••• Home » Circuite »
Iordania

Iordania Excursie: 04, 14, 23 mai, 31 august, 10, 19 septembrie, 05, 15, 24 octombrie, 02, 12, 26, 28 noiembrie

Traseu excursie Iordania

Bucuresti - Amman - Madaba - Mt. Nebo - Kerak - Petra - Wadi Rum - Aqaba - Bucuresti

Plecari: 05, 15, 24 Octombrie, 02, 12, 26, 28 Noiembrie 2023
Tarif / pers. 05.10 15.10 24.10 02.11 12.11 26.11 28.11
Loc in camera dubla 1.175 Euro 1.175 Euro 1.175 Euro 1.175 Euro 1.175 Euro 1.175 Euro 1.175 Euro
Supliment camera single 268 Euro 268 Euro 268 Euro 268 Euro 268 Euro 268 Euro 268 Euro
A III - a pers. in camera dubla 1.175 Euro 1.175 Euro 1.175 Euro 1.175 Euro 1.175 Euro 1.175 Euro 1.175 Euro
Copil 2-11,99 ani 975 Euro 975 Euro 975 Euro 975 Euro 975 Euro 975 Euro 975 Euro
Servicii incluse:

Bilet de avion Bucuresti - Amman si retur, zbor direct compania TAROM***
Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion cu 7-9 zile inainte de plecare, in functie de evolutia pretului petrolului sau in urma majorarii de catre autoritatile aeroportuare)
Cazare 08 nopti cu mic dejun:
2 nopti la Amman, hotel Mena Tyche 4* sau similar
2 nopti la Petra, hotel La Maison 3* sau similar
2 nopti la Aqaba, hotel DoubleTree by Hilton 5* sau similar
2 nopti la Marea Moarta, hotel Dead Sea Spa 4* sau similar
7 cine la hotel conform programului
1 pranz la restaurant local in Petra
Transport cu autocar local cu aer conditionat conform programului
Transferuri aeroport - hotel - aeroport
Vizitele si excursiile prevazute in program
Biletele de intrare la obiectivele turistice din program: Jerash / Ajloun / Citadela si Amfiteatrul din Amman / Madaba / Muntele Nebo / Karak / Petra
Ghid local pentru zilele de circuit
Jeep Safari in Wadi Rum
Ghid roman insotitor

Nu sunt incluse:

Asigurare storno si medicala cu protectie covid (obligatorie in contextul actual, se emite in aceeasi zi cu contractul)
Intrarile la obiectivele turistice (altele decat cele incluse in program)
Bacsisul recomandat pentru soferi, ghizi, personal hotelier: 6 USD/persoana/zi (se achita la fata locului)

Detalii circuit Iordania

Ziua 1 | BUCURESTI - AMMAN
Intalnire cu reprezentantul agentiei de turism in Aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 22:30 pentru imbarcare pe zborul TAROM RO187 cu destinatia Amman.

Ziua 2 | AMMAN - JERASH - AJLOUN
Decolare la ora 00:45 si sosire la Amman la ora 04:25 (pentru plecarile ianuarie-martie si noiembrie) respectiv la ora 03:25 (pentru plecarile aprilie-mai si septembrie-octombrie). Intalnire cu reprezentantul local, transfer la hotel si cazare. Cazare Hotel Mena Tyche 4* Amman sau similar.
Mic dejun. Excursia de astazi incepe cu vizitarea orasului antic Jerash - unde primele asezari omenesti au fost datate cu mai mult de 6500 de ani in urma. Epoca de aur a orasului a fost sub stapanirea romana, iar acum este una dintre cele mai bine conservate asezari romane din lume. Ascuns timp de secole in nisip, in urma unui proces de restaurare din ultimii 70 de ani, astazi Jerash este cel mai bun exemplu de urbanism roman din Orientul Mijlociu, cu strazi asfaltate si coloane, temple, teatre, piatete spatioase, bai publice, numeroase fantani si bineinteles zidurile vechi ale orasului strapunse de numeroase turnulete si porti. La mica distanta de Jerash, calatorind spre nord vest prin paduri de pin si plantatii de maslini, se afla orasul Ajloun locul unde Hadrian si-a petrecut iarna anilor 129-130 si a construit aici un arc de triumf in afara orasului lasand laturile sale nelegate pentru viitoarele ziduri ale orasului. Aici vom vizita Castelul Ajloun cunoscut in araba sub numele de Qalaat Errabadh, de unde va veti putea bucura de o panorama deosebita asupra Vaii Iordanului. A fost construit de musulmani in anii 1184-1185 ca un fort militar tampon pentru a proteja regiunea de invazia Cruciatilor. Din pozitia sa strategica de pe deal, castelul proteja caile de comunicare dintre Iordania si Siria si a fost unul dintre un lant de forturi, ale carui balize luminoase transmitea pe timp de noapte semnale venite dinspre Eufrat si Cairo. Intoarcere la Amman si transfer la hotel. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Mena Tyche 4* Amman sau similar.

