Home » Circuite » Portugalia

Portugalia Circuit cu plecari in: 23 iunie, 21 iulie, 11, 25 august, 15 septembrie, 6 octombrie

Traseu circuit Portugalia

Bucuresti - Lisabona - Sintra - Fatima - Batalha - Coimbra - Porto - Guimaraes - Covilha - Vila Vicosa - Evora - Lisabona - Bucuresti

Plecari: 11, 25 August, 15 Septembrie, 06 Octombrie 2020
Tarif / pers. 11.08 25.08 15.09 06.10
Supliment camera single 275 Euro 275 Euro 275 Euro 275 Euro
A III - a pers. in camera dubla 755 Euro 755 Euro 755 Euro 755 Euro
Copil 2-11,99 ani 715 Euro 715 Euro 715 Euro 715 Euro
Loc in camera dubla 785 Euro 785 Euro 785 Euro 785 Euro
Servicii incluse:

Zboruri Bucuresti - Lisabona - Bucuresti, zbor direct, Compania BLUE AIR
Cazare 7 nopti cu mic dejun la hoteluri de 4* astfel:
2 nopti la Lisabona - hotel 3K Europa 4* sau similar
1 noapte la Coimbra - hotel Tivoli 4* SAU Braga - hotel Vila Garden 4* sau similare
1 noapte la Porto - hotel Black Tulip 4* sau similar
1 noapte la Covilha - hotel Tryp Dona Maria 4* sau similar
2 nopti la Evora - hotel Mar D'ar Muralhas 4* sau similar
Transferuri aeroport - hotel - aeroport
Transport cu autocar local conform itinerariului
BONUS! 1 CINA inclusa in Covilha (fara bauturi)
PACHET DE EXCURSII SI SERVICII:
Tur de oras cu ghid local in Lisabona
Tur de oras cu ghid local in Porto
Vizita la centrul de olarit din Pedro do Corval
Vizita la fabrica de pluta ,,Corticarte''
Vizite la Evora, Vila Vicosa, Guimaraes, Coimbra, Batalha si Fatima
Ghizi locali pentru vizitele din Vila Vicosa, Guimaraes, Coimbra si Batalha
Vizita cu degustare de vin in Porto la Celebra Crama din Vila Nova de Gaia
Insotitor roman de grup

Nu sunt incluse:

Taxele de aeroport si combustibil: 199 Euro/persoana (taxa de combustibil poate suferi modificari pana la momentul emiterii biletelor, in functie de evolutia pretului petrolului)
Asigurarea medicala, Asigurarea Storno (se emite in aceeasi zi cu contractul)
Excursiile optionale
Intrarile la obiectivele turistice din program: aprox. 50 Euro/persoana (se achita la sosirea in Lisabona): Manastirea Batalha, Universitatea din Coimbra, Palatul Bursei Porto, Biserica Sf. Francisc din Porto, Palatul Ducal Guimaraes, Palatul Vila Vicosa.
Taxele de oras - se achita exclusiv la receptia hotelurilor (tarife aproximative: 2 euro/pers./noapte - Lisabona; 2 euro/pers./noapte - Porto)
Bacsis recomandat pentru soferii si ghizii locali - 25 euro/pers. pentru intregul circuit

