••• Home » Circuite »
Turcia

Turcia Excursie Turcia cu plecari in: 21 septembrie, 19 octombrie

Traseu circuit Turcia

Bucuresti - Mardin - Gobekli Tepe - Sanliurfa - Adiyaman - Muntele Nemrut - Gaziantep - Antakya - Adana - Tarsus - Cappadocia - Nevsehir - Bucuresti

Plecari: 19 Octombrie 2023
Tarif / pers. 19.10
Loc in camera dubla 1.359 Euro
Supliment camera single 219 Euro
A III - a pers. in camera dubla 1.259 Euro
Copil 2-11,99 ani 1.179 Euro
Servicii incluse:

Zbor Bucuresti - Mardin, via Istanbul, Compania Turkish Airlines
Zbor Nevsehir - Bucuresti, visa Istanbul, Compania Turkish Airlines
Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion)
9 nopti cazare cu mic dejun hoteluri de 4* astfel:
2 nopti la Mardin, Hotel Mesopotamia Garden 4* sau similar
1 noapte la Sanliurfa, Hotel Ala Han 4* sau similar
1 noapte la Adiyaman, Hotel White Star 4* sau similar
1 noapte la Gaziantep, Hotel The Green Park 4* sau similar
1 noapte la Antakya, Hotel Grand Bo?aziçi 4* sau similar
1 noapte la Adana, Hotel Seyhan 4* sau similar
2 nopti la Nevsehir - Cappadocia, Altinoz Hotel 4* sau similar
Demipensiune (9 mic dejun si 9 cine)
Tururile si excursiile mentionate in program
Biletele de intrare la monumentele si obiectivele turistice din program (pot suferi modificari; in cazul in care autoritatile decid cresterea tarifelor pentru 2023 se va percepe diferenta de tarif)
Ghid local pe toata perioada circuitului
Transferuri cu autocarul aeroport - hotel - aeroport
Transport cu autocar local conform itinerariului

Nu sunt incluse:

Asigurare storno si medicala cu protectie covid (obligatorie in contextul actual; se emite in aceeasi zi cu contractul)
Biletele de intrare la obiective (altele decat cele mentionate ca fiind incluse in program)
Bacsisurile recomandate pentru ghizi si soferi : 50 USD (este o practica uzuala in Turcia - se achita la fata locului)

Detalii circuit Turcia

Ziua 1 | BUCURESTI - MARDIN
Intalnire cu reprezentantul agentiei la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 07:35 pentru imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines TK1044 cu destinatia Istanbul. Decolare la ora 09:35, aterizare la Istanbul la ora 11:00. Escala pana la ora 17:05, cand vom decola cu zborul Companiei Turkish Airlines TK2676 cu destinatia Mardin, unde aterizam la ora 19:05. Bine ati venit in Mardin - una dintre cele mai vechi asezari din Mesopotamia, care se aseamana prin aerul sau cu vechiul Ierusalim, inedit prin bogatia sa arhitectonica bine conservata, cu case de piatra, elegante medrese, impunatoare moschei si biserici ortodoxe, care denota diversitatea culturala si toleranta religioasa. Cina si cazare hotel Mesopotamia Garden 4* sau similar Mardin.

Ziua 2 | MARDIN
Mic dejun. Dimineata vom explora pitorescul oras Mardin si vom incepe cu „Perla Mardinului”, Manastirea Ortodoxa Siriana Deyr’ul Zaferan (al carui nume vine de la culoarea zidurilor galbene ca sopranul), una dintre cele mai vechi din lume, precum si fostul sediu al Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Siriene. Aceasta manastire a fost construita pe locul unui templu vechi de peste 4000 de ani. Veti observa casele din calcar galben. Casele din piatra de calcar sunt racoroase in timpul verii si calde in timpul iernii. Soarele Mesopotamiei reflectat in calcarul galben ofera o priveliste fantastica. Acesta este motivul pentru care se numeste ”orasul Soarelui”. Cina si cazare hotel Mesopotamia Garden 4* sau similar Mardin.