Ziua 3 | AMMAN - MADABA - MUNTELE NEBO - PETRA
Mic dejun. Inainte de plecare, vom face un tur al orasului Amman, intins pe nu mai putin de 19 dealuri. Amman-ul este deopotriva un oras modern dar si capitala antica a Regatului Hasemit al Iordanului cu o varietate de situri istorice pe care le vom vizita astazi. Falnic situata deasupra orasului, Citadela cuprinde mai multe structuri precum Templul lui Hercule, Palatul Omayyad si Biserica Bizantina. La poalele cetatii se afla Teatrul Roman cu o capacitate de peste 6000 de locuri, folosit si in ziua de azi pentru evenimente culturale. Un alt teatru restaurat este teatrul Odeon, cu o capacitate de 500 de locuri si care este folosit pentru concerte. In zona se mai afla trei muzee importante ale Iordaniei, Muzeul de Arheologie, Muzeul de Folclor si Muzeul Traditiilor Populare. Excursia continua apoi spre Madaba cunoscut si sub numele de ,,Orasul Mozaicului'' unde poate fi admirata harta din mozaic a Tarii Sfinte si a Ierusalimului si vom vizita biserica St. George. Ne vom indrepta apoi catre Muntele Nebo, situat la 800m deasupra nivelului marii, unde puteti sta pe locul unde Moise a privit peste Tara Promisa. Excursia continua spre Petra unde ajungem in cursul serii. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel La Maison 3* Petra sau similar.

Ziua 4 | PETRA - A 8-a minune a lumii antice
Mic dejun. Astazi vom face o plimbare pe urmele lui Indiana Jones si vom descoperi acest oras uimitor, care a fost pierdut de lume mai bine de 1000 de ani. Cea mai mare comoara nationala a Iordaniei, Petra, este unul dintre site-urile Patrimoniului Mondial UNESCO cu 2000 de ani de istorie si 800 de monumente inca in picioare. Unii arheologi o numesc a 8-a minune a lumii antice si nu e de mirare. Vom admira temple, morminte, teatre si scari care au fost sculptate in stanca. Vom intra in orasul vechi, prin As-Siq si ne vom indrepta catre Al-Khazneh, cunsocut si sub numele de Trezorerie, unde s-ar putea sa va incerce un sentiment de deja-vu, intrucat acest loc a jucat un rol important in ultima Cruciada si in filmul Indiana Jones. Vom vizita apoi Teatrul Roman si spectaculoasele morminte regale. De aici vom cobori catre Aleea Coloanelor. Pranz inclus la restaurant local. Timp liber la dispozitie pentru fotografii inainte sa ne intoarcem pe aceeasi ruta. Nota: Turul de Petra se face pietonal si intrucat se merge pe jos considerabil, cu numeroase scari si portiune de teren accidentat, se recomanda incaltaminte comoda si nu este potrivit persoanelor care au dificultati cu mersul pe jos indelungat. Intoarcere la hotel. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel La Maison 3* Petra sau similar.

Ziua 5 | PETRA - WADI RUM - AQABA
Mic dejun. Excursia continua catre Wadi Rum unde vom face un Jeep Safari de doua ore intr-un peisaj si pe un teren de-a dreptul selenar. ,,Vast, rasunator, bun gust''. Acestea sunt cuvintele lui T.E. Lawrence pe care le-a folosit pentru a descrie frumusetea Wadi Rum. Va fi o adevarata aventura prin aceasta vale obsedant de frumoasa, cel mai mare si cel mai magnific peisaj desertic din Iordania. Masive muntoase minunate se ridica din desertul de culoarea trandafirului rosu. In cazul in care ceva va pare cunoscut, este pentru ca acest peisaj magnific a asigurat fundalul in filmul ,,Lawrence al Arabiei''. Vom debarca din autocar si vom porni intr-un Jeep Safari plin de adrenalina. In aceasta zi vom intalni si triburile de beduini, recunoscute pentru caldura si ospitalitatea lor. Veti fi invitati intr-unul din corturile lor traditionale, unde veti fi serviti cu ceai inainte sa ne imbarcam in autocar pentru drumul catre Aqaba - renumita statiune de la Marea Rosie, locul unde vom petrece urmatoarele 2 nopti. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel DoubleTree by Hilton 5* Aqaba sau similar.