Detalii circuit Portugalia 2020

Ziua 1 BUCURESTI - LISABONA
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 07:20 pentru imbarcare pe zborul direct al Companiei BLUE AIR cu destinatia Lisabona. Decolare la ora 09:20 cu zborul 0B157 si aterizare la Lisabona la ora locala 12:00. Transfer in oras pentru un tur de oras cu ghid local Lisabona, una din cele mai contrastante capitale europene. Ne vom opri in cartierul Belem - un loc strans legat de descoperirile maritime portugheze pentru a vizita Manastirea Jeronimos - o capodopera a stilului Manuelin, aflata pe lista Patrimoniului Mondial Unesco, Turnul Belem (1515) si Monumentul Descoperirilor Maritime (ultimele doua vizite exterioare). Check-in la hotel. Dupa-amiaza timp liber la dispozitie pentru odihna sau pentru a explora pe cont propriu orasul. Cazare la hotel 3K Europa 4* sau similar Lisabona.
Ziua 2 LISABONA - QUELUZ - SINTRA - CABO DA ROCA - CASCAIS
Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Lisabona sau optional, Excursie la Sintra, declarata de UNESCO patrimoniu universal. In drum spre Sintra, facem o oprire sa vizitam Palatul National Queluz - un palat remarcabil care ilustreaza perfect evolutia Curtii Portugheze in secolele XVIII-XIX, perioada dominata de stilurile baroc, rococo si neo-clasicism. Continuam apoi spre Sintra - fosta resedinta de vara a Regilor Portugaliei, aceasta adaposteste monumente de importanta istorica, exemple clasice ale arhitecturii portugheze. In Sintra vom avea timp liber la dispozitie pentru a putea explora acest oras fascinant. Vom continua excursia cu Cabo Da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale despre care poetul portughez Luis de Camoes scria: ,,in acest loc se termina pamantul si incepe marea''. Intoarcere la Lisabona dar nu inainte de a face un ultim popas la Cascais. Timp liber la dispozitie in Lisabona. Cazare la hotel 3K Europa 4* sau similar Lisabona.
Ziua 3 LISABONA - FATIMA - BATALHA - COIMBRA/PORTO
Mic dejun. Prima oprire in aceasta zi este in Fatima, care dupa aparitiile Fecioarei Maria din 1917 a devenit unul din cele mai cunoscute locuri de pelerinaj catolic si unde putem vizita Capela Aparitiilor, basilica Rozariului si moderna basilica a Sfintei Treimi. Ne indreptam apoi catre Batalha unde vizitam manastirea Santa Maria da Victoria - capodopera a arhitecturii gotice si manueline, inclusa in Patrimoniul UNESCO. Ultima oprire va fi in Coimbra - capitala medievala a Portugaliei pentru aproape o suta de ani si renumit centru universitar. Vechea Universitate ocupa cladirile fostului palat regal, devenit ,,Paco dos Estudos'' in 1540. De pe terasa admiram frumoasa panorama a orasului si coboram strazile pietruite pentru a patrunde in sarmul si misterele centrului istoric. Transfer la cazare in Coimbra sau Porto (in functie de data de plecare aleasa). Cazare la hotel Black Tulip 4* Porto (23.06, 11.08 si 15.09), respectiv hotel Tivoli 4* Coimbra (21.07, 25.08 si 06.10) sau similare.
Ziua 4 PORTO
Mic dejun. Destinatia noastra de astazi este Porto. Supranumit ,,Orasul Invincibil'', el ne cucereste de la prima vedere prin peisajul pitoresc, pietele rustice, sau vechile case de comert construite pe fostele ruine romane. Urcam scarile in zig-zag, colindam strazile inguste, admiram casele vopsite simplu, si avem sansa in orice moment sa ne intalnim cu Tripeiros, locuitorii care inca mai pastreaza vechile traditii ale orasului. Odata ajunsi in Porto trebuie sa incercati Tripas a Moda do Porto, Bacalhau a Gomes de Sa (mancaruri locale cu peste - cod in special), Francesinha (snack popular in Porto cu diverse tipuri de carne si legume), celebrul vin de Porto si Pasta de Nata (tarte cu ou). Exploram Porto intr-un tur de oras cu ghid local vizitand Palatul Bursei, Magnifica Biserica Gotica St. Francisco si Crama Vila Nova Gaia, la final fiind invitati la o degustare de vin de Porto in Vila Nova Gaia. Transfer la cazare in Porto sau Braga (in functie de data de plecare aleasa). Cazare la hotel Vila Garden 4* Braga (23.06, 11.08 si 15.09), respectiv la hotel Black Tulip 4* Porto (21.07, 25.08 si 06.10) sau similare.
Ziua 5 PORTO/BRAGA - GUIMARAES - PESO DA REGUA - COVILHA
