••• Home » Circuite »
Portugalia

Portugalia Excursie Portugalia din: 09, 16 aprilie, 06, 20 august, 10 septembrie

Traseu excursie Portugalia

Bucuresti - Munchen/Amsterdam - Lisabona - Sintra - Fatima - Batalha - Coimbra - Porto - Guimaraes - Tomar - Evora - Lisabona - Munchen/Amsterdam - Bucuresti

Plecari: 16 Aprilie, 06, 20 August, 10 Septembrie 2024
Tarif / pers. 16.04 06.08 20.08 10.09
Loc in camera dubla 1.215 Euro 1.215 Euro 1.215 Euro 1.215 Euro
Supliment camera single 275 Euro 275 Euro 275 Euro 275 Euro
A III - a pers. in camera dubla 1.165 Euro 1.165 Euro 1.165 Euro 1.165 Euro
Servicii incluse:

Bilet de avion Bucuresti - Lisabona - Bucuresti, via Munchen/Amsterdam, Compania Lufthansa/KLM
Taxele de aeroport si combustibil (poate suferi modificari pana la momentul emiterii biletelor)
Cazare 7 nopti cu mic dejun la hoteluri de 4* astfel:
2 nopti la Lisabona - hotel Olissippo Marques de Sa 4* sau similar
2 nopti la Porto - hotel Holiday Inn Porto Gaia 4* (20.03) / hotel Black Tulip 4* (restul plecarilor) sau similare
1 noapte la Canas de Senhorim - hotel Ugeirica 4* sau similar
2 nopti la Evora - hotel Mar D’ar Muralhas 4* sau similar
Transferuri aeroport - hotel - aeroport
Transport cu autocar local conform itinerariului
BONUS! 1 CINA inclusa in Canas de Senhorim (fara bauturi)
PACHET DE EXCURSII SI SERVICII:
Tur de oras cu ghid local in Lisabona
Tur de oras cu ghid local in Porto
Vizita la Universitatea din Coimbra
Vizita la centrul de olarit din Pedro do Corval
Vizita la fabrica de pluta “Corticarte”
Vizite la Evora, Tomar, Guimaraes, Coimbra, Batalha si Fatima
Ghizi locali pentru vizitele din Vila Vicosa, Evora, Coimbra si Batalha
Vizita cu degustare de vin in Porto la Celebra Crama din Vila Nova de Gaia
Insotitor roman de grup

Nota:
Camerele triple sunt duble cu pat suplimentar (ex. pat pliant, fotoliu-pat, etc.)

Nu sunt incluse:

Asigurare storno si medicala (se emite in aceeasi zi cu contractul)
Excursiile optionale
Intrarile la obiectivele turistice din program: aprox. 60 Euro/persoana (se achita la sosirea in Lisabona): Manastirea Batalha, Palatul Bursei Porto, Biserica Sf. Francisc din Porto, Palatul Ducal Guimaraes, Biserica Sf. Francisc cu Osuarul in Evora
Taxele de oras - se achita exclusiv la receptia hotelurilor (tarife aproximative: 2 euro/pers./noapte - Lisabona; 2 euro/pers./noapte - Porto)
Bacsis recomandat pentru soferii si ghizii locali - 35 euro/pers. pentru intregul circuit

Detalii excursie Portugalia

Ziua 1 | BUCURESTI - LISABONA
Pentru plecarile din: 06.08, 20.08, 10.09: Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 03:30 pentru imbarcare pe zborul Companiei KLM cu destinatia Lisabona, via Amsterdam. Decolare la ora 06:00 cu zborul KL1372 si aterizare la Amsterdam la ora locala 08:00. Decolare spre Lisabona pe zborul KL1695 la 12:35. Sosire Lisabona la ora 14:35.
Pentru plecarile din: 09.04, 16.04: Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 03:30 pentru imbarcare pe zborul Companiei LUFTHANSA cu destinatia Lisabona, via Munchen. Decolare la ora 06:00 cu zborul LH1655 si aterizare la Munchen la ora locala 07:10. Decolare spre Lisabona pe zborul LH1778 la 11:15. Sosire Lisabona la ora 13:30.
Transfer in oras pentru un tur de oras cu ghid local Lisabona, una din cele mai contrastante capitale europene. Ne vom opri in cartierul Belem - un loc strans legat de descoperirile maritime portugheze pentru a vizita Biserica Jeronimos - o capodopera a stilului Manuelin, aflata pe lista Patrimoniului Mondial Unesco, Turnul Belem (1515) si Monumentul Descoperirilor Maritime (vizite exterioare). Check-in la hotel. Dupa-amiaza timp liber la dispozitie pentru odihna sau pentru a explora pe cont propriu orasul. Cazare la hotel Olissippo Marques de Sa 4* sau similar Lisabona.