Ziua 6 | AQABA
Mic dejun. Optional, Croaziera cu pranz inclus si snorkeling - una dintre principalele atractii din Aqaba (Tarif informativ: 45 Euro/persoana). Aletrnativ, timp liber la dispozitie in Aqaba. Renumit pentru recifele sale de corali si viata marina unica, acest oras port a fost inca din cele mai vechi timpuri principalul port de la Marea Rosie pentru calatoriile catre Extremul Orient. Fortul Mamluk este unul dintre principalele vestigii istorice din Aqaba, reconstruit in sec. al XVI-lea. Flancat de turnuri semicirculare, fortul este marcat cu diverse inscriptii care marcheaza perioada tarzie a dinastiei islamice. Sapaturile arheologice curente au scos deja la iveala poarta si zidurile orasului, impreuna cu turnuri, cladiri si o moschee. Muzeul adaposteste o colectie imprersionanta de artefacte, ceramica si monede. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel DoubleTree by Hilton 5* Aqaba sau similar.

Ziua 7 | AQABA - KERAK - MAREA MOARTA
Mic dejun. Eliberarea camerelor si transfer cu autocarul catre Marea Moarta. Ne apropiem de Kerak, iar silueta izbitoare a acestui oras fortificat si a castelului sau, va va face imediat sa intelegeti de ce soarta regilor si a unor natiuni intregi a fost decisa aici timp de mii de ani. O fosta si puternica fortareata cruciada, Karak este astazi un oras cu peste 170.000 de locuitori unde puteti admira cladiri otomane din sec. XIX atent restaurate si fara indoiala cea mai mare atractie este Castelul Karak care domina orasul. In timp ce castelul dateaza din sec. al XII-lea, in esenta Karakul a fost o cetate inca din timpurile biblice. Biblia relateaza cum, Imparatul lui Israel si aliatii sai din Judah si Edom au devastat Moab-ul si au asediat imparatul Mesha in cetatea sa Kir Heres, cunoscuta ulterior sub numele de Karak. Continuam catre Marea Moarta, transfer la hotel la Marea Moarta si cazare. Timp liber la dispozitie la Marea Moarta. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Dead Sea Spa 4* Marea Moarta sau similar.

Ziua 8 | SEJUR LA MAREA MOARTA
Mic dejun. Timp liber la dispozitie la Marea Moarta pentru relaxare, plaja si inot. Situata la 410m sub nivelul marii, Marea Moarta este cel mai jos punct de pe pamant. Coasta Iordaniei, de la Marea Moarta, ofera unele dintre cele mai spectaculoase peisaje naturale si spirituale din lume. Principalul punct de atractie la Marea Moarta este, desigur, apa anormal de sarata. Continutul de sare al apei este de 31,5 %, ceea ce te face sa plutesti, deci este imposibil sa te scufunzi. Apa con?ine, de asemenea, 21 de minerale, inclusiv un nivel ridicat de magneziu, sodiu, potasiu si brom plus alte 12 minerale care nu se gasesc in nici un alt loc din lume. Studiile au aratat ca apa de la Marea Moarta in combinatie cu namolul negru gasit de-a lungul tarmului, au beneficii semnificative pentru sanatate precum imbunatatirea circulatiei sangelui, pentru artrita, vindecarea alergiilor si revitalizarea pielii. O excursie la Marea Moarta, nu ar fi completa fara o vizita la unul dintre centrele spa si de sanatate de inalta clasa de aici. La Marea Moarta turistii se pot bucura pe tot parcursul anului de impachetari cu namol, masaj si excelente facilitati de fitness sau pot petrece doar o zi de relaxare pe plajele frumoase. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Dead Sea Spa 4* Marea Moarta sau similar.

Ziua 9 | MAREA MOARTA - AEROPORTUL QUEEN ALIA - BUCURESTI
La putin timp dupa miezul noptii, transfer la aeroportul international Queen Alia pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO188 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 05:25 (pentru plecarile ianuarie-martie si noiembrie) respectiv la ora 04:25 (pentru plecarile aprilie-mai si septembrie-octombrie) si sosire la Bucuresti pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 07:20.

Alte informatii pentru circuitul Iordania

Nota: Viza de Iordania este gratuita si se obtine la sosirea pe aeroport, pe baza copiei dupa pasaport depusa in agentie la inscriere. Pasaportul electronic sau simplu (nu se accepta pasaport temporar) trebuie sa fie valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Programul nu este recomandat copiilor sub 6 ani.

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:
Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

Inscrie-te acum *Oferta valabila in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.
Pentru disponibilitati si alte detalii privind circuitul ne puteti contacta la numerele de telefon 0365 401521 si 0771 653450
Pentru a rezerva Iordania va rugam sa completati formularul de mai jos:
Nume*
Telefon*
Oras*
Email*
Data plecare*
  Adulti Copii Varsta Copii
Nr. persoane*
Detalii rezervare
Mesaj in curs de trimitere...

Alte circuite de toamna

Cele mai populare circuite