Ziua 3 | MARDIN - GÖBEKL? TEPE - SANLIURFA
Mic dejun. Continuam itinerarul catre Göbekli Tepe, cea mai veche structura religioasa realizata vreodata de om, care a revolutionat statutul Neoliticului Eurasiatic. Se presupune ca pilonii templului indica locul unde dansatorii antici evoluau in cadrul ritualurilor legate de puterea spirituala a mortii ancestrale. Desenul, care se afla in prim-plan pe piloni, reprezinta conform unor teorii ale arheologilor, o mana cu trei degete, indreptata in jos. Traseul continua spre Urfa, actualul oras Sanl?urfa sau stravechiul Ur, un oras bine conservat, cu cladiri traditionale si un amalgam de culori care incanta vizitatorul. Cina si cazare hotel Ala Han 4* sau similar Sanliurfa.

Ziua 4 | SANLIURFA - ADIYAMAN
Mic dejun. Prima parte a zilei este dedicata vizitarii vechiului oras Urfa, care dateaza aproximativ din sec. al XII-lea i.Hr., fondarea orasului actual fiind atribuita lui Seleucus I Nicador, un general al lui Alexandru cel Mare, care dupa moartea acestuia a fondat imperiul Seleucid. Anticul Ur, considerat Orasul Profetilor, locul de nastere al lui Avraam, parintele iudaismului, este astazi un oras cu o puternica traditie islamica prezenta la tot pasul. Veti remarca doua coloane de piatra situate in varful citadelei, cunoscute sub denumirea de “Tronul lui Nimrod”, deoarece, conform traditiei musulmane, palatul regelui Nimrod, fondatorul biblic al Babilonului, se afla in interiorul citadelei. Vom vizita Hazreti Ibrahim, Pestera lui Avraam - Dogum Magarasi, Golibasi, un complex turistic cu gradini frumoase si bazine ale „crapilor sfinti” din curtea moscheii Halil’ul Rahman si ne vom plimba pe strazile vechiului oras si prin bazar. Vom traversa Eufratul si vom trece prin Birecik, vechea Apamaea, punct important de pornire al incursiunilor romane catre Est, astazi fiind unul dintre cele doua locuri din lume unde isi face cuib ibisul plesuv, specie protejata deoarece e pe cale de disparitie (aprox. 30 de exemplare in lume). Cina si cazare hotel White Star Hotel 4* sau similar Adiyaman.

Ziua 5 | ADIYAMAN - Muntele Nemrut - GAZIANTEP
Mic dejun. Vom urca cu mini-busuri pe muntele Nemrut, unul dintre cele mai putin cunoscute si totodata unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Turcia, cel mai inalt munte din nordul Mesopotamiei, situat la o altitudine de 2.134 m. Numele Nemrut provine din stravechiul Nimrod si semnifica puterea primara, capabila sa realizeze muncile cele mai dificile si careia nu i se putea opune nimeni si nimic. Vom vizita giganticele statui ale zeilor si zeitelor romano-persane si Tumulusul funerar al regelui Antioch, o lucrare invaluita in mister, deoarece nimeni nu a reusit sa raspunda pana astazi cum a putut regele Antioh din Commagene, sa construiasca acest monumental mormant pentru propria glorie si onoare in incercarea sa de a se „zeifica”. Vom cobori apoi Muntele Nemrut si ne vom opri la Podul Roman Cendre, construit peste unul dintre cei mai mari afluenti ai Eufratului, cunoscut candva ca raul Nymphaium si apoi la Tumulusul Karakus, inconjurat de stalpi sculptati cu motive animaliere, despre care se spune ca a fost locul de ingropare al femeilor commagene de spita regala. Plecare spre Gaziantep, unul dintre cele mai vechi orase de origine hitita din estul Anatoliei, celebru pentru baclavaua cu fistic produsa aici. Dupa sosirea la Gaziantep vom vizita impresionantul Muzeul de Arheologie, care pastreaza superbe panouri de mozaic recuperate din anticul oras Zeugma, ultima fortareata romana de la frontiera de est a Imperiului Roman. Muzeul expune reliefuri hitite si mozaicuri pastrate impecabil, dintre care se remarca “Tigancusa din Zeugma”, mozaic din sec. al II-lea, in care se presupune ca este intruchipat Alexandru Macedon. Cina si cazare hotel The Green Park 4* sau simila Gaziantep.