Mic dejun. Azi vom incepe ziua cu Guimaraes - care ocupa un loc aparte in inima portughezilor intrucat a fost prima capitala a Portugaliei, aici fiind ,,locul unde s-a nascut Portugalia''. Vom vizita aici Palatul Ducal, constructia fostei resedinte a primilor duci de Braganza demarand in anii 1420-1422. In Guimaraes mai pot fi admirate superbele biserici dar si faimoasa faianta de ajulezos pe fatadele cladirilor. Continuam drumul apoi spre sudul tarii, de-a lungul Vaii Douro. Pe parcursul acestei calatorii va puteti bucura de tot ce va ofera Regiunea Douro, un teritoriu cu traditie, a carui cultura este organic legata de istoria, religia, agricultura si simplitatea oamenilor sai. Vinul produs aici are caracteristici unice si nu are concurent in ceea ce priveste culoarea, aroma si gustul. Vom face un stop pentru pranz (nu este inclus) in Peso da Regua. Plecare spre Covilha. Cina si cazare la hotel Tryp Dona Maria 4* sau similar Covilha.
Ziua 6 COVILHA - VILA VICOSA - EVORA
Mic dejun. Circuitul Portugalia continua cu deplasarea spre sud. Prima oprire va fi la Vila Vicosa unde vizitam acest faimos sat cunoscut si ca ,,Printesa din Alentejo''. Desi mic, acesta este una dintre cele mai pretioase si fermecatoare ,,bijuterii'' din regiunea Alentejo.....un adevarat muzeu in aer liber. Vizitam aici Palatul Vila Vicosa, un splendid palat regal unic in arhitectura portugheza; vizitand acest palat este ca si cum te-ai urca intr-o masina a timpului - un loc de o rara frumusete pe care nu il vei uita si unde vei afla foarte multe despre istoria locala si nationala. Timp liber pentru pranz (nu este inclus), apoi plecare spre Evora, un oras magnific asezat la poalele muntelui cu acelasi nume si care gratie frumusetii sale unice, a fost inclus in Patrimoniul Mondial al UNESCO. Creata acum mai bine de 2000 de ani in urma, Evora este impanzita de strazi sub forma de labirint, piete scaldate de lumina, fantani renascentiste, curti interioare maure si porti cu turle in stil gotic. Dupa cazare, timp liber la dispozitie in care ati putea vizita Vechea Catedrala - unde flamurile lui Vasco da Gama au fost binecuvantate in 1497, inainte ca flota sa sa porneasca in voiajul istoric catre Orient - si biserica Sf. Francisc cu Osuarul. Cazare la hotel Mar D'ar Muralhas 4* sau similar Evora.
Ziua 7 EVORA - MONSARAZ - SAO PEDRO DO CORVAL - EVORA
Mic dejun. Prima oprire din aceasta zi va fi la Fabrica ,,Corticarte'', unde vom fi introdusi in tainele transformarii pe care o sufera pluta pana ajunge in stadiul de produs finit. Urmatoarea oprire de azi va fi la Monsaraz, un sat desprins parca din basme, cu pereti inalti care pastreaza o incantatoare atmosfera medievala. Fortificat initial de Cavalerii Templieri, astazi 150 de rezidenti permaneti locuiesc in casele albe cu scari in aer liber si balcoane din fier forjat. Timp liber pentru pranz (nu este inclus). Ultima oprire, inainte de a ne intoarce la hotel, consta in vizita celui mai mare centru de olarit, aflat in Pedro do Corval. Intoarcere in Evora. Cazare la hotel Mar D'ar Muralhas 4* sau similar Evora.
Ziua 8 EVORA - LISABONA - BUCURESTI
Mic dejun la pachet. Transfer catre aeroportul din Lisabona si imbarcare pe zborul Companiei BLUE AIR cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 10:50 cu zborul 0B158 si aterizare in Bucuresti la ora 17:00.

Alte informatii pentru circuitul Portugalia

GRUP MINIM: 30 persoane.

Excursii optionale (calculate pentru minim 25 platitori)
Sintra, Palatul Queluz, Cabo da Roca si Cascais: 70 Euro/persoana
Include: transfer autocar local, biletul de intrare la Palatul Queluz, ghid local pentru vizitarea palatului, vizitele din program, insotitor roman de grup.

Nota:
Camerele triple sunt duble cu pat suplimentar (ex. pat pliant, fotoliu-pat, etc.)

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:
Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

Inscrie-te acum *Oferta valabila in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.
Pentru disponibilitati si alte detalii privind circuitul ne puteti contacta la numerele de telefon 0365 401521 si 0771 653450
Pentru a rezerva Portugalia va rugam sa completati formularul de mai jos:
Nume*
Telefon*
Oras*
Email*
Data plecare*
  Adulti Copii Varsta Copii
Nr. persoane*
Detalii rezervare
Mesaj in curs de trimitere...

Alte circuite de vara

Cele mai populare circuite