Ziua 2 | LISABONA - QUELUZ - SINTRA - CABO DA ROCA - CASCAIS
Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Lisabona sau optional, Excursie la Sintra, declarata de UNESCO patrimoniu universal. In drum spre Sintra, facem o oprire sa vizitam Palatul National Queluz - un palat remarcabil care ilustreaza perfect evolutia Curtii Portugheze in secolele XVIII-XIX, perioada dominata de stilurile baroc, rococo si neo-clasicism. Continuam apoi spre Sintra - fosta resedinta de vara a Regilor Portugaliei, aceasta adaposteste monumente de importanta istorica, exemple clasice ale arhitecturii portugheze. In Sintra vom avea timp liber la dispozitie pentru a putea explora acest oras fascinant. Vom continua excursia cu Cabo Da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale despre care poetul portughez Luis de Camoes scria: “in acest loc se termina pamantul si incepe marea”. Intoarcere la Lisabona dar nu inainte de a face un ultim popas la Cascais. Timp liber la dispozitie in Lisabona. Cazare la hotel Olissippo Marques de Sa 4* sau similar Lisabona.

Ziua 3 | LISABONA - FATIMA - BATALHA - COIMBRA - PORTO
Mic dejun. Prima oprire in aceasta zi este in Fatima, care dupa aparitiile Fecioarei Maria din 1917 a devenit unul din cele mai cunoscute locuri de pelerinaj catolic si unde putem vizita Capela Aparitiilor, basilica Rozariului si moderna basilica a Sfintei Treimi. Ne indreptam apoi catre Batalha unde vizitam manastirea Santa Maria da Victoria - capodopera a arhitecturii gotice si manueline, inclusa in Patrimoniul UNESCO. Ultima oprire va fi in Coimbra - capitala medievala a Portugaliei pentru aproape o suta de ani si renumit centru universitar. Vechea Universitate ocupa cladirile fostului palat regal, devenit «Paço dos Estudos» in 1540. De pe terasa admiram frumoasa panorama a orasului si coboram strazile pietruite pentru a patrunde in sarmul si misterele centrului istoric. Transfer la cazare in Porto. Cazare la hotel Holiday Inn Porto Gaia 4* (20.03) / hotel Black Tulip 4* (restul plecarilor) sau similare Porto.

Ziua 4 | PORTO
Mic dejun. Destinatia noastra de astazi este Porto. Supranumit “Orasul Invincibil”, el ne cucereste de la prima vedere prin peisajul pitoresc, pietele rustice, sau vechile case de comert construite pe fostele ruine romane. Urcam scarile in zig-zag, colindam strazile inguste, admiram casele vopsite simplu, si avem sansa in orice moment sa ne intalnim cu Tripeiros, locuitorii care inca mai pastreaza vechile traditii ale orasului. Odata ajunsi in Porto trebuie sa incercati Tripas à Moda do Porto, Bacalhau à Gomes de Sá (mancaruri locale cu peste - cod in special), Francesinha (snack popular in Porto cu diverse tipuri de carne si legume), celebrul vin de Porto si Pasta de Nata (tarte cu ou). Exploram Porto intr-un tur de oras cu ghid local vizitand Palatul Bursei, Magnifica Biserica Gotica St. Francisco si Crama Vila Nova Gaia, la final fiind invitati la o degustare de vin de Porto in Vila Nova Gaia. Cazare la hotel Holiday Inn Porto Gaia 4* (20.03) / hotel Black Tulip 4* (restul plecarilor) sau similare Porto.