Ziua 6 | GAZIANTEP - ANTAKYA
Mic dejun. Gaziantep, oras vechi dominat de Kale, citadela construita de romani si refacuta de turcii selgiucizi in sec. al XIII-lea este unul dintre cele cateva orase din Orientul Mijlociu, care pretind a fi cele mai vechi orase locuite, cu continuitate din lume. Ziua debuteaza cu explorarea orasului de unde provine celebra “Baklava”. Vom avea timp sa exploram bazarele cu produse de pielarie, cupru si baclava. Drumul nostru continua apoi spre Orientul Mijlociu, spre Antakya sau biblica Antiohia, una dintre capitalele crestine ale lumii supranumita „Orasul de aur”, „Perla Orientului”, „Antiohia cea frumoasa”, „Voluptoasa Antiohie”, „Antiohia placerilor” sau „Senzuala Antiohie”, pe care toti imparatii Romei care au vizitat-o au coplesit-o cu daruri. In anul 42 d.Hr., ucenicii lui Hristos care se numeau nazarineni sau galileeni, au luat aici numele de crestini pentru prima oara si de atunci, Antiohia a fost considerata leaganul crestinitatii. Tot aici au predicat sfintii Barnaba, Pavel si Petru. Cina si cazare Grand Bo?aziçi 4* sau similar Antakya.

Ziua 7 | ANTAKYA - ADANA
Mic dejun. Dimineata vom vizita Muzeul de Arheologie Hatay, care cuprinde in colectia sa mozaicuri romane (muzeul este in curs de relocare, astfel incat o parte din exponate sunt deja mutate), urmand sa vizitam in continuare biserica-pestera (exterior) in care a trait Sf. Petru intre anii 47 - 54 d.Hr., Sen Piyer Kilisesi, considerata a fi cea mai veche biserica din lume. Mai departe vom merge in Samandag, vechiul port al Antiohiei. Ziua continua cu deplasarea spre Adana, trecand pe langa Iskenderun, oras cu iz levantin, construit in semn de triumf de catre Alexandru cel Mare dupa infrangerea imparatului persan Darius in anul 333 i.Hr. Sosire la Adana, al patrulea oras ca marime al Turciei, locul de nastere al faimosului kebab picant, oras in care vom vedea Noua Moschee Merkez Camii, o superba constructie uriasa cu sase minarete, a carei marmura alba se reflecta in raul Seyhan si care este precedata ca marime doar de Moscheea Sulimaniye din Istanbul. Cina si cazare hotel Anemon 4* sau similar Adana.

Ziua 8 | ADANA - TARSUS - CAPPADOCIA
Mic dejun. Astazi ne vom deplasa spre Tarsus, oras care dateaza aprox. din anul 3.000 i.Hr. si care, conform legendei, a fost descoperit de Set, fiul lui Adam. Aici este locul de nastere a evreului Saul, care, traind o revelatie pe drumul catre Damasc, a devenit Sf. Pavel. Totodata, conform spuselor lui Plutarh, in Tarsus, Cleopatra l-a intalnit si l-a sedus pe Marc Antoniu. Ziua continua cu deplasarea spre Cappadocia a carei capitala este Kayseri, unul dintre cele mai vechi orase din Anatolia, capitala provinciei greco-romane din anul 380 i.Hr., devenita Cezaree a Cappadociei, dupa ce Imparatul roman Tiberiu a cucerit-o. Cina si cazare la Hotel Altinoz 4* sau similar Nevsehir.

Ziua 9 | CAPPADOCIA
Am lasat pentru ultima zi in Cappadocia poate cea mai frumoasa experienta pe care o puteti avea si dimineata devreme (daca vremea o va permite), optional, va invitam la zborul cu balonul cu aer cald o ora deasupra Cappadociei. Dupa zbor, retur la hotel pentru micul dejun.

Mic dejun. Suntem in spectaculosul peisaj cappadocian distins prin hornurile feerice, orasele subterane in expansiune si bisericile sapate in tuf vulcanic, dar si al formelor bizare pe care natura le-a croit in roca de-a lungul vremii. Datorita locatiei izolate, Cappadocia a fost vreme indelungata loc de refugiu pentru crestinii persecutati de legiunile romane, iar intre secolele X si XV a devenit loc de pustnicie pentru multi monahi. Asa au luat nastere cele peste 3.000 de biserici sapate in spectaculoasele formatiuni rezultate ca urmare a unor eruptii vulcanice. Peisajul selenar a fost ales inclusiv ca loc de filmare pentru unele secvente din “Razboiul stelelor”. Intr-un peisaj impresionant, in intregime sculptat de eroziune, vizitam Valea Goreme. Peisajul incarcat de istorie, bisericile cioplite in piatra si formele de relief neobisnuite rezultate in urma erodarii, se combina pentru a produce un peisaj atat natural cat si cultural, cu un aspect neobisnuit. Principalele caracteristici ale acestui peisaj sunt coloanele, pilonii, turnurile si obeliscurile, care ajung pana la inaltimea de 40 de metri. Varful Akdag, ramasita principala a eroziunilor, masoara 1325 de metri inaltime si reprezinta caracteristica dominanta a vaii. Vizitam Uchisar si apoi Ortahisar situat la poalele zidurilor contorsionate din tuf vulcanic, in care au fost sapate nenumarate locuinte. Dupa-amiaza veti putea fotografia incredibilele peisaje de la Zelve - fost oras sapat in stanca si Pasabag sau Valea Calugarilor - o serie de stanci modelate de vant sub forma unor hornuri inalte de 10-15 metri. Terminam vizita cu Avanos, un sat situat pe raul Kizilirmak, faimos pentru ceramica si covoarele traditionale. Ne intoarcem la hotel. Cina si cazare la Altinoz Hotel 4* sau similar Nevsehir.

Ziua 10 | CAPPADOCIA - NEVSEHIR - BUCURESTI
Mic dejun. Dimineata vom vizita orasul subteran Kaymakl?, cel mai mare din Cappadocia, oras sapat in stanca, ce se intinde pe 8 nivele dintre care doar 4 sunt accesibile si deschise publicului si care comunica intr-un mod complicat, special conceput pentru a deruta posibilii adversari. Zona a fost locul de refugiu al primilor crestini, iar mai tarziu, loc de refugiu din calea invaziilor arabe. Transfer la aeroportul din Nevsehir pentru zborul spre Istanbul cu TK2005 care decoleaza la ora 15:35. Aterizeaza la Istanbul la ora 17:00 si apoi zbor in conexiune la Bucuresti cu zborul TK1045 cu decolare la ora 19:00. Aterizare la Bucuresti la ora 20:20.

Alte informatii pentru circuitul Turcia

GRUP MINIM: 25 persoane.

Document de calatorie circuit:
Pasaport electronic, simplu sau temporar valabil cel putin 150 de zile de la data terminarii calatoriei.

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:
Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

Inscrie-te acum *Oferta valabila in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.
Pentru disponibilitati si alte detalii privind circuitul ne puteti contacta la numerele de telefon 0365 401521 si 0771 653450
Pentru a rezerva Turcia va rugam sa completati formularul de mai jos:
Nume*
Telefon*
Oras*
Email*
Data plecare*
  Adulti Copii Varsta Copii
Nr. persoane*
Detalii rezervare
Mesaj in curs de trimitere...

Alte circuite de toamna

Cele mai populare circuite