuresti - Tunis - Bucuresti cu compania TURKISH AIRLINES (schimbarea curselor la Istanbul;
transferuri aeroport - hotel - aeroport;
7 nopti cazare: 5 nopti in Hammamet la hotel 4*, 1 noapte in Tozeur la hotel 4* si 1 noapte in Douz la hotel 4*;
4 zile cu demipensiune (zilele 1, 5, 6, 7) mic dejun si cina (fara bauturi incluse);
3 zile cu pensiune completa (zilele 2, 3 si 4) mic dejun, pranz si cina (fara bauturi incluse);
tururi de oras si vizite in Hammamet, Kairouan;
intrarile la obiectivele turistice mentionate in program;
ghid local in zilele 1, 2, 3, 4 si 8;
insotitor roman de grup;
taxele de aeroport (pot suferi modificari).

Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna octombrie 2023. In situatia majorarii acestor taxe de catre compania aeriana pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

Nu sunt incluse:

taxele locale impuse de autoritatile locale (se achita personal, la receptia hotelului): 1 Euro/persoana/noapte;
asigurarea medicala de calatorie (optionala);
asigurarea storno cu extensie COVID (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 50 EURO/persoana - se practica in Tunisia, se achita la sosirea in tara de destinatie;
excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
bauturile racoritoare / alcoolice la mesele incluse in program

Detalii circuit Tunisia

Ziua 1: BUCURESTI - TUNIS - HAMMAMET
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul International Henri Coanda (Otopeni) la ora 06:35. Plecare spre Tunis cu compania TURKISH AIRLINES la ora 09:35, cu schimbarea cursei la ISTANBUL. Sosire in capitala Tunisiei la ora locala 16:15 si transfer in Hammamet pentru tur panoramic de oras cu ghid local. Astazi celebra statiune situata in partea de est a Capului Bon atrage anual o jumatate de milion de turisti. Hammamet (in traducere din limba araba - porumbel) ne incanta cu gradini de iasomie si trandafiri, cu o multime de bazaruri si centre turistice, pizzerii si cafenele, plaje superbe si cu viata de noapte spectaculoasa. Toate acestea coloreaza in mod uimitor acest mozaic turistic. Transfer pentru cazare si cina la hotel Le Sultan 4* (sau similar) in Hammamet.

Ziua 2: HAMMAMET - KAIROUAN - GAFSA - TOZEUR (400 km)
Dupa micul dejun plecam spre Kairouan (patrimoniu UNESCO) cea mai veche asezare arabo-musulmana a Magrebului (anul 670 d.Hr.) si unul dintre principalele sale orase sfinte. Capitala timp de cinci secole, acesta a fost locul care a cunoscut o dezvoltare remarcabila a civilizatiei arabo-musulmane. Kairouan este marturia unica asupra primelor secole ale acestei civilizatii si a dezvoltarii sale arhitecturale si urbane. Aici vom vizita Marea Moschee, Bazinele Aghlabid si Moscheea Barbierului. Vom servi pranzul, dupa care vom continua drumul spre Tozeur, via Gafsa. Cina si cazare in Tozeur la hotel Ras El Ain 4* (sau similar).

Ziua 3: TOZEUR - CHEBIKA - TAMERZA - CHOTT DJERID - DOUZ (120 km)
Dupa micul dejun plecam cu jeep-uri 4X4 pentru vizitarea canioanelor din Chebika si a cascadelor din Tamerza. Chebika este un loc milenar edificat de romani pe drumul care leaga orasul Leveste (Tébessa) din Algeria de Tacapa (Gabès) pe coasta orientala a Tunisiei. Acest sit minunat este in zilele noastre satul Chébika. Tamerza este antica Ad Turres, o statie romana defensiva devenita in epoca bizantina o Episcopie. Ascuns de un lant muntos dominand campia, satul are o locatie privilegiata. Venind din sat, putem ajunge la Oued El Khanga unde se poate admira o cascada foarte frumoasa. La finalul traseului ne va astepta autocarul si ne intoarcem la Tozeur, unde vom servi pranzul. Plecare spre Douz, via Chott El Djerid, un lac sarat urias aflat in zona sudica a Tunisiei. Este cea mai mare zona salina a Saharei, cu o suprafata de aproximativ 7.000 km². Datorita climatului extrem, cu ploi care insumeaza anual doar 100 mm si temperaturi care ajung pana la 50°C, apa se evapora din lac. Vara, Chott El Djerid este complet secat si se petrec numeroase fenomene Fata Morgana. Lacul sarat a fost si el una dintre locatiile de filmare pentru Star Wars. Sosire la Douz, orasul numit de catre tunisieni Poarta Desertului, de aici incepand orizontul de nisip. Douz este cunoscut pentru renumitul targ de camile care se tine saptamanal si pentru productia curmalelor Deglet Nour. Cina si cazare la hotel Sahara Douz 4* (sau similar).