Ziua 5 | PORTO - GUIMARAES - PESO DA REGUA - CANAS DE SENHORIM
Mic dejun. Azi vom incepe ziua cu Guimaraes - care ocupa un loc aparte in inima portughezilor intrucat a fost prima capitala a Portugaliei, aici fiind “locul unde s-a nascut Portugalia”. Vom vizita aici Palatul Ducal, constructia fostei resedinte a primilor duci de Braganza demarand in anii 1420-1422. In Guimaraes mai pot fi admirate superbele biserici dar si faimoasa faianta de ajulezos pe fatadele cladirilor. Continuam drumul apoi spre sudul tarii, de-a lungul Vaii Douro. Pe parcursul acestei calatorii va puteti bucura de tot ce va ofera Regiunea Douro, un teritoriu cu traditie, a carui cultura este organic legata de istoria, religia, agricultura si simplitatea oamenilor sai. Vinul produs aici are caracteristici unice si nu are concurent in ceea ce priveste culoarea, aroma si gustul. Vom face un stop pentru pranz (nu este inclus) in Peso da Regua. Plecare spre Canas de Senhorim. Cina si cazare la hotel Ugeirica 4* sau similar Canas de Senhorim.

Ziua 6 | CANAS DE SENHORIM - TOMAR - EVORA
Mic dejun. Astazi ne continuam calatoria spre sud. Plecam catre Tomar, un oras ce a jucat un important rol in istoria portugheza si are un loc special in inima natiunii. Manastirea lui Hristos este fara indoiala cel mai important lacas de cult si monument istoric si cultural al orasului. Timp liber pentru pranz (nu este inclus), apoi plecare spre Evora, un oras magnific asezat la poalele muntelui cu acelasi nume si care gratie frumusetii sale unice, a fost inclus in Patrimoniul Mondial al UNESCO. Creata acum mai bine de 2000 de ani in urma, Evora este impanzita de strazi sub forma de labirint, piete scaldate de lumina, fantani renascentiste, curti interioare maure si porti cu turle in stil gotic. Vom vizita Vechea Catedrala - unde flamurile lui Vasco da Gama au fost binecuvantate in 1497, inainte ca flota sa sa porneasca in voiajul istoric catre Orient - si biserica Sf. Francisc cu Osuarul. Cazare la hotel Mar D’ar Muralhas 4* sau similar Evora.

Ziua 7 | EVORA - MONSARAZ - SAO PEDRO DO CORVAL - EVORA
Mic dejun. Prima oprire din aceasta zi va fi la Fabrica “Corticarte”, unde vom fi introdusi in tainele transformarii pe care o sufera pluta pana ajunge in stadiul de produs finit. Urmatoarea oprire de azi va fi la Monsaraz, un sat desprins parca din basme, cu pereti inalti care pastreaza o incantatoare atmosfera medievala. Fortificat initial de Cavalerii Templieri, astazi 150 de rezidenti permaneti locuiesc in casele albe cu scari in aer liber si balcoane din fier forjat. Timp liber pentru pranz (nu este inclus). Ultima oprire, inainte de a ne intoarce la hotel, consta in vizita celui mai mare centru de olarit, aflat in Pedro do Corval. Intoarcere in Evora. Cazare la hotel Mar D’ar Muralhas 4* sau similar Evora.

Ziua 8 | EVORA - LISABONA - BUCURESTI
Pentru plecarile din: 06.08, 20.08, 10.09: Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul companiei KLM KL1584 cu destinatia Amsterdam. Decolare la ora 15:35 si aterizare la Amsterdam la ora 19:35. La ora 20:55 decolare cu zborul KL1377 catre Bucuresti si sosire pe aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 00:35 (a doua zi).
Pentru plecarile din: 09.04, 16.04: Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul companiei Lufthansa cu destinatia Munchen. Decolare la ora 14:20 si aterizare la Munchen la ora 18:20. La ora 21:50 decolare cu zborul LH1654 catre Bucuresti si sosire pe aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 00:45 (a doua zi).

Alte informatii pentru excursia Portugalia

Portugalia > avion din Bucuresti

GRUP MINIM: 30 persoane.
pentru un numar mai mic de participanti, tarifele se recalculeaza

Excursii optionale: calculate pentru minim 20 platitori
Sintra, Palatul Queluz, Cabo da Roca si Cascais: 70 Euro/persoana
Include: transfer autocar local, biletul de intrare la Palatul Queluz, ghid local pentru vizitarea palatului, vizitele din program, insotitor roman de grup.

Inscrie-te acum *Oferta valabila in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.
Pentru disponibilitati si alte detalii privind circuitul ne puteti contacta la numerele de telefon 0365 401521 si 0771 653450
Pentru a rezerva Portugalia va rugam sa completati formularul de mai jos:
Nume*
Telefon*
Oras*
Email*
Data plecare*
  Adulti Copii Varsta Copii
Nr. persoane*
Detalii rezervare
Mesaj in curs de trimitere...

Alte circuite de primavara

Cele mai populare circuite