Ziua 4: DOUZ - MATMATA - GABES - EL DJEM - HAMMAMET (475 km)
Dupa micul dejun plecare spre Matmata. Aici vom vizita zona renumitelor locuinte troglodite. Platoul Matmata se afla langa un coridor ingust, langa singura cale ferata dintre Libia si Tunisia. Aceasta regiune a fost cotropita de invadatori de-a lungul istoriei, fortandu-i pe berberi sa se retraga in munti. Mai tarziu, dupa ce conflictele s-au stins, acestia s-au mutat mai jos si au decis sa locuiasca aici in case sapate in pamant. De asemenea, tot aici s-a filmat si faimoasa serie Star Wars, casa lui Luke Skywalker fiind de fapt un hotel subteran pe nume Sidi Driss. Ne vom familiariza cu modul de viata al berberilor, vom vizita o casa traditionala de berberi unde vom gusta painea traditionala si vom servi un ceai. Plecare spre Gabes si mai departe spre El Djem, unde vizitam al treilea amfiteatru ca marime si cel mai bine conservat din lume. Dupa ce servim masa de pranz, continuam drumul spre Hammamet. Cina si cazare la hotel Le Sultan 4* (sau similar).

Ziua 5: HAMMAMET - OPTIONAL SIDI BOU SAID - TUNIS MEDINA - CARTAGINA
Dupa micul dejun va propunem o excursie optionala pentru a vizita ”orasul albastru” Sidi Bou Said cu uimitoarele sale vederi panoramice spre mare si munti, unde vom descoperi stilul de viata tunisian autentic.
Continuam traseul cu vizitarea Medinei Tunis. Construit de arabi in 698 orasul Tunes (Tunis) s-a dezvoltat si a inflorit inauntrul fortificatiilor sale. Numele “Medina” desemneaza orasul vechi glorios, asupra caruia timpul nu si-a pus amprenta, inima istorica a orasului actual. Plimbandu-te prin Souk esti incantat de mirosuri exotice si de parfumuri in timp ce descoperi tarabele unde se practica un comert autentic, se comercializeaza de la articole din piele pana cele mai fine filigrane. In continuare vom vizita Muzeul Bardo ce gazduieste cea mai mare colectie de mozaicuri romane din lume. Palatul Bardo a fost construit in stil andaluz, cu plafoane frumoase din lemn sculptat si ornamente autentice. Plecam mai departe spre orasul Cartagina, unde vom vizita ruinele civilizatiilor feniciene si romane. Cartagina a fost fondata pe Dealul Byrsa, in secolul al VIII-lea i.Hr., de catre legendara printesa Elissa-Dido. Mozaicurile romane se afla langa ruinele cladirilor feniciene datand din secolul al VIII-lea i.Hr. Acest loc minunat a fost teatrul unei mari violente, dupa cum a scris un istoric roman despre caderea Cartaginei: "orasul a fost ars pana la temelii, iar pamanantul blestemat a fost acoperit cu sare pentru a-i asigura decaderea". Declarat monument national, orasul Cartagina (adica “Noul Oras”, in limba feniciana) abunda de vestigii ale Imperiului Roman: bai, locuinte, mozaicuri, temple, sanctuare precum si renumitul port naval al cartaginezilor. Cina si cazare la hotel Le Sultan 4* (sau similar).

Ziua 6: HAMMAMET - OPTIONAL SOUSSE - PORT EL KANATOUI - MONASTIR
Dupa micul dejun va propunem o excursie optionala. Pornim spre Sousse, al treilea oras ca marime din Tunisia, port la Marea Mediterana, oras cu o istorie tumultuoasa, care si-a pus amprenta atat pe modul de viata al locuitorilor sai, cat si asupra religiei si arhitecturii, el aflandu-se pe rand sub dominatia fenicienilor, cartaginezilor, romanilor, vandalilor, bizantinilor si otomanilor. Sousse are multe monumente istorice, printre care Marea Moschee, bastionul Le Ribat si Biserica Sf. Felix. Incepand cu anul 1988 Medina din Sousse a intrat in Patrimoniul Cultural UNESCO. In continuare vom vizita Port El Kantaoui, un complex turistic la 10 kilometri nord de orasul Sousse, care a fost construit in 1979 ca centru turistic luxos in jurul unui mare port artificial care asigura acostarea a peste 300 iahturi de lux, gazduind activitatii sportive de la schi nautic la parapanta sau golf. Plecam mai departe spre orasul Monastir, una dintre cele mai frumoase statiuni turistice ale Tunisiei, care se afla la 150 de km de capitala si la 20 de km de Sousse. Este orasul natal al fostului presedinte al Tunisiei, Habib Bourguiba, mandrindu-se cu mausoleul cu acelasi nume (construit in stil clasic, cu cupole aurite). Ribatul, Medina, gradinile superbe si Marea Moschee se afla si ele pe lista obiectivelor cele mai importante ale acestui oras. Cina si cazare la hotel Le Sultan 4* (sau similar).

Ziua 7: HAMMAMET - OPTIONAL DOUGGA & THUBURBO MAJUS
Dupa micul dejun avem la dispozitie o zi libera pentru relaxare la plaja sau posibilitatea unei excursii optionale. Vom avea ocazia de a vizita situl arheologic Thuburbo Majus extins pe 40 de hectare, unde vom vedea mai multe cladiri, precum Capitolul cu cele 6 coloane frontale, templul Pacii, Templul lui Mercur, Templul lui Caelestis (patronal orasului), Templul lui Cres - transformat in biserica in secilul IV, baile de vara si de iarna, piata si zona rezidentiala. Servim pranzul, dupa care plecam spre Dougga, unul dintre cele mai mari si mai bine conservate situri arheologice romane din Africa. Orasul a existat si inainte de sosirea romanilor, in secolul al II-lea, dar ulterior acesteia, a prosperat. Vom vedea un teatru antic cu 3.500 de locuri. Ruinele locului sunt spectaculoase, incluzand baile lui Licinius si povestile ascunse ale acestora. Cina si cazare la hotel Le Sultan 4* (sau similar).

Ziua 8: HAMMAMET - TUNIS - BUCURESTI
Mic dejun, eliberarea camerelor si transfer catre aeroportul din Tunis pentru imbarcare pe cursa TURKISH AIRLINES cu destinatia Istanbul, cu decolare la ora locala 10:20. Sosire la Istanbul la 15:15. Schimbarea cursei la ora 19:00 si aterizare in Bucuresti la 20:20

Alte informatii pentru circuitul Tunisia

Tunisia > avion din Bucuresti

GRUP MINIM: 25 persoane.
Pentru un grup de 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 45 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca nu se vor inscrie minim 15 participanti pana cu 2 luni inainte de plecare. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
Bucuresti 09:35 - Istanbul 11:00 durata zborului 1h25 min
Istanbul 15:20 - Tunis 16:15 durata zborului 2h55 min
Tunis 10:20 - Istanbul 15:15 durata zborului 2h55 min
Istanbul 19:00 - Bucuresti 20:20 durata zborului 1h20 min

EXCURSII OPTIONALE:
excursie de o zi Sidi Bou Said - Tunis - Cartagina cu pranz inclus 90 EURO/ persoana, grup minim 10 persoane (intrarea la Muzeul Bardo inclusa);
excursie de o zi Sousse - Port El Kanatoui - Monastir cu pranz inclus 70 EURO/ persoana, grup minim 10 persoane (intrarea la muzeul din Sousse inclusa);
excursie de o zi la siturile arheologice Dougga si Thuburbo Majus cu pranz inclus 90 EURO/ persoana, grup minim 10 persoane.
NOTA. Preturile excursiilor optionale sunt informative si pot suferi modificari fata de prezenta oferta. Excursiile optionale se efectueaza de partenerul local, in functie de disponibilitatile de la fata locului

Inscrie-te acum *Oferta valabila in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.
Pentru disponibilitati si alte detalii privind circuitul ne puteti contacta la numerele de telefon 0365 401521 si 0771 653450
Pentru a rezerva Tunisia va rugam sa completati formularul de mai jos:
Nume*
Telefon*
Oras*
Email*
Data plecare*
  Adulti Copii Varsta Copii
Nr. persoane*
Detalii rezervare
Mesaj in curs de trimitere...

Alte circuite de primavara

Cele mai populare